Batavus Diva 4

De Batavus Diva is de alleskunner in het gamma bij Batavus. Een schot in de roos op de fietsenmarkt. Dat bleek al bij de lancering van de Batavus Diva 3. Waarop de Diva werd uitgebreid in een versie met 5 en 7 versnellingen. Daarnaast is er een E-Diva beschikbaar met een krachtige elektrische motor en groot bereik.

Filter / Subcategorie kiezen

De Batavus Diva, pas een paar jaar op de markt, maar van begin af aan een absolute hit. Door deze populariteit heeft Batavus vele uitvoeringen op de markt gebracht. 

De standaard Diva heeft 3 Shimano Nexus versnellingen. Remmen doe je met een terugtraprem, lekker onderhoudsvrij.. De verlichting wordt aan de voorkant aangedreven door een geruisloze naafdynamo en de achterkant zit een led lamp die op batterijen werkt.

De geometrie van het frame zorgt ervoor dat je zeer ontspannen en rechtop kunt fietsen. De brede banden zorgen voor nog meer comfort. Door de gesloten kettingkast heb je minder onderhoud. De Diva is voorzien van een AXA Defender goedgekeurd ART slot waar je een insteekketting in kunt steken. Deze basic Diva is er ook met 7 versnellingen. Het verschil tussen de 3 en de 7 is op de 4 versnellingen na de remmen. De 7 versnellingen heeft rollerbrakes welke onderhoudsvrij zijn en veilig remmen.

Batavus Diva Plus

Ook op de markt van de fietsen met een voordrager heeft de Batavus Diva een grote populariteit. In de basis is deze Diva geheel hetzelfde als de basic Diva echter dan met een sterk aluminium voorrek waar je een mand of krat op kunt monteren. Om de fiets stabiel te parkeren is de Batavus Diva voorzien van een Ursus Jumbo tweepootstandaard en een stuurvergrendeling die ervoor zorgt dat de fiets niet omvalt met een gevulde mand. De Diva Plus is er in een uitvoering met 3 en 7 versnellingen. De 3 versnellingen is voorzien van een terugtraprem en de uitvoering met 7 versnellingen met rollerbrakes.