Deel dit bericht

SeaSucker dakdragers - review

15 Juli 2016

Heb jij ook een te kleine auto om een trekhaak-drager achter op de auto te monteren? Of heb jij een super blitse bolide waar geen trekhaak voor gemaakt wordt? Hoe neem je dan je fiets mee als je met je vrienden gaat fietsen aan de andere kant van Nederland? SeaSucker heeft hiervoor de oplossing gevonden: een dakdrager die praktisch op elke auto gemonteerd kan worden. De SeaSucker fietsendragers worden met zuignappen op de auto gemonteerd, zonder dat het je auto beschadigt.

page?image_id=5460

Blijft de zuignap van de Seasucker dakdrager wel zitten?

Nu geeft het idee van zuignappen op de auto met een dure fiets natuurlijk niet gelijk een veilig gevoel, maar geen zorgen. De SeaSucker fietsendrager kan boven op een raceauto gemonteerd worden. Deze kan op hoge snelheid rondjes gaan rijden zonder dat de fietsendrager op de auto ook maar één centimeter verplaatst. Dit komt door de sterke zuignappen van de SeaSucker. Deze zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden ook in de glas industrie gebruikt om grote zware glazen wanden en ruiten te plaatsen.

page?image_id=1473

Montage

De SeaSucker fietsendragers kunnen gemakkelijk gemonteerd worden. Je zet de zuignappen op de auto en drukt de lucht met een speciale knop onder de zuignappen uit. Deze knop moet je een paar keer indrukken totdat de knop niet meer terug veert. Dit is het teken dat de zuignap vast genoeg op de auto gemonteerd zit. De knop is voorzien van een witte rand. Zolang de witte rand zichtbaar is, is de zuignap nog niet voldoende vastgezogen. Wanneer alle zuignappen vast op de auto zitten kan je het voorwiel uit je fiets halen. Vervolgens til je de fiets op het dak en zet je de fiets met de voorvork vast in de snelspanner. Het achterwiel kan gemonteerd blijven op de fiets en wordt met een klittenband-strip bevestigd op de achterste zuignap.

page?image_id=1471

Eén of twee fietsen

De SeaSucker dakdragers komen in meerder varianten. De SeaSucker Talon is geschikt voor 1 fiets. De SeaSucker Mini Bomber is geschikt voor twee fietsen. Ook zijn er extra accessoires verkrijgbaar om ook het voorwiel op het dak mee te vervoeren in een speciale houder en is er ook gedacht aan steekassen. De snelspanner unit op de SeaSucker is om te bouwen naar een steekas unit.

Plus- en minpunten

  • Geen trekhaak nodig
  • Geen dakrails nodig
  • Gemakkelijk te monteren op de auto
  • Fietsendrager is niet op slot te zetten

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Kenneth Busser

Kenneth Busser

Ik ben een recreatieve fietser die zich meer bezighoudt met computers en gadgets dan supersnelle tijden. Ik heb al meer dan 10 jaar dezelfde Trek racefiets, maar Single Speed fietsen hebben ook mijn interesse. Fietsen doe ik graag met vrienden, maar ik hoef niet altijd de snelste te zijn. Binnen Mantel verantwoordelijk als Productmanager Accessoires.

Gerelateerde berichten

Een week op pad met de nieuwe Ubique R50C carbon racefiets wielen [Review]

12 Juni 2023

Ben je op zoek naar een goede upgrade voor je racefiets? Dan denk je waarschijnlijk vrij snel aan een nieuwe (carbon) ...

NIEUW: de Wahoo ELEMNT ROAM v2 fietscomputer [Review]

11 Oktober 2022

De Wahoo ELEMNT ROAM v2 is de nieuwste toevoeging aan het assortiment fietscomputers van Wahoo ...

De Garmin Edge 1040 en de Garmin Edge 1040 Solar - De nieuwe topmodellen onder de Garmin fietscomputers [REVIEW]

8 Juni 2022

Het is zover, de nieuwe Garmin fietscomputers, de Garmin Edge 1040 en Garmin Edge 1040 solar, zijn gelanceerd! Twee ...