Menu
Terug

4iiii Ultegra R8000 Precision 3 Powermeter

4iiii Ultegra R8000 Precision 3 Powermeter
Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.
4iiii 105 R7000 Precision 3

Beschikbaar alternatief

4iiii 105 R7000 Precision 3

299,-
Bekijk alternatief

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

De 4iiii Ultegra R8000 Precision 3 is de opvolger van de Ultegra Precision. Bij de Precision 3 is de sensor kleiner geworden, waardoor de powermeter nu op nog meer frames past! Ook gaat de batterijduur acht keer langer mee dan zijn voorganger.

Exacte meting
De Precision 3 powermeter geeft een erg exacte meting met een afwijking van slechts 1%. Door de kracht die je levert zal de crank buigen en draaien in alle 3 dimensies. Om ervoor te zorgen dat elke kracht die je uitoefent op je pedaal wordt gemeten in elke dimensie, heeft 4iiii het 3D-vermogens meetsysteem ontwikkeld. Dit meetsysteem meet de multidimensionale belasting, zodat je erop kunt vertrouwen dat jouw unieke pedaalslag nog steeds nauwkeurig wordt gemeten, ongeacht jouw rijomstandigheden.

Enkelzijdige powermeter
De 4iiii R8000 vermogensmeter meet de kracht op de linkercrank en telt deze dubbel zodat je een totaalvermogen over beide benen krijgt. Voor de meeste renners zonder beperkingen is de kracht op het linker- en rechterbeen nagenoeg gelijk bij gelijkmatige inspanningen. Verder wordt standaard jouw cadans gemeten.

Licht
Door het zeer lichtgewicht ontwerp voegt de sensor slechts 9 gram toe aan een standaard Shimano crank. Daarmee is het de lichtste powermeter op de markt!

Batterijduur
De 4iiii heeft geen interne accu, maar maakt gebruik van knoopcelbatterijen. Het nadeel hiervan is dat je deze wel af en toe moet vervangen. Gelukkig gaat de batterij meer dan 800 uur mee, wat een stuk langer is dan de meeste interne accu's in powermeters en zijn voorganger. Als de batterij onder de 15% is dan krijg je een melding in de 4iiii Device Configuration. Zo ben jij altijd op tijd met het vervangen van je batterij.

Connectiviteit
De kalibratie verloopt via 4iiii Device Configuration. Deze app is er voor Android en iOS. Via deze app kan je ook de stand van zaken zien van de CR2032 knoopcelbatterij. Deze vermogensmeter zendt zowel een ANT+ als een Bluetooth signaal uit. Daarmee is deze powermeter compatibel met vrijwel alle fietscomputers. Als je niet zeker weet of je fietscomputer of sporthorloge compatibel is, kun je in de gebruiksaanwijzing van jouw computer opzoeken of deze compatibel is met ANT+ of Bluetooth en met vermogensmeting.

Technologie

• Gewicht: 9 gram
• Verbinding: ANT+, Bluetooth
• Meetafwijking: ±1%
• Stroomvoorziening: CR2032 (tot 800 uur)
• 3 jaar garantie
• Waterbestendigheidsgraad: IPX7
• Actieve temperatuurcompensatie
• Vermogensbereik: 0-4000W
• Cadans bereik: 30-150RPM

Compatibiliteit

• Deze crank-arm past uiteraard op een Ultegra R8000 crankstel, maar past ook op ander Hollowtech II race crankstellen zoals: 105 R7000 en Dura-Ace R9100.

Let op: De 4iiii Precision powermeter is iets breder dan een Shimano linker crankarm door de powermeter unit. Dit kan bij sommige fietsframes zorgen voor problemen. Om te bepalen of jouw frame compatibel is kan je een test uitvoeren. Hiervoor moet je een 8 mm inbussleutel verticaal kunnen bewegen tussen je crankarm en de liggende achtervork. Op de laatste productfoto van deze pagina staat een afbeelding om het te verduidelijken. Eventueel heeft 4iiii website ook een handig documentje wat je kan uitprinten en op je crank kan plakken. Dan weet je precies tussen welke punten de 8 mm inbussleutel moet kunnen bewegen. Wanneer er voldoende ruimte is voor de 8 mm inbussleutel kan je ervan uitgaan dat de 4iiii powermeter compatibel is met je frame!

Standaard meegeleverd

• 1x 4iiii Precision 3 Ultegra R8000
• 1x CR2032 knoopcel batterij

Montage

Om deze 4iiii powermeter te monteren moet je eerst je huidige linker crankarm demonteren. Het monteren van de 4iiii powermeter is precies hetzelfde als het monteren van een Shimano linker crankarm.

1. Verwijder het pedaal aan de linkerzijde.
2. Draai de twee crankbouten aan de bovenkant van de crankarm los en verwijder de borgpin uit de gleuf.
3. Verwijder vervolgens de crankmoer met deze cranksleutel.
4. Nu zit de crankarm in principe los en kun je hem van de as afhalen. Het kan best zijn dat je hier flink wat kracht moet zetten. Het belangrijkste is dat je de crankarm niet beschadigt.
5. Vervolgens plaats je de powermeter crankarm door de stappen hierboven te volgen in omgekeerde volgorde.
6. Vergeet vervolgens niet om je pedaal te monteren op de nieuwe crankarm en je bent klaar om te gaan fietsen!

