Deel dit bericht

De beste mountainbikes van 2023 [koopgids]

4 Augustus 2023

Als gepassioneerde mountainbiker wil je natuurlijk de perfecte fiets voor jouw avonturen vinden. Of je nu op zoek gaat naar je allereerste mountainbike of je jezelf aan het oriënteren bent op een upgrade: er is voor iedereen wel een geschikte mtb. Met zoveel opties op de markt kan het echter moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. In deze mountainbike koopgids zullen we de beste mountainbike van 2023 voor ieder budget met de beste prijs-kwaliteitsverhouding in de schijnwerpers zetten. Per model zetten we de unieke eigenschappen en voordelen even kort op een rij.

Mountainbike trends 2023

Als eerste starten we kort met de algemene mountainbike trends voor 2023. Technologie speelt een steeds grotere rol met elektronische schakelsystemen, lichtere schokdempers en (elektronische) dropper posts die de prestaties en rijervaring verbeteren. Verder hebben veel frames een meer trail-gerichte geometrie met een minder steile balhoofdhoek. Dit geldt zowel voor hardtail mountainbikes als full-suspension mountainbikes. Duurzaamheid is ook een belangrijke focus, met merken die gerecyclede materialen gebruiken voor frames en componenten en zich richten op milieuvriendelijkere productiemethoden. Elektrische mountainbikes blijven populair, dankzij verbeterde batterijtechnologie en motorprestaties, waardoor ze een groter bereik en meer vermogen bieden. Deze trends laten zien dat de mountainbike-industrie voortdurend evolueert en innoveert om te voldoen aan de behoeften van rijders en tegelijkertijd streeft naar een duurzamere toekomst.

page?image_id=5678
De grootste trend is dat mountainbikes steeds ruigere parcoursen aankunnen door de verbeterde geometrie en meer veerweg

Trek Marlin Gen3 7 en 8

De Trek Marlin Gen3 7 en 8 zijn geweldige instapmodellen voor enthousiaste beginners. Het robuuste aluminium frame biedt duurzaamheid en de trailgeometrie wekt vertrouwen, terwijl de verende voorvork helpt om hobbels op de weg te absorberen. Deze fietsen zijn uitgerust met één kettingblad aan de voorzijde, zodat je minder onderhoud en gewicht hebt en gemakkelijk kunt schakelen. De toegankelijke prijs en de betrouwbare prestaties maken de Trek Marlin Gen3 7 en 8 de ideale keuze voor degenen die hun eerste stappen in de mountainbike-wereld willen zetten.

Trek Marlin 7 Gen 3

€ 749,-

Trek Marlin 8 Gen 3

€ 999,-

Cannondale Trail 7 en 8

De Cannondale Trail 7 en 8 zijn de perfecte metgezellen voor veelzijdige avonturen. Het aluminium frame biedt een uitstekende balans tussen sterkte en gewicht, waardoor deze hardtail mountainbikes geschikt zijn voor zowel beginners als de wat meer gevorderde rijders. De Trail-serie wordt geleverd met verschillende versnellingscombinaties, zodat je gemakkelijk kunt schakelen tussen snelle vlakke stukken en steile beklimmingen. Met de betrouwbare schijfremmen en wendbare geometrie kun je met de Cannondale Trail 7 en 8 comfortabel en met vertrouwen het avontuur tegemoet rijden.

Cannondale Trail 7

€ 599,-

Cannondale Trail 8

€ 499,-

Bulls Copperhead 3 29

De Bulls Copperhead 3 29 is een geweldige hardtail mountainbike voor avonturiers die graag veelzijdigheid willen. Met een aluminium frame en 29-inch wielen biedt deze fiets een stabiele rit en soepel rollende capaciteiten. De Shimano aandrijflijn biedt een groot versnellingsbereik en hydraulische schijfremmen zorgen voor betrouwbare prestaties in verschillende omstandigheden. Of je nu over de trails scheurt of gewoon rustig de natuur verkent, de Bulls Copperhead 3 29 biedt de veelzijdigheid en robuustheid die je nodig hebt.

