Deel dit bericht

Pirelli Racefietsbanden – High-Tech Formule 1 Voor je Racefiets

Max verstappen vertrouwt er al jaren op, het rubber van Pirelli. Gelukkig ontwikkelt Pirelli ook voor racefietsen snelle en betrouwbare buitenbanden. Pirelli heeft een volledige lijn fietsbanden, vooral bekend onder de naam: de P Zero Velo. Pirelli gebruikt deze naam al meer dan 30 jaar en staat symbool voor hoge technologie en kwaliteit. Daar is de Cinturato Velo TLR aan toegevoegd. Koen en Alex wilden maar al te graag de Pirelli racefietsbanden testen en vertellen je er graag meer over.

Voor de racefietsbanden gebruikt Pirelli de speciale kleurcodes die ook in de Formule 1 gebruikt worden. Zilver staat voor de beste allround band, rood is puur gericht op snelheid (tijdritten) en blauw is de 4 season variant.

Pirelli racefietsbanden
Een strakke band met een klein profiel, belangrijk voor extra grip in natte en gladde omstandigheden

In ons assortiment hebben wij de zilveren, groene, rode en blauwe kleur opgenomen. Deze banden zijn ontworpen en getest in Italië op Pirelli’s eigen testparcours. Pirelli claimt meer dan 100.000 km met deze banden getest te hebben in alle omstandigheden. Dat willen wij ook wel eens ervaren en hebben daarom de Velo en de 4 season stevig aan de tand gevoeld.

Stijlvol Pirelli

Pirelli heeft het goed begrepen; een mooi product begint bij de verpakking. Toen de Pirelli Zero Velo en Velo 4s op ons bureau stond werden we meteen enthousiast. 4 stijlvolle doosjes met het bekende Pirelli Logo erop.

Waar kan je een Pirelli band beter testen dan op het circuit?
Waar kan je een Pirelli band beter testen dan op het circuit?

Als er mooie nieuwe producten getest worden moet er door iedereen bij Mantel wel even ‘gevoeld’ worden. Toen zagen we al dat we geen rommel in ons bezit hadden. De bandjes werden bij elkaar gehouden door chique rubberen bandjes met weer het Pirelli logo erop.

Op strak asfalt met droog weer rijden ze al perfect.
Op strak asfalt met droog weer rijden ze al perfect.

Om de vergelijking maar compleet te maken; de montage van de racefietsbanden ging net zo soepel als een pitstop in de Formule 1. Een belangrijk aandachtspuntje is dat de band goed gemonteerd wordt. Het loopvlak van de band moet in de juiste richting meelopen.

Tijdens de montage was het niet duidelijk of het iets uitmaakt voor de prestaties, maar het ziet er in ieder geval een stuk mooier uit. Met de banden gemonteerd was het tijd om te fietsen. Ready, set and GO!

Tijd om te testen

800 meter strak asfalt. Wat heb je nog meer nodig om een goeie test uit te voeren? Wat meteen opviel was hoe het rubber van de Pirelli Velo racefietsband aan het asfalt kleefde. Enorme grip en veel comfort.

Dit merkte ik ook bij andere fietsritten die ik maakte. Een bocht kun je makkelijker en harder insturen omdat deze band je veel vertrouwen geeft. Om alle effecten zo goed mogelijk te testen heb ik met verschillende bandendruk gereden. Daaruit bleek meteen, wat ook logisch is, hoe lager de druk is hoe meer comfort.

Veel grip en snelheid welke bandendruk je ook kiest
Veel grip en snelheid welke bandendruk je ook kiest

Wat ook opvalt is dat bij elke bandendruk de bank veel snelheid heeft. Of het de allersnelste band is durf ik niet te zeggen maar zeker vergelijkbaar met de Vittoria Corsa band die ik eerder getest hebt. Helaas heb ik nog niet kunnen testen of de band ook over deze eigenschappen beschikt bij slecht of glad weer. Pirelli geeft aan dat hun banden daar uitermate geschikt voor zijn.

Een compound voor de beste grip

Bij de Pirelli Velo wordt gebruikt gemaakt van intermediate compound. Deze compound is geschikt voor zowel regenachtige als droge omstandigheden. Dit komt door zijn vlakke profiel waar geprobeerd is door bepaalde groeven toe te voegen aan de fietsband meer grip en afvoer van water te creëren.

De Pirelli racefietsbanden op de fiets van Koen.
De Pirelli racefietsbanden op de fiets van Koen.

