Deel dit bericht

Bryton Rider 530 review

6 September 2016

Dit jaar presenteert Bryton twee nieuwe modellen fietscomputers. Met deze twee modellen probeert Bryton mee te gaan in de het wereldje van de fietsnavigatie. De Bryton rider 530 is op het eerste gezicht strakker vormgegeven dan de voorgaande Bryton Rider modellen. Niet alleen de behuizing is verbeterd, maar de knoppen en het scherm zijn duidelijke aandachtspunten geweest. Het doel van Bryton van de Bryton rider is door middel van eenvoud een sterk product neer te zetten.

Bryton Rider 530

Uiterlijk

Wanneer je de Bryton Rider 530 uit de verpakking haalt valt het gelijk op dat de behuizing mooi is vormgegeven. Het toestel heeft een moderne uitstraling. Er is duidelijk aandacht gegeven aan de dikte van het toestel, maar ook de knoppen zijn zeker een verbetering ten opzichte van de voorgaande modellen. Het 2,8 inch zwart / wit scherm is goed af te lezen en heeft een goed contrast. Het scherm heeft de mogelijkheid om tot 12 gegevensvelden weer te geven. Voor optimaal gebruik adviseer ik om tussen de 5 tot 8 gegevensvelden weer te geven. Hierbij rekening houdend met gegevensvelden zonder kaartweergave. De Bryton Rider 530 wordt geleverd met een stuurpen houder en een out-front stuursteun. Deze out-front stuursteun is niet helemaal perfect. Het toestel zit iets te los in de houder. Tijdens mijn test-rit trilde hij zelfs maar liefst één keer van de houder af. Ook zitten de knoppen net verkeerd, waardoor je met het bedienen van de knoppen het toestel uit de houder draait.

Bryton Rider 530

Eerste gebruik

Bij de eerste keer opstarten van de Bryton rider 530 wordt je simpel en snel door de eerste instellingen heen geleid. Het opstarten van het apparaat na de eerste instellingen verloopt erg snel. Het vinden van een satelliet verbinding duurde de eerste keer erg lang, maar gelukkig was dit enkel de eerste keer. Wat een groot voordeel is van de Bryton Rider 530 is dat hij compatibele is met zowel ANT+ sensoren en Bluetooth Smart sensoren. Dit maakt het gemakkelijk om een overstap te maken van een ander merk naar Bryton en de oude sensoren te gebruiken. Ook pakt de Bryton rider 530 snel de sensoren op. In de gegevensvelden worden mooie dikke cijfers en letters gebruikt. Dit zorgt voor duidelijk zichtbare gegevens tijdens je rit. In het menu is dit helaas wel anders. Het menu maakt gebruik van een slanke letter / cijfers die in sterk contrast staat met de dikte van de symbolen in de gegevensvelden. Tijdens het rijden is er een snelle verversing van de gegevens op het scherm. De snelheid past zich snel aan en bijvoorbeeld je hartslag veranderd snel mee bij het aantrekken van een sprintje.

De navigatiefunctie van de Bryton Rider 530 werkt goed. Het scherm geeft heel minimalistisch de route en aanwijzingen weer. Tijdens het navigeren is is het mogelijk om gegevenspagina´s naast navigeren te blijven zien. Echter bij het naderen van een afslag volgt er geen waarschuwing voor de afslag. Wanneer je de computer niet op de navigatie pagina hebt staan bestaat de kans dat je de afslag voorbij fietst. Bij het afwijken van een route kan het even duren voordat het toestel door heeft dat je bent afgeweken van de geplande route. Het is niet mogelijk om een adres in te voeren en vervolgens hierheen te navigeren. Enkel vooraf ingeladen/gereden routes kunnen worden genavigeerd door het toestel. Inzoomen bij de navigatie pagina is niet mogelijk. Ook is er er geen kaart zichtbaar. Enkel de routelijn, afstand tot afslag, aantal kilometers nog van de route en huidige snelheid.

Bryton Rider 530

App

De Bryton Rider 530 is gemakkelijk te koppelen aan je telefoon door middel van het scannen van een QR code met je telefoon vanaf het scherm van de Bryton Rider 530. Na je activiteit kan je de ritsgegevens gemakkelijk en snel via Wifi overzetten naar de Bryton app waarin alle informatie kan worden geanalyseerd. Ook bestaat de mogelijkheid om de informatie automatisch door te zetten naar bijvoorbeeld Strava. Met de nieuwste update van het toestel is het ook mogelijk om zonder Wifi signaal de connectie te maken met het toestel door middel van de Bluetooth chip. Via de Bluetooth verbinding kan ook het toestel worden geüpdatet.

Bryton rider 530 met of zonder sensoren?

Als je eenmaal hebt gekozen voor de Bryton Rider 530 kun je twee verschillende versies bij ons krijgen. De 530 E, zonder cadans- en hartslagmeter. Voor wie wel graag zijn hartslag en cadans bij wil houden kan de 530 T kopen.

Bryton Rider 530
 • Erg indrukwekkende batterijduur
 • Draadloze communicatie met Bryton App via Bluetooth of wifi
 • Beschikt over ANT+ en Bluetooth voor communicatie met sensoren
 • Geen kleurenscherm
 • Menu letter/cijfers zijn erg klein
Bryton Rider 530

Specificaties

 •   Model: Rider 530
 •   Afmetingen BxHxD: 54.9x 92.2x 17.6mm
 •   Gewicht: 79 g
 •   Scherm: 2.6" mono LCD
 •   Batterijduur: 33 uur
 •   GPS: Extra gevoelige chip
 •   Waterdicht: IPX7
 •   Wireless Local Area Network (WLAN)
 •   Waarschuwingen: Ja
 •   Ronde historie: 130 ronden
 •   Logboek: 300 uur
 •   Hartslagzones: 7 zones
 •   Taal: EN/FR/DE/IT/ES/NL/DA/NO/SW/FI/PT/JP/KO/TC/SC

 

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Kenneth Busser

Kenneth Busser

Ik ben een recreatieve fietser die zich meer bezighoudt met computers en gadgets dan supersnelle tijden. Ik heb al meer dan 10 jaar dezelfde Trek racefiets, maar Single Speed fietsen hebben ook mijn interesse. Fietsen doe ik graag met vrienden, maar ik hoef niet altijd de snelste te zijn. Binnen Mantel verantwoordelijk als Productmanager Accessoires.

Gerelateerde berichten

Een week op pad met de nieuwe Ubique R50C carbon racefiets wielen [Review]

12 Juni 2023

Ben je op zoek naar een goede upgrade voor je racefiets? Dan denk je waarschijnlijk vrij snel aan een nieuwe (carbon) ...

NIEUW: de Wahoo ELEMNT ROAM v2 fietscomputer [Review]

11 Oktober 2022

De Wahoo ELEMNT ROAM v2 is de nieuwste toevoeging aan het assortiment fietscomputers van Wahoo ...

De Garmin Edge 1040 en de Garmin Edge 1040 Solar - De nieuwe topmodellen onder de Garmin fietscomputers [REVIEW]

8 Juni 2022

Het is zover, de nieuwe Garmin fietscomputers, de Garmin Edge 1040 en Garmin Edge 1040 solar, zijn gelanceerd! Twee ...