Bulls Copperhead 3 29

€ 839,-

Cube Reaction (C:62)

De Cube Reaction mountainbike serie staat synoniem voor veelzijdigheid. Met een prestatiegericht frame en hoogwaardige componenten bieden deze fietsen een perfecte balans tussen snelheid, wendbaarheid en stabiliteit op diverse terreinen. Of je nu nieuwe paden verkent of uitdagende trails trotseert, de Reaction serie zorgt voor een vertrouwen en een glimlach op je gezicht. De serie omvat verschillende modellen, voor beginners tot de meer professionele opties, waardoor zowel beginners als doorgewinterde rijders een geschikte keuze kunnen vinden. Met aandacht voor goede afmontage en design is de Cube Reaction serie ideaal voor mountainbikeliefhebbers die streven naar topprestaties en avontuur op twee wielen.

Cube Reaction Pro

€ 1.299,-

Cube Reaction C:62 One

€ 1.559,-

Cube Reaction C:62 Pro

€ 1.799,-

Cannondale Scalpel HT Carbon 4

De Cannondale Scalpel HT Carbon 4 is een pareltje voor cross-country liefhebbers. Het frame van hoogwaardig carbon is zeer licht, wat resulteert in een vlotte acceleratie en behendigheid op technische trails. Mede door de vooruitstrevende geometrie race je vol vertrouwen de bochten door. De fiets is uitgerust met een betrouwbare Shimano aandrijflijn en hydraulische schijfremmen, wat zorgt voor nauwkeurig schakelen en krachtige remprestaties. Dankzij de soepel werkende Rockshox SID voorvork en robuuste componenten kun je met de Scalpel HT Carbon 4 zorgeloos op snelheid blijven, zelfs op de meest uitdagende trails. Toch op zoek naar een full-suspension of een hoogwaardiger afgemonteerde mountainbike? Kijk dan eens naar de hele Cannondale Scalpel serie.

Cannondale Scalpel HT Carbon 4

€ 1.999,-

Trek Procaliber 9.6 en 9.7

Voor de fanatieke cross-country racers hebben we de Trek Procaliber 9.6 en 9.7 geselecteerd. Het IsoSpeed decoupler-systeem op het lichtgewicht carbon frame absorbeert trillingen, waardoor je comfortabeler kunt blijven rijden, zelfs tijdens lange wedstrijden. De 9.7 is zelfs standaard uitgerust met carbon wielen, waarmee hij nog lichter en sneller is. Met de responsieve handling van de Procaliber-serie kun je moeiteloos door technische bochten en uitdagende afdalingen navigeren.

Trek Procaliber 9.6

€ 2.099,-

Trek Procaliber 9.7

€ 2.499,-

Scott Scale 970

De Scott Scale 970 is een betaalbare optie voor liefhebbers van cross-country rijden. Het lichtgewicht aluminium frame biedt een efficiënte krachtoverdracht, terwijl de verende RockShox Judy Air voorvork zorgt voor een comfortabele rit. De Shimano aandrijflijn levert soepele schakelprestaties en de hydraulische schijfremmen zorgen voor betrouwbare remkracht. Met de Scott Scale 970 kun je genieten van langere ritten en uitdagende trails zonder je bankrekening te plunderen. Liever een andere afmontage? Bekijk dan eens de hele Scott Scale serie.

Scott Scale 970

€ 1.199,-

Scott Spark

Als je op zoek bent naar een full-suspension beest, dan is de Scott Spark jouw fiets. Met een grote veerweg van 130mm voor en 120mm achter biedt deze fiets het beste van twee werelden: efficiënt klimmen en vertrouwenwekkend afdalen. Het lichtgewicht frame, gecombineerd met hoogwaardige vering en componenten, maakt de Scott Spark ideaal voor serieuze trailrijders die hun grenzen willen verleggen.

