Deel dit bericht

Met een goede moederfiets draai je nergens je hand voor om!

26 April 2017

Moederfietsen zijn al jaren hele populaire stadsfietsen. Een goede moederfiets is speciaal gemaakt voor ouders die met de kinderen op stap willen.. Met ruimte genoeg voor fietstassen, fietsmanden en fietsstoeltjes voorop en achterop de fiets. De moederfiets is het werkpaard van de moderne moeder die de auto gewoon laat staan. En voor wie trapondersteuning zoekt, geen zorgen, ook elektrische moederfietsen zijn er genoeg. Het diepe en brede stuur op alle modellen zorgt ervoor dat je nog voldoende bewegingsruimte hebt als de kleine in het voorzitje zit.

Een goede moederfiets is stevig gebouwd met een degelijk frame, maar is niet onnodig zwaar. Alle moederfietsen die wij in ons assortiment hebben voldoen aan die eis.

page?image_id=3328

Sommige modellen moederfietsen hebben zelfs een speciale houder voor een buggy. Geen excuus dus om de auto te pakken omdat je de buggy niet mee kan nemen op de fiets!

Moederfietsen van Sparta

Sparta levert al jaren populaire stadsfietsen. Zij hebben ook een paar elektrische varianten van hun fietsen. De Amazone 4Life is echt ontworpen met de moeder in gedachte.

Deze fiets voor moeders barst van de mogelijkheden om bagage mee te nemen. Zelfs met een bagageverlenger en mogelijkheid om een buggy mee te nemen.

De goede Moederfiets Amazone 4Life van Sparta

Maar als je gewoon zonder kinderen en bagage op stap wil voor een uitje met vriendinnen dan kun je al die extra's er makkelijk even afhalen zodat je een gewone simpele stadsfiets overhoudt!

Cortina moederfietsen

De moederfietsen van Cortina zijn misschien wel onze favoriete moederfietsen. Je krijgt veel waar voor je geld met deze goedkope moederfietsen.

Als je zo naar twee versies van de Cortina Roots kijkt zou je niet zeggen dat je met een echte moederfiets van doen hebt.

De fiets heeft een sportieve look, maar biedt wel de opties die je als moeder zoekt: Handig verstelbaar zadel en stuur, een lage instap, dubbele standaard, stuurslot en een achterdrager die geschikt is voor kinderzitjes.

Dat is dan ook de reden dat de Cortina Roots de stempel 'Mantel's keuze' heeft gekregen!

Moederfietsen van Gazelle en Batavus

Twee andere populaire merken moederfietsen zijn Gazelle en Batavus. De Batavus Mambo DeLuxe is al jaren een van de meest verkochte moederfietsen.

Goede moederfiets Batavus

De Batavus Mambo is van alle gemakken voorzien en biedt genoeg ruimte voor een voorzitje, achterzitje en de nodige bagage. Dankzij de lage instap loop je nooit moeilijk te doen bij het opstappen.

Het brede stuur zorgt ervoor dat je alle controle houdt, ook als er een kind in het fietsstoeltje voorop zit. En de koplamp vormt een geheel met de voorvork, dus die kan niemand er per ongeluk aftrappen!

De Gazelle Bloom heeft net als de andere moederfietsen een ruime keuze aan bagageruimte, een lage instap en een extra breed stuur. Ideaal dus om bepakt en bezakt te fietsen.

Goede moederfiets Gazelle Bloom

Met de 7 versnellingen is zelfs tegen de wind in fietsen een makkie, zelfs met kinderen op de fiets.

Fietsstoeltjes en andere accessoires

De meeste moederfietsen worden geleverd zonder fietsstoeltjes en fietstassen. Als je dus op zoek bent naar een nieuwe moederfiets moet je daar ook rekening mee houden.

Gelukkig is er ruime keuze in verschillende soorten en merken fietsstoeltjes. Compleet met de nodige accessoires zoals windschermen en adapters om het fietsstoeltje goed vast te zetten.

Fietskarren voor nog meer mogelijkheden

Heeft zelfs de moederfiets niet voldoende mogelijkheden, overweeg dan een fietskar. Er zijn speciale fietskarren voor kinderen en voor bagage.

De kinderfietskarren zijn vaak voorzien van gordels, regenschermen en zijn extra stevig. Ideaal als je je kinderen veilig en snel wilt vervoeren met de fiets!

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Je komt mij bijna elke dag wel ergens op de fiets tegen. Ik fiets elke werkdag, door weer en wind, van huis naar mijn werk en weer terug. Vaak op de racefiets, maar in de winter ook op een fijne oude crosser. In het weekend ben ik ook niet van de fiets af te krijgen. Ik pak dan de racefiets voor een lange tocht. Of mijn mountainbike om daar de nodige kilometers mee te maken, liefst met mijn hond Runa. En kun je me buiten trouwens niet vinden? Dikke kans dat ik dan binnen aan het zweten ben op Zwift.

Gerelateerde berichten

Openingsevent: Vier het nieuwe fietsseizoen in Superstore Rotterdam

29 Februari 2024

Kom op zaterdag 23 maart langs bij Superstore Rotterdam en vier met ons de opening van het nieuwe fietsseizoen! Op 23 ...

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...

Comfortabel en stijlvol op pad met de nieuwe GripGrab fietskleding en accessoires

26 Januari 2024

Stap uit je comfortzone en omarm alle weersomstandigheden met de nieuwste fietskleding en accessoires van GripGrab ...