Je kunt ook deze blog over het monteren van een crankstel volgen. Je hoeft dan natuurlijk alleen de stappen te volgen die gaan over de linkercrankarm.

Veelgestelde klantvragen

Hoe weet ik of mijn fiets geschikt is voor deze powermeter?
Allereerst is het belangrijk dat jij een Shimano racefiets crankstel hebt. Als je dat niet hebt dan kun je deze powermeter helaas niet gebruiken. Dat betekent dat je met een Cannondale fiets helaas geen gebruik kan maken van deze powermeter. Andere crankstellen die je niet kunt gebruiken zijn bv FSA, SRAM, Praxis en Hollowgram. Je kunt deze powermeter ook niet gebruiken op Shimano MTB crankstellen in verband met een afwijkend ontwerp.

Wel kun je deze powermeter met crankstellen van een oudere generatie combineren. Dat kan ook gerust een oudere generatie zijn dan de huidige groepen. Zolang de montage methode van de crankarm: de twee moeren die de crankarm op z'n plek houden, hetzelfde is. Je zult dan mogelijk wel een uiterlijk verschil zien. Hieronder een aantal crankstellen die in ieder geval zouden moeten passen mits je voldoende ruimte hebt op je frame.
105 R7000, Ultegra R8000 en Dura-Ace R9100

Verder is het belangrijk dat je genoeg ruimte hebt bij de achterbrug. Als je hier niet voldoende ruimte hebt dan zal deze powermeter niet passen. Er is helaas ook geen mogelijkheid om de powermeter toch passend te maken. De beste manier is om dit na te gaan met het modelletje van 4iiii.

Hoe kan ik bepalen welke cranklengte ik nodig heb?
Cranklengte refereert aan de lengte van de crankarm en wordt gemeten vanaf het hart van de trapas tot het hart van de pedaal as. Fietsen worden in principe afgeleverd met de juiste crankarmlengte voor de bijbehorende lichaamslengte. Aan de binnenkant van je crankarm staat in de meeste gevallen de lengte aangegeven. Anders kun je deze eventueel zelf opmeten. Het is belangrijk dat de crankarm powermeter die je aanschaft dezelfde lengte heeft als je huidige crankarmen.

Met welke software en/of hardware is deze powermeter compatibel?
Deze vermogensmeter zendt zowel een ANT+ als een Bluetooth signaal uit. Hierdoor is deze vermogensmeter compatibel met de meeste huidige fietscomputers. Alleen niet alle fietscomputers zijn geschikt voor gebruik met een vermogensmeter. Hiervoor zul je de specificaties van jouw fietscomputer moeten raadplegen. De gangbare modellen van Garmin en Wahoo zijn in ieder geval wel vrijwel allemaal te koppelen. De Garmin Edge Explore is niet te koppelen met een vermogensmeter.

Met gangbare modellen wordt in ieder geval de Garmin Edge 130, 520, 530, 820, 830, 1020 &1030; Wahoo ELEMNT en ELEMNT ROAM bedoeld.

Mocht je nu geen fietscomputer hebben dan kun je ook de de 4iiii app gebruiken om je workout power gegevens bij te houden.

Hoe kan ik deze powermeter kalibreren?
Het kalibreren van je powermeter is erg belangrijk voor het nauwkeurig meten van je vermogen. Zorg ervoor dat er geen gewicht op de pedalen wordt uitgeoefend, en dat je rechter crank naar boven staat en je linker crank naar beneden (verticaal gepositioneerd). Roteer de powermeter een aantal keer zodat deze aan staat. Dan kan je via de 4iiii app je powermeter gemakkelijk kalibreren. Een andere mogelijkheid is om je powermeter te kalibreren via je fietscomputer. De meeste fietscomputers hebben deze optie, kijk in de gebruiksaanwijzing van jouw fietscomputer hoe je dit precies doet.
Toon meer Toon minder

Reviews

Reviews

4.7 / 5
Gemiddelde uit 18 reviews
5
14 reviews
4
3 reviews
3
0 reviews
2
1 review
1
0 reviews

Foto's van klanten


Meest recente reviews

5 / 5

Prima product en goed en prima geleverd door Mantel.

- Eric 30 april 2023

Makkelijk te installeren met een 5 mm inbussleutel. Kan je makkelijk zelf doen. Prima powermeter en werkt foutloos zo uit de doos. Geen storingen of errormeldingen.

Plus- & minpunten

Kalibreren appeltje eitje via Wahoo Roam
Kleur past gewoon bij FC6800 crankset.
Koppelt zonder problemen met Wahoo v2 en V1
Makkelijk te installeren

5 / 5

Focus op vermogen

- Kevin 26 april 2023

Dit is een topproduct. Eenvoudig aan te brengen op de fiets. Makkelijk te koppelen met de fietscomputer en 2 sensoren in 1. Naast vermogen ook een cadansmeter. Dat scheelt weer toch een extra sensor minder op de fiets. Getest tijdens de AGR op alle klimmetjes en je gaat toch anders fietsen en indelen wat het lange afstand fietsen weer een nieuwe dimensie geeft.

