Deel dit bericht

Giant Defy Disc - Hele luxe beginners racefietsen

12 Januari 2017

Bij Team Sunweb (Voorheen Giant-Alpecin) kiezen de meeste renners voor de TCR of voor de Propel. Maar als de slechte Vlaamse en Franse wegen worden aangedaan kiezen de renners voor de Giant Defy. Waarom? De Giant Defy serie biedt veel comfort op kasseien en slecht wegdek. Dit is een van de redenen waarom ik zelf het 2015-model van de Giant Defy Disc heb gekocht voor een fietsvakantie en hij is me goed bevallen. Hieronder lees je alles over de Giant Defy 1 disc en de Giant Defy 2 disc, twee topracefietsen van onder de 1000 euro.

Beide fietsen maken gebruik van hetzelfde frame. De geometrie van deze frames is gericht op een comfortabele zithouding. Maar door de spacers onder de stuurpen uit te halen kan ook een allround of sportieve zithouding gecreëerd worden.

Giant Defy Disc
Met de mechanische schijfremmen heeft slecht weer geen negatieve invloed meer op je remprestaties.

Het stuurgedrag van de Defy laat zich beschrijven als een goede mix tussen lekker wendbaar en stabiel. Dit maakt dat de Defy breed inzetbaar is.

De D-Fuse zadelpen is het geheim van de Giant Defy

Een speciaal onderdeel op de Defy is de D-vormige zadelpen. Deze carbon pen is aan de achterkant vlak, hierdoor kan die iets ‘veren’. Trillingen van een slechte weg worden daardoor weggefilterd. Dit merk je heel duidelijk in de praktijk.

Giant Defy Disc
De speciale zadelpen zorgt voor een comfortabele rit

Ik had mijn Defy slechts gekocht voor een fietsvakantie en was dus ook een van de goedkopere fietsen die ik de laatste 8 jaar heb gereden, maar qua comfort sprong deze er echt bovenuit. Deze fiets doet wat dat betreft niet onder voor de meeste carbon modellen. Zoveel comfort is zeer uitzonderlijk in deze prijsklasse.

Giant Defy Disc: schijfremmen voor beter remmen

Een ander opmerkelijk onderdeel in deze prijsklasse zijn de schijfremmen. Schijfremmen zullen de toekomst worden ook bij de racefietsen. Schijfremmen zorgen voor meer remkracht en betere doseerbaarheid.

Zeker in natte omstandigheden, blinken schijfremmen echt enorm uit ten opzichte van velgremmen. Het mooie van Giant is dat ze, in tegenstelling tot sommige andere merken, ook echt goede schijfremmen monteren.

Giant Defy Disc
De schijfremmen, voor een optimaal remcomfort.

Hoewel het geen hydraulische remmen zijn, zijn de gemonteerde TRP remmen wel 1 van de betere mechanische remmen en zorgen voor goede remprestaties.

De Giant Defy disc is in 2 varianten beschikbaar, waarvan alleen de kleurstelling, schakelgroep, wielen en prijs verschillen.

Giant Defy 2 disc

Deze fiets is afgemonteerd met Shimano Tiagra. Deze groep heeft een upgrade gehad voor 2016, waardoor die kwalitatief vergelijkbaar is met de 105 van 3 jaar geleden.

Giant Defy Disc
De Giant Defy Disc 2 is afgemonteerd met een degelijke Shimano Tiagra groep

De fiets heeft 20 versnellingen en al standaard een klimmersverzet gemonteerd.

Giant Defy 1 disc

Deze fiets is afgemonteerd met Shimano 105 ook met klimmersverzet. Deze 105 groep staat bekend om zijn hoogwaardige schakelprestaties heel dicht tegen het niveau van de topgroepen van Shimano aan zit.

Giant Defy Disc
De Giant Defy 1 disc is erg goed afgemonteerd voor zijn prijs met een 105 Shimano groep.

Daarnaast heeft deze fiets een wat hogere set wielen wat de aerodynamica en de stijfheid ten goede komt. Dit is ook een hele goede fiets voor (fanatieke) mountainbikers die graag een racefiets erbij willen.

Goedkope racefietsen met een topkwaliteit

Met de Giant Defy disc heeft Giant een paar hoogwaardige aluminium fietsen in de markt gezet. Deze comfortabele allrounders zijn breed inzetbaar en zullen daardoor veel mensen aanspreken.

De Defy’s doen qua stijfheid en comfort niet onder voor veel carbon racefietsen, terwijl de prijs nog wel heel aantrekkelijk blijft. Kortom, de Giant Defy is een prima betaalbare fiets die ervoor zorgt dat je ook met een lager budget al echt een hele fijne en goede fiets kan kopen.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Bas Vlaskamp

Gerelateerde berichten

Een week op pad met de nieuwe Ubique R50C carbon racefiets wielen [Review]

12 Juni 2023

Ben je op zoek naar een goede upgrade voor je racefiets? Dan denk je waarschijnlijk vrij snel aan een nieuwe (carbon) ...

NIEUW: de Wahoo ELEMNT ROAM v2 fietscomputer [Review]

11 Oktober 2022

De Wahoo ELEMNT ROAM v2 is de nieuwste toevoeging aan het assortiment fietscomputers van Wahoo ...

De Garmin Edge 1040 en de Garmin Edge 1040 Solar - De nieuwe topmodellen onder de Garmin fietscomputers [REVIEW]

8 Juni 2022

Het is zover, de nieuwe Garmin fietscomputers, de Garmin Edge 1040 en Garmin Edge 1040 solar, zijn gelanceerd! Twee ...