Stiekem ben ik verliefd geworden op deze band. Ik heb er inmiddels verschillende fietsritten mee gemaakt en de fietsband presteert geweldig. Als de resultaten met regen hetzelfde uitpakken dan wordt dit mijn nieuwe fietsband.

Je rijdt nooit meer lek als het aan Pirelli ligt. Tot nu toe komen ze die belofte na. Dit komt mede doordat het loopvlak erg vlak is en de groeven zijn niet diep. Hierdoor blijft er weinig vuil achter zoals steentjes. Minder kans op lek rijden dus!

Pirelli Zero Velo 4s

Waar Koen op weg ging met de Zero Velo heeft Alex de all season variant, Pirelli Zero Velo 4s, getest:

Een nacht flinke regen en wind zorgde voor de perfecte test. Iets minder bandendruk, ongeveer 6 bar, voor extra grip. Wat meteen opviel was het comfortabele gevoel van de fietsbanden. Aangezien mijn Giant Propel een vrij harde aero-fiets is, kan wat comfort zeker geen kwaad.

De meeste wegen waren behoorlijk nat. Maar daar waar de zon al bij kon was de weg mooi opgedroogd. Veel variatie en uitdaging dus. Maar hoe nat of droog de ondergrond ook was, ik kon even hard door de bochten gaan en mijn ‘lijn’ vasthouden.

Geen gevaar om te slippen

Regen is voor veel fietsers het moment om voorzichtiger bochten te nemen. Bij de banden van Pirelli hoef je daar geen angst voor te hebben. Omdat de band zo soepel is merk je dat de band zich vormt naar het wegdek.

Juist met nat weer valt de kwaliteit en de grip van de Pirelli racefietsbanden op.
Juist met nat weer valt de kwaliteit en de grip van de Pirelli racefietsbanden op.

Zoals Koen ook al aangaf bij de normale fietsband, is ook dit een super snelle fietsband. Opvallend als je bedenkt dat dit een 4 seizoenenband is. Hiermee overtreft de Pirelli Velo 4s de concurrentie echt ruimschoots. Na de eerste tien minuten was ik meteen verkocht. De perfecte band in alle omstandigheden.

Twee tevreden renners

Zowel Alex als Koen zijn erg enthousiast over hun Pirelli banden. De grip, snelheid en comfort zijn van een uitzonderlijk niveau, ongeacht of er nu gereden wordt op de 4 season variant of niet. Dankzij de soepelheid en snelheid zijn de Pirelli Velo en de Pirelli Velo 4s geschikt voor elk type fietser en niet alleen voor de meest fanatieke onder ons.

Over de lekbestendigheid kunnen we nog niet veel zeggen. Als het al half zo goed is wat Pirelli claimt, dan is de Sky the Limit voor de Pirelli Velo banden-serie. Kleine kanttekening is de prijs. Deze is wat hoger dan een Continental 4000sII of Vittoria Corsa.

Maar daar krijg je zoals hierboven beschreven ook echt iets voor terug. Een ander mogelijk nadeel zijn voor sommige mensen misschien de opvallende zilveren of blauwe logo’s op de band. Maar de vele pluspunten van de Pirelli’s wegen zoveel zwaarder dan die twee kanttekeningen.

Ook vanwege zijn geclaimde grip in de nattere omstandigheden, wat voor mij als wedstrijdrenner wel meetelt, is enorm belangrijk. Dit heb ik nog niet kunnen testen, maar als ik Max Verstappen met dit rubber door de regen zie crossen moet dit geen probleem zijn. Kortom de Pirelli Velo racefietsbanden zijn zoals verwacht ‘The real deal’ en een aanwinst voor elke fietser!

Pirelli racefietsbanden: Pluspunten

Rolweerstand
Grip
Uiterlijk
Montage
Soepelheid

Pirelli racefietsbanden: Minpunten

Prijs

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Koen Wulterkens

Koen Wulterkens

Met een amateur licentie op zak doe ik graag mee om de prijzen. Van criteriums tot klassiekers, winnen is wat ik wil. Dit seizoen ben ik naast renner ook teammanager van het Computron Cyclingteam. Op de weg rij ik op een Felt F1 en in het bos op een Sensa Cyclocrosser. Bij Mantel heb ik als productmanager de productgroepen helmen, brillen & powermeters onder mij. Daarnaast verzorg ik ook de content op Mantel.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 fietser over “Pirelli Racefietsbanden – High-Tech Formule 1 Voor je Racefiets”

  1. zijn dat banden alleen voor van die hoge carbon velgen? Ze zien er raar uit met zoon hoog deel? Nog nooit gezien zoiets. Ik heb er niks aan iig

Gerelateerde berichten


Meest gelezen