Deel dit bericht

Met het juiste Fizik zadel zit je altijd goed op je fiets [koopgids]

12 Januari 2024

Stap in de wereld van ongeëvenaard comfort en prestaties met Fizik, een toonaangevend fietsmerk dat mede bekend is om zijn hoogwaardige zadels. Fizik combineert Italiaans vakmanschap met geavanceerde technologieën om fietsers de ultieme rijervaring te bieden. Ontworpen met aandacht voor detail en innovatie, is Fizik synoniem geworden met comfortabele en prestatiegerichte fietszadels.

Fizik zadels onderscheiden zich door hun gebruik van hoogwaardige materialen en geavanceerde ontwerpen. De zadels zijn ergonomisch gevormd om drukpunten te minimaliseren en de rijder optimale ondersteuning te bieden. Innovatieve technologieën zoals Wing Flex en Twin Flex zorgen voor flexibiliteit en comfort, zelfs tijdens lange ritten. Met aandacht voor details zoals duurzame bekleding en lichtgewicht constructies, levert Fizik consistent hoogwaardige zadels.

page?image_id=5898
Met het juiste fietszadel rijd je urenlang met een glimlach op je gezicht rond

Voor ieder type rijder een bijpassend model

Alle fietszadels van Fizik worden in drie varianten aangeboden, namelijk de R1, R3 en R5.

Fizik R1 Zadels: Voor prestatiegerichte rijders

Materiaal: De R1 zadels maken gebruik van hoogwaardige materialen zoals carbon rails en een lichtgewicht schaalconstructie. Dit resulteert in een zeer licht, stijf en prestatiegericht zadel.

Ontwerp: Het ontwerp van de R1 zadels is gericht op minimale flexibiliteit en maximaal vermogensoverdracht. Deze zadels zijn ideaal voor rijders die topprestaties eisen en bereid zijn om te investeren in een zadel van het hoogste niveau.

Fizik R3 Zadels: Balans tussen comfort en prestaties

Materiaal: R3 zadels behouden hoogwaardige materialen zoals een carbon schaal, maar bieden mede door een andere rails een iets toegankelijker prijspunt in vergelijking met de R1-serie.

Ontwerp: Deze zadels combineren stijfheid met een beetje meer flexibiliteit dan de R1-modellen. Ze zijn ontworpen om de balans te vinden tussen comfort en prestaties, waardoor ze geschikt zijn voor een breder scala aan rijders die streven naar snelheid en comfort.

Fizik R5 Zadels: Betrouwbare prestaties voor elk niveau

Materiaal: R5 zadels maken gebruik van duurzame en lichtgewicht materialen, maar met een meer betaalbare prijsstelling. Ze behouden kwaliteit zonder de hoge kosten.

Ontwerp: Ontworpen voor betrouwbare prestaties, bieden R5 zadels een goede balans tussen comfort en stijfheid. Ze zijn geschikt voor rijders die streven naar prestaties maar niet de hoogste prijs willen betalen.

Fizik fietszadels
Een fietszadel is erg persoonlijk en kan door iedereen anders worden ervaren, zorg er daarom voor dat je een weloverwogen keuze maakt

Fizik zadel collectie: kies het perfecte model voor jou

Arione

Het Arione zadel is ontworpen voor de meest flexibele rijders. Met zijn lange en smalle profiel is het ideaal voor degenen die veel bewegen tijdens het fietsen. Geschikt voor zowel racefietsen als mountainbikes biedt de Arione maximale prestaties voor de veeleisende rijder.

Fizik Arione R5 Open

€ 79,95

Fizik Arione R3

€ 109,95

Fizik Arione R3 Open

€ 109,95

Fizik Arione R1 Open

€ 132,95

Fizik Arione R1

€ 149,95

Antares

Voor de rijders die een gemiddelde flexibiliteit hebben, is het Antares zadel een uitstekende keuze. Met een iets breder profiel dan de Arione, biedt het comfort zonder concessies te doen aan prestaties. Beschikbaar in diverse varianten, past de Antares bij zowel race- als mountainbikers.

Fizik Antares R5

€ 79,95

Fizik Antares R3 Open

€ 99,95

Luce

Speciaal ontworpen voor vrouwen, biedt het Luce zadel comfort en prestaties in één. Met aandacht voor anatomie en comfort, is de Luce ideaal voor zowel racefietsen als mountainbikes, waardoor vrouwen de perfecte ondersteuning krijgen voor elke rit.

Fizik Luce R5

€ 59,95

Tempo

Het Tempo zadel is perfect voor rijders die een iets meer rechtopstaande positie verkiezen. Met een breder profiel en een comfortabele vorm is de Tempo ideaal voor lange ritten op de racefiets. Het biedt de perfecte balans tussen comfort en prestaties.

Fizik Tempo Argo R5

€ 74,95

Fizik Tempo Argo R3

€ 109,95

Vento

Met zijn geoptimaliseerde vorm voor de meest prestatiegerichte rijders, is het Vento zadel een keuze voor degenen die snelheid en wendbaarheid zoeken. Beschikbaar in verschillende breedtes, past de Vento bij een racefietser die op zoek is naar topprestaties.

Fizik Vento Argo R5

€ 84,95

Fizik Vento Argo R3

€ 114,95

Fizik Vento Argo R1

€ 149,95
Fizik fietszadels
Een fietszadel kun je pas het állerbeste testen na enkele ritten, test ze daarom vooral tijdens een fietsrit

Test het fietszadel 30 dagen: niet goed, geld terug

Al deze Fizik zadels mag je 30 dagen testen. Mede door deze Fizik koopgids en onze fietszadel keuzehulp vinden de meeste fietsers meteen het juiste zadel. Is het zadel toch niet fijn? Retourneren is gratis en je ontvangt je aankoopbedrag terug. Ook als het product door jou is gebruikt en getest. Voor het retourneren kun je ook terecht in al onze winkels zonder dat je dit vooraf hoeft aan te melden.

Verrijk je fietservaring met Fizik

Ontdek de ultieme combinatie tussen comfort en prestaties met Fizik zadels. Of je nu een gepassioneerde racefietser bent die streven naar snelheid of een avontuurlijke mountainbiker die het ruige terrein bedwingt, Fizik heeft het perfecte zadel voor jou. Kies niet alleen voor een zadel, maar voor een ervaring die elke rit transformeert in een genot. Fizik heeft namelijk meer dan alleen fietszadels. Maak je uitrusting compleet met Fizik fietsschoenen en Fizik stuurlint en ervaar ultiem comfort, ontworpen om jouw rijplezier naar nieuwe hoogten te brengen.

Bekijk online alle Fizik fietszadels of kom langs in één dan onze fietsenwinkels. Ook kun je in onze Superstores in Rotterdam, Utrecht, Den Bosch en Arnhem terecht voor extra advies.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Mark Jansen

Mark Jansen

Gerelateerde berichten

De beste mountainbikes van 2023 [koopgids]

4 Augustus 2023

Als gepassioneerde mountainbiker wil je natuurlijk de perfecte fiets voor jouw avonturen vinden ...

Winter fietsschoenen voor frisse, koude en ijskoude dagen op de MTB en racefiets [Koopgids]

13 December 2022

In de winter stel je meer eisen aan je fietsschoenen. Bijna niets is vervelender dan fietsen met koude en natte voeten ...

Winter fietshandschoenen - Welke fietshandschoenen heb ik nodig deze winter? [Koopgids]

28 November 2022

We kennen het allemaal wel: je stapt de deur uit om lekker een stuk te gaan wielrennen of mountainbiken en je komt er ...