Deel dit bericht

Uitgelicht: BMC Granfondo GF01 Mantel Special

13 Mei 2015

BMC staat bekend als innovatief en exclusief merk met hoogwaardig afgemonteerde fietsen en een fenomenale kwaliteit op het gebied van framebouw. Mantel is trots dit merk te mogen voeren.

BMC's GF01 frame is een echte kasseienkiller. Speciaal voor het Nederlandse landschap én het hooggebergte hebben we een Mantel Special opgebouwd op basis van dit frame. De BMC Granfondo GF01 Mantel Special en de BMC Granfondo GF01 Klimeditie.

Het frame van de BMC Granfondo GF01 Mantel Special

Het frame van de BMC Granfondo is ontstaan uit de vraag van profrenners naar een ultieme fiets om de zware 'voorjaarsklassiekers' mee te rijden.  De renners willen meer comfort en een ontspannen zithouding, zonder aan stijfheid en stuureigenschappen worden ingeleverd. Het TCC (Tuned Compliance Concept) is geboren.

De bijzondere vorm van de achterbrug staat meer verticale flex toe. Hierdoor worden trillingen bijzonder goed geabsorbeerd. Door maximale breedte in het bottombracket en de onderbuis toe te passen, heeft BMC een frame weten te ontwerpen dat zeer comfortabel is, maar ook een hoge trapefficiëntie heeft. De perfecte combinatie voor de fanatieke toerrijders onder ons.

De BMC Granfondo GF01 is uitgerust met DTi (Dual Transmission integration) wat inhoudt dat het frame geschikt is voor zowel de montage van een mechanische groepset, als een elektronische groepset.

Voorvork

De voorvork van de Granfondo GF01 is uiteraard ook onderdeel van de strakke rijbeleving. Deze is net als het frame ook uitgerust met de TCC technologie. Door de lichte ''knik'' in de voorvork en speciale lay-up van het carbon, worden trillingen maximaal geabsorbeerd. Alles met behoudt van de fantastische rijeigenschappen.

BMC Mantel Special

Afmontage

De BMC Granfondo GF01 Mantel Special is door ons zorgvuldig samengesteld. We kiezen voor de perfect schakelende Shimano Ultegra 11 speed groep. Hier doen we geen concessies en kiezen dus voor 100% Ultegra en geen 'mixgroep'.

We kiezen voor twee verschillende verzetten: één die perfect is voor het Nederlandse landschap en één voor degene die juist de bergen ingaan, of gewoon  graag een groter bereik willen hebben.

De BMC Granfondo GF01 Mantel Special is uitgerust met een 52-36T crankstel en een 11-25T cassette. Dit in combinatie met een Ultegra korte kooi achterderailleur.

De BMC Granfondo GF01 Klimeditie is uitgerust met een 50-34T crankstel en een 11-32T cassette, in combinatie met een Ultegra lange kooi achterderailleur.

De 30mm half hoge Shimano RS31 wielset geeft de fiets een strak uiterlijk en dito rijgedrag. Voor de klimeditie hebben we 25mm Michelin Pro 4 banden gemonteerd, op de 'polder editie' vind je dezelfde banden in in 23mm breedte.

BMC Granfondo GF01 Mantel Special met Ultegra
Tuned Compliance Concept

Conclusie

Het perfect uitgebalanceerde frame met zijn innovatieve TCC heeft alles in zich om aan al je wensen te voldoen. Bijzonder veel comfort, zonder aan snelheid in te leveren. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch is het zo. De BMC Granfondo GF01 Mantel Special is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een fiets met het beste van twee werelden; comfort en snelheid. Deze fiets kent eigenlijk geen concurrenten, zéker niet voor deze zeer scherpe aanbiedingsprijs.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Jan Willem Vogel

Jan Willem Vogel

Gerelateerde berichten

Een week op pad met de nieuwe Ubique R50C carbon racefiets wielen [Review]

12 Juni 2023

Ben je op zoek naar een goede upgrade voor je racefiets? Dan denk je waarschijnlijk vrij snel aan een nieuwe (carbon) ...

NIEUW: de Wahoo ELEMNT ROAM v2 fietscomputer [Review]

11 Oktober 2022

De Wahoo ELEMNT ROAM v2 is de nieuwste toevoeging aan het assortiment fietscomputers van Wahoo ...

De Garmin Edge 1040 en de Garmin Edge 1040 Solar - De nieuwe topmodellen onder de Garmin fietscomputers [REVIEW]

8 Juni 2022

Het is zover, de nieuwe Garmin fietscomputers, de Garmin Edge 1040 en Garmin Edge 1040 solar, zijn gelanceerd! Twee ...