Menu
Terug
Laatste stuks en maten, nu tot 80% korting in de Outlet! Shop nu

Garmin Varia RVR315 Rearview Radar

Garmin Varia RVR315 Rearview Radar
1 review
139,99 10,- korting
Online op voorraad (nog 7)

 • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Online besteld, gratis bezorgd

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Plus- & minpunten

Plus- & minpunten

 • De Varia RVR315 Rearview Radar waarschuwt je voor achteropkomend verkeer vanaf een afstand van 140 meter.
 • Doordat de RVR315 beschikt over ANT+ en Bluetooth is het mogelijk de Rearview Radar te verbinden met je Edge fietscomputer, Garmin smartwatch, smartphone en zelfs enkele fietscomputers van andere merken.
 • Door een nieuwe bevestiging past hij ook op D-vormige, aero en ronde zadelpennen.
 • In tegenstelling tot de RTL515 beschikt de RVR315 niet over een achterlicht. Dit maakt het product een stuk kleiner.
 • De Varia RVR315 Rearview Radar werkt met slechts enkele typen fietscomputers van andere merken.
 • De accuduur van 7 uur is aan de korte kant, wanneer je op meerdaagse trips niet onderweg kunt opladen.
Lees wat onze klanten zeggen over dit product

Specificaties

Specificaties

Merk
Garmin
ANT+
Ja
Bluetooth
Ja

Beschrijving

Beschrijving

De meeste fietsongelukken worden veroorzaakt door achteropkomend verkeer. Daarom is extra beveiliging om je te waarschuwen voor naderend verkeer vanaf achter geen overbodige luxe. Met de Garmin Varia RVR315 Rearview Radar kun je achteropkomend verkeer zien aankomen. Verkeer dat je van achteren nadert wordt door de Varia RVR315 tot wel 140 meter gezien en geeft je direct een melding op je gekoppelde apparaat. De Garmin Varia RVR315 werkt samen met je Garmin Edge fietscomputer, Garmin smartwatch en zelfs enkele fietscomputers van andere merken. Omdat de RVR315 beschikt over zowel ANT+ als Bluetooth connectiviteit, kun je de Rearview Radar ook koppelen met je smartphone. De Garmin Varia App zal vervolgens op je smartphone meldingen geven van achteropkomend verkeer.

De Garmin Varia Rearview Radar is met de RVR315 nu beschikbaar in een uitvoering zonder achterlicht, in tegenstelling tot de Varia RTL515 Rearview Radar. Zo heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van je favoriete achterlicht, maar zie je toch het verkeer dat je van achteren nadert. Ook wanneer je niet veel ruimte hebt op je zadelpen, biedt de RVR315 uitkomst. De Garmin Varia RVR315 Rearview Radar heeft een accuduur tot 7 uur.

Technologie

Radartechnologie
De Garmin Varia Radar maakt voor de detectie van achteropkomend verkeer gebruik van radiogolven. Het slimme achterlicht zendt tijdens het fietsen constant radiogolven uit. Wanneer er een auto achter je nadert weerkaatsen de radiogolven hier op af. Een sensor in de Varia vangt vervolgens deze terugkomende radiogolven op, en communiceert dit met je fietsnavigatie. Zo weet jij dat er een auto aankomt! Radartechnologie wordt natuurlijk al heel lang gebruikt in de luchtvaart en scheepvaart. Ook gebruiken steeds meer autofabrikanten het om hun voertuigen slimmer en veiliger te maken. In de fietsenwereld is het gebruik nog relatief nieuw, en is de Garmin Varia een zeer innovatieve uitvinding om het fietsen in druk verkeer nóg veiliger te maken.

Waterproof
De Garmin Varia radar heeft een IPX7 certificering waardoor je deze probleemloos kunt gebruiken tijdens zelfs de meest uiteenlopende weersomstandigheden.

Connectiviteit
De radar beschikt over ANT+ én Bluetooth connectiviteit.

Compatibiliteit

Werkt feilloos samen met deze Garmin producten en onder andere de Wahoo Element, Bolt en Roam met een up-to-date firmware.

Standaard meegeleverd

• Garmin Varia RVR315 Rearview Radar
• Bevestigingsmateriaal
• USB kabel
• Handleiding
Toon meer Toon minder

Lees meer op ons blog

Verbind al je Garmin apparaten met elkaar met Garmin Connected Bike!

Meer lezen

Review

Review


4 / 5

Vale la pena.

- Arturo 11 december 2022

He tenido que estirar bien la goma de fijación por la forma aero de la tija del sillín. Es muy fiable, aunque da algún falso positivo en cruces o en grupeta, lo previsible. Con viento y tráfico de frente se agradece mucho

Plus- & minpunten

Abulta menos que el modelo con luz
Aporta mucha seguridad.
Avisa antes de que sientas el coche llegar
Es un poco caro
La batería no dura mucho
La goma de fijación no sé lo que durará

4

Arturo, 11 december 2022

Vale la pena.

He tenido que estirar bien la goma de fijación por la forma aero de la tija del sillín. Es muy fiable, aunque da algún falso positivo en cruces o en grupeta, lo previsible. Con viento y tráfico de frente se agradece mucho

 • Abulta menos que el modelo con luz
 • Aporta mucha seguridad.
 • Avisa antes de que sientas el coche llegar
 • Es un poco caro
 • La batería no dura mucho