Scott Spark 950

€ 3.699,-

Scott Spark 930

€ 4.099,-

Lapierre XR 5.9 en 7.9

Lapierre heeft met de XR serie een full-suspension mountainbike ontwikkeld waarmee je alle kanten op kan. Een vooruitstrevend licht en stijf frame met progressieve geometrie, goede afmontage en hoogwaardige vering zorgen ervoor dat jij veel uitdagende kilometers kunt maken op hoge snelheid. De Lapierre XR 5.9 en 7.9 zijn high-end cross-country mountainbikes voor de ervaren rijders. Deze fietsen zijn ontworpen om snelheid en wendbaarheid te leveren op technische parcoursen, waardoor ze ideaal zijn voor serieuze competitie en uitdagende trails.

Lapierre XR 5.9

€ 3.399,-

Lapierre XR 7.9

€ 3.799,-

Cannondale Trail SL 2 en SL4

De Cannondale Trail SL serie is een meer dan geschikte eerste mountainbike, maar zeker ook voor de rijder met enige ervaring is dit een hele goede keuze.

De Trail SL 2 biedt geavanceerde functies en hoogwaardige materialen die een uitmuntende prestatie leveren op diverse terreinen. Met een lichtgewicht aluminium frame en soepel werkende vering biedt deze fiets een comfortabele en wendbare rijervaring. De Trail SL4 daarentegen biedt een betaalbaardere optie zonder concessies te doen aan betrouwbaarheid en duurzaamheid. Voor beginners is dit een ideale keuze. Cannondale blijft met de Trail SL 2 en SL4 haar reputatie waarmaken in de mountainbike-industrie.

Cannondale Trail SL 2

€ 949,-

Cannondale Trail SL 4

€ 799,-

Natuurlijk zijn we de dames mountainbikes en elektrische MTB’s niet vergeten!

Naast de diverse modellen die we eerder hebben uitgelicht, zijn er ook specifieke mountainbikes voor vrouwen en elektrische mountainbikes beschikbaar. Dames mountainbikes zijn aangepast aan de anatomie en rijstijl van vrouwen, met frames die rekening houden met de kleinere lichaamsbouw en ergonomische handvatten en zadels voor meer comfort. Elektrische mountainbikes bieden trapondersteuning dankzij de geïntegreerde elektrische motor, waardoor ze ideaal zijn voor langere afstanden en steilere beklimmingen. Of je nu op zoek bent naar een betere pasvorm of extra vermogen, deze opties bieden alle rijders de vrijheid om onvergetelijke offroad-avonturen te beleven.

page?image_id=5679
Natuurlijk vergeten we de fanatieke dames mountainbikers niet!

Dames mountainbikes:

Cannondale Trail Women's 7

€ 579,-

Cannondale Trail Women's 6

€ 699,-

Elektrische mountainbikes:

Scott Strike eRide 930

€ 4.899,-

Bulls Sonic Evo AM 1 750 29

€ 3.599,-

Bulls Sonic Evo AM 2 Carbon 750

€ 3.999,-

Met deze gids hopen we je te hebben geholpen bij het vinden van de perfecte mountainbike voor jouw behoeften. Onthoud dat de beste fiets voor jou afhangt van je persoonlijke voorkeuren, rijstijl en budget. Voor advies kun je altijd langskomen in één van onze Superstores. Veel succes met het maken van een keuze en alvast veel rijplezier op de trails gewenst!

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Mark Jansen

Mark Jansen

Gerelateerde berichten

Met het juiste Fizik zadel zit je altijd goed op je fiets [koopgids]

12 Januari 2024

Stap in de wereld van ongeëvenaard comfort en prestaties met Fizik, een toonaangevend fietsmerk dat mede bekend is om ...

Winter fietsschoenen voor frisse, koude en ijskoude dagen op de MTB en racefiets [Koopgids]

13 December 2022

In de winter stel je meer eisen aan je fietsschoenen. Bijna niets is vervelender dan fietsen met koude en natte voeten ...

Winter fietshandschoenen - Welke fietshandschoenen heb ik nodig deze winter? [Koopgids]

28 November 2022

We kennen het allemaal wel: je stapt de deur uit om lekker een stuk te gaan wielrennen of mountainbiken en je komt er ...