Deel dit bericht

Giro Cinder MIPS review - Mooie fietshelm voor een zachte prijs

23 Maart 2017

De Giro Cinder MIPS is het kleine broertje van de Giro Synthe. Je ziet het gelijk aan het uiterlijk want de helmen lijken op elkaar. De Cinder MIPS is wel een heel stuk voordeliger. Onze Agnes testte hem voor je.

Al bij het uitpakken komt de helm komt me tegemoet schijnen. De fel gele variant die ik testte viel behoorlijk op. Ideaal voor de weersomstandigheden met regen en toch best donkere dagen zo aan het eind van de winter.

Geen extra's bij de Giro Cinder MIPS

Waar een duurdere helm vaak nog wat extra's krijgt meegeleverd zoals een extra setje helmpads of een helmhoes is dat bij de Giro Cinder niet. What you see is what you get; een helm. Gelijk even opzetten natuurlijk!

Bij het fietsen heb ik altijd een staart of vlecht, cruciaal dus dat die door de helm kan en niet onder het verstelsysteem komt klem te zitten. Dit is bij de Giro Cinder MIPS even wat prutswerk.

Giro Cinder MIPS

Doordat ik een vrij klein hoofd heb staat de helm klein afgesteld waardoor er een erg kleine ruimte overblijft om mijn haar doorheen te wurmen. Maar met wat oefening gaat dit steeds beter.

Giro Cinder MIPS

Gelijk voel ik dat hij lekker zit en de helm mooi aansluit rondom mijn hoofd bij het strakker zetten van het stelsysteem rondom je hoofd. Alleen de bandjes moeten nog even goed gezet worden. Helm af en de bandjes goed zetten, ook dit gaat erg makkelijk en binnen 5 minuten ben ik klaar om te gaan!

In de praktijk

De eerste keer dat ik de helm ga testen is het een erg koude dag. Even een hoofdband eronder dus. Dit is geen probleem en ook met de hoofdband zit de helm lekker. Doordat het verstelsysteem een groot bereik heeft levert dit voor mij geen problemen op met de maat (een S).

Giro Cinder MIPS

De helm staat mooi op mijn hoofd en ik zie slechts een heel klein randje van de helm in beeld als ik iets naar boven kijk. Ideaal, ik heb wel eens echt tegen een helmrand aangekeken wat mij ontzettend stoort tijdens het fietsen.

Giro Cinder MIPS

Ik heb een koude mountainbiketocht voor de boeg, maar geen moment een koud hoofd gehad. Tijdens het rijden denk ik er amper over na dat ik niet mijn 'eigen' helm op heb en dat is alleen maar een goed teken. Zit als gegoten!

De Giro Cinder MIPS zit heerlijk

Ik heb hierna nog een paar keer de helm opgehad en vind hem gewoon ontzettend lekker zitten. Hij is misschien niet de allerlichtste, maar ik heb daar geen problemen mee. Wat me wel opvalt is dat de helm best lekker warm is tot temperaturen tot 10 graden.

Giro Cinder MIPS

Ik ben dan ook benieuwd hoe de helm gaat aanvoelen tijdens een warme zomerdag hier in Nederland of buitenland. Ik hoop dat ik dat snel mag testen want de zomer mag wel eens komen!

Mooie fietshelm voor een mooie prijs

Een erg mooie helm voor een zacht prijsje. Zeker als je bedenkt dat de helm van MIPS is voorzien en dus extra veilig is. Om je duidelijk te maken wat het verschil maakt tussen een MIPS helm en een 'normale' dit blog.

Giro Cinder MIPS

De helm is makkelijk af te stellen en zit mooi op je hoofd, al is dat natuurlijk persoonlijk. Enige minpuntjes voor mij zijn dat mijn haren vrij lastig aan de achterkant erdoorheen gaan en dat er geen reserve pads zijn meegeleverd. Het is even afwachten hoe goed hij ventileert in de zomer, maar ik ben tevreden!

Giro Cinder MIPS

€ 99,95

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Agnes Ronner

Agnes Ronner

Baanfiets, racefiets of mountainbike. Alle soorten fietsen zijn bij mij welkom. Eerst het wielrennen als zomertraining voor het schaatsen. Daarna baanwielrennen op het hoogste niveau en het mountainbiken om de regenachtige zomerdagen en winter door te komen. Momenteel rij ik op een Giant TCR Advanced 1 LTD en een Sensa Merano SFB Pro. Wellicht volgend jaar weer in het bezit van een wedstrijdlicentie om de competitie weer aan te gaan.

Gerelateerde berichten

Een week op pad met de nieuwe Ubique R50C carbon racefiets wielen [Review]

12 Juni 2023

Ben je op zoek naar een goede upgrade voor je racefiets? Dan denk je waarschijnlijk vrij snel aan een nieuwe (carbon) ...

NIEUW: de Wahoo ELEMNT ROAM v2 fietscomputer [Review]

11 Oktober 2022

De Wahoo ELEMNT ROAM v2 is de nieuwste toevoeging aan het assortiment fietscomputers van Wahoo ...

De Garmin Edge 1040 en de Garmin Edge 1040 Solar - De nieuwe topmodellen onder de Garmin fietscomputers [REVIEW]

8 Juni 2022

Het is zover, de nieuwe Garmin fietscomputers, de Garmin Edge 1040 en Garmin Edge 1040 solar, zijn gelanceerd! Twee ...