4iiii RX810 GRX NDS Precision 3 Powermeter

4iiii RX810 GRX NDS Precision 3 Powermeter
Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.
4iiii 105 R7000 Precision 3+

Beschikbaar alternatief

4iiii 105 R7000 Precision 3+

309,95
Bekijk alternatief

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice
mantel-customer-service

Probeer in de winkel

Bestel online, beslis en betaal in de winkel. Je zit nergens aan vast.

Meer informatie

Beschrijving

Beschrijving

De 4iiii RX810 GRX NDS Precision 3 is de opvolger van de Precision. Bij de Precision 3 is de sensor kleiner geworden, waardoor de powermeter nu op nog meer frames past! Ook gaat de batterijduur acht keer langer mee dan zijn voorganger. Daarmee is het een ideale upgrade voor jouw gravelbike!

Exacte meting
De Precision 3 powermeter geeft een erg exacte meting met een afwijking van slechts 1%. Door de kracht die je levert zal de crank buigen en draaien in alle 3 dimensies. Om ervoor te zorgen dat elke kracht die je uitoefent op je pedaal wordt gemeten in elke dimensie, heeft 4iiii het 3D-vermogens meetsysteem ontwikkeld. Dit meetsysteem meet de multidimensionale belasting, zodat je erop kunt vertrouwen dat jouw unieke pedaalslag nog steeds nauwkeurig wordt gemeten, ongeacht jouw rijomstandigheden.

Enkelzijdige powermeter
De 4iiii RX810 vermogensmeter meet de kracht op de linkercrank en telt deze dubbel zodat je een totaalvermogen over beide benen krijgt. Voor de meeste renners zonder beperkingen is de kracht op het linker- en rechterbeen nagenoeg gelijk bij gelijkmatige inspanningen. Verder wordt standaard jouw cadans gemeten.

Licht
Door het zeer lichtgewicht ontwerp voegt de sensor slechts 9 gram toe aan een standaard Shimano crank. Daarmee is het de lichtste powermeter op de markt!

Batterijduur
De 4iiii heeft geen interne accu, maar maakt gebruik van knoopcelbatterijen. Het nadeel hiervan is dat je deze wel af en toe moet vervangen. Gelukkig gaat de batterij meer dan 800 uur mee, wat een stuk langer is dan de meeste interne accu's in powermeters en zijn voorganger. Als de batterij onder de 15% is dan krijg je een melding in de 4iiii Device Configuration. Zo ben jij altijd op tijd met het vervangen van je batterij.

Connectiviteit
De kalibratie verloopt via 4iiii Device Configuration. Deze app is er voor Android en IOS. Via deze app kan je ook de stand van zaken zien van de CR2032 knoopcelbatterij. Deze vermogensmeter zendt zowel een ANT+ als een Bluetooth signaal uit. Daarmee is deze powermeter compatibel met vrijwel alle fietscomputers. Als je niet zeker weet of je fietscomputer of sporthorloge compatibel is, kun je in de gebruiksaanwijzing van jouw computer opzoeken of deze compatibel is met ANT+ of Bluetooth en met vermogensmeting.

Technologie

• Gewicht: 9 gram
• Verbinding: ANT+, Bluetooth
• Meetafwijking: ±1%
• Stroomvoorziening: CR2032 (tot 800 uur)
• 3 jaar garantie
• Waterbestendigheidsgraad: IPX7
• Actieve temperatuurcompensatie
• Vermogensbereik: 0-4000W
• Cadans bereik: 30-150RPM

Compatibiliteit

Let op: De 4iiii Precision powermeter is iets breder dan een Shimano linker crankarm door de powermeter unit. Dit kan bij sommige fietsframes zorgen voor problemen. Om te bepalen of jouw frame compatibel is, kan je een test uitvoeren. Hiervoor moet je een 8 mm inbussleutel verticaal kunnen bewegen tussen je crankarm en de liggende achtervork. Op de laatste productfoto van deze pagina staat een afbeelding om het te verduidelijken. Eventueel heeft 4iiii website ook een handig documentje dat je kan uitprinten en op je crank kan plakken. Dan weet je precies tussen welke punten de 8 mm inbussleutel moet kunnen bewegen. Wanneer er voldoende ruimte is voor de 8 mm inbussleutel, kan je ervan uitgaan dat de 4iiii powermeter compatibel is met je frame!

Standaard meegeleverd

• 1x 4iiii Precision 3 RX810 GRX
• 1x CR2032 knoopcel batterij

Montage

Om deze 4iiii powermeter te monteren moet je eerst je huidige linker crankarm demonteren. Het monteren van de 4iiii powermeter is precies hetzelfde als het monteren van een Shimano linker crankarm.

1. Verwijder het pedaal aan de linkerzijde.
2. Draai de twee crankbouten aan de bovenkant van de crankarm los en verwijder de borgpin uit de gleuf.
3. Verwijder vervolgens de crankmoer met deze cranksleutel.
4. Nu zit de crankarm in principe los en kun je hem van de as afhalen. Het kan best zijn dat je hier flink wat kracht moet zetten. Het belangrijkste is dat je de crankarm niet beschadigt.
5. Vervolgens plaats je de powermeter crankarm door de stappen hierboven te volgen in omgekeerde volgorde.
6. Vergeet vervolgens niet om je pedaal te monteren op de nieuwe crankarm en je bent klaar om te gaan fietsen!

Je kunt ook deze blog over het monteren van een crankstel volgen. Je hoeft dan natuurlijk alleen de stappen te volgen die gaan over de linkercrankarm.

Veelgestelde klantvragen

Hoe kan ik bepalen welke cranklengte ik nodig heb?
Crank lengte refereert naar de lengte van de crankarm en wordt gemeten vanaf het hart van de trapas tot het hart van de pedaal as. Fietsen worden in principe afgeleverd met de juiste crankarmlengte voor de bijbehorende lichaamslengte. Aan de binnenkant van je crankarm staat in de meeste gevallen de lengte aangegeven. Anders kun je deze eventueel zelf opmeten. Het is belangrijk dat de crankarm powermeter die je aanschaft dezelfde lengte heeft als je huidige crankarmen.

Met welke software en/of hardware is deze powermeter compatibel?
Deze vermogensmeter zendt zowel een ANT+ als een Bluetooth signaal uit. Hierdoor is deze vermogensmeter compatibel met de meeste huidige fietscomputers. Alleen niet alle fietscomputers zijn geschikt voor gebruik met een vermogensmeter. Hiervoor zul je de specificaties van jouw fietscomputer moeten raadplegen. De gangbare modellen van Garmin en Wahoo zijn in ieder geval wel vrijwel allemaal te koppelen. De Garmin Edge Explore is niet te koppelen met een vermogensmeter.

Met gangbare modellen wordt in ieder geval de: Garmin Edge 130, 520, 530, 820, 830, 1020 &1030; Wahoo ELEMNT en ELEMNT ROAM bedoeld.

Mocht je nu geen fietscomputer hebben dan kