Deel dit bericht

Cube reaction GTC mountainbikes leveren veel voor weinig

7 Oktober 2016

Met de vernieuwde Cube reaction GTC serie heeft Cube weer een een paar hele degelijke mountainbikes afgeleverd. Menig mountainbiker kan prima het bos in met een van deze krachtpatsers. Met een speciaal op 29'ers afgestemde geometrie haal je hetzelfde stuurgemak en -gevoel als op een 26". De GTC (Gran Turismo Composite) modellen hebben allemaal een carbonframe en zijn allemaal voorzien van uitstekende groepsets en andere afmontage. Zoals je mag verwachten bij een fiets in deze prijsklasse worden alle kabels netjes in het frame weggewerkt. Dat scheelt weer in onderhoud en vooral schoonmaken na een lange rit.

Cube reaction GTC

De hele reaction GTC serie bevat diverse hoogstandjes op het gebied van techniek. Allereerst is er al het eerder genoemde frame van carbon. Betrouwbaar en extra verstevigd op de plaatsen waar je dat wilt, zoals rond de trapas. Die trapas is lekker breed dankzij de pressfit lagers. Geen schroefdraad meer maar een as die in je frame is geperst. Oerdegelijk en bovendien ook nog extra stijf. Geen verloren energie dus! Het tapered stuur zorgt er voor dat je optimale controle houdt over je stuur en dat je volgens Cube zelfs hetzelfde scherpe stuurgevoel zou hebben als bij een 26".

Cube reaction

De GTC's beschikken verder ook allemaal over een X12 steekas. Steekassen lijken de nieuwe standaard te worden en daar gaat Cube natuurlijk helemaal in mee. Het voordeel van een steekas is een veel stijvere verbinding tussen wiel en frame waardoor je nog meer controle houdt. Tussen de modellen die we nu voeren zijn er onderling wat verschillen. Met name de voorvork, wielset en de afmontage maakt daar het verschil.

GTC Race 2X of GTC SL 2X?

De Cube reaction GTC Race 2x is het 'instapmodel'. Met een Shimano Deore XT M8000 groep met een SLX M7000 cassette weet je dat je over de groepset niet na hoeft te denken, pure kwaliteit. De Tapered RockShox Reba RL Fast Black voorvork maakt de fiets helemaal af. De remote lockout op je stuur zorgt er voor dat je je voorvork zo vaak en snel als je wilt op lock kan zetten. Wel zo handig in wisselend terrein.

Cube Reaction GTC SL 2X

De Cube reaction GTC SL 2X heeft een echte top-voorvork met de Fox 32 SC Float Performance Air Grip 3. De kwalitatieve Fulcrum wielset geeft een extra stijf gevoel en snoept een paar honderd gram af van het totaalgewicht vergeleken met de GTC Race 2x. De groepset is bij beide modellen wel hetzelfde, en meer heb je eigenlijk ook niet nodig. Wat wel echt opvalt is het gewicht. Waar de Race 2X 11,1 kilo weegt geeft de GTC Sl 2X slechts 10 kilo aan op de weegschaal. Toch weer 1,1 kilo minder die je omhoog hoeft te trappen. Beide fietsen zijn erg compleet en elke euro meer dan waard. Maar het prijsverschil tussen de twee modellen is erg bescheiden, dus wie net iets meer te besteden heeft doet er goed aan de Cube GTC SL 2X aan te schaffen, het is de investering zeker waard.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Boycke Bekkenutte

Boycke Bekkenutte

Gerelateerde berichten

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...

Comfortabel en stijlvol op pad met de nieuwe GripGrab fietskleding en accessoires

26 Januari 2024

Stap uit je comfortzone en omarm alle weersomstandigheden met de nieuwste fietskleding en accessoires van GripGrab ...

10 tips om de Rapha Festive 500 te volbrengen

15 December 2023

De Rapha Festive 500 ...