Plus- & minpunten

Betaalbaar
Lichtgewicht
Snelle levering
Update voor het fietsen

4 / 5

Mooie en nauwkeurige vermogensmeter.

- Hans 1 april 2023

De 4iiii op een vrijdagmiddag besteld. Het pakket zou op zaterdag bezorgd worden. Op zaterdag kreeg ik al snel bericht van PostNL dat dit maandag zou worden. Erg jammer wat ik had hem zondag nodig.... De vermogensmeter is verder makkelijk te monteren en te koppelen aan mijn Wahoo. Erg tevreden over dit product.

Plus- & minpunten

Makkelijk te koppelen
Snel te installeren
Bezorging

5 / 5

Does the job

- Floris 30 januari 2023

Zeer gebruiksvriendelijke powermeter that "does the job." Ik heb 'm even door mijn lokale fietsenmaker laten monteren maar volgens mij kun je dat ook makkelijk zelf doen. Enige "minpunt" is dat deze powermeter alleen de kracht van je linkerbeen meet, maar dat weet je van tevoren.

Plus- & minpunten

Gebruiksvriendelijk
Lichtgewicht
Nauwkeurig
Geen

5 / 5

Topproduct

- Jimmy 13 november 2022

Vrijdag om 17u besteld en zaterdagochtend geleverd in België, superservice! Connecteerde direct met mijn Garmin, calibreren en je kan fietsen. Vermogenmeter doet wat hij moet doen, als je iets nauwkeuriger wilt meten dan moet je meer dan twee keer zoveel uitgeven voor een links-rechts vermogenmeter.

Plus- & minpunten

Doet wat hij moet doen
gemakkelijk te plaatsen
snel geleverd
meet aan 1 kant

5

Eric, 30 april 2023

Prima product en goed en prima geleverd door Mantel.

Makkelijk te installeren met een 5 mm inbussleutel. Kan je makkelijk zelf doen. Prima powermeter en werkt foutloos zo uit de doos. Geen storingen of errormeldingen.

 • Kalibreren appeltje eitje via Wahoo Roam
 • Kleur past gewoon bij FC6800 crankset.
 • Koppelt zonder problemen met Wahoo v2 en V1

5

Kevin, 26 april 2023

Focus op vermogen

Dit is een topproduct. Eenvoudig aan te brengen op de fiets. Makkelijk te koppelen met de fietscomputer en 2 sensoren in 1. Naast vermogen ook een cadansmeter. Dat scheelt weer toch een extra sensor minder op de fiets. Getest tijdens de AGR op alle klimmetjes en je gaat toch anders fietsen en indelen wat het lange afstand fietsen weer een nieuwe dimensie geeft.

 • Betaalbaar
 • Lichtgewicht
 • Snelle levering

4

Hans, 1 april 2023

Mooie en nauwkeurige vermogensmeter.

De 4iiii op een vrijdagmiddag besteld. Het pakket zou op zaterdag bezorgd worden. Op zaterdag kreeg ik al snel bericht van PostNL dat dit maandag zou worden. Erg jammer wat ik had hem zondag nodig.... De vermogensmeter is verder makkelijk te monteren en te koppelen aan mijn Wahoo. Erg tevreden over dit product.

 • Makkelijk te koppelen
 • Snel te installeren
 • Bezorging

5

Floris, 30 januari 2023

Does the job

Zeer gebruiksvriendelijke powermeter that "does the job." Ik heb 'm even door mijn lokale fietsenmaker laten monteren maar volgens mij kun je dat ook makkelijk zelf doen. Enige "minpunt" is dat deze powermeter alleen de kracht van je linkerbeen meet, maar dat weet je van tevoren.

 • Gebruiksvriendelijk
 • Lichtgewicht
 • Nauwkeurig
 • Geen

5

Jimmy, 13 november 2022

Topproduct

Vrijdag om 17u besteld en zaterdagochtend geleverd in België, superservice! Connecteerde direct met mijn Garmin, calibreren en je kan fietsen. Vermogenmeter doet wat hij moet doen, als je iets nauwkeuriger wilt meten dan moet je meer dan twee keer zoveel uitgeven voor een links-rechts vermogenmeter.

 • Doet wat hij moet doen
 • gemakkelijk te plaatsen
 • snel geleverd
 • meet aan 1 kant

Alle specificaties

Algemeen

Merk
4iiii
Type batterij
CR2032
Discipline
Race / Cyclocross / Gravel
Enkel-/dubbelzijdig
Enkelzijdig
Meetpositie
Crank
Oplaadbaar
Batterij
Cadans
Ja
Geschikt voor
Shimano
Crankstel as passing
Shimano Hollowtech II (24 mm)
Connectiviteit
ANT+ / Bluetooth
Kleur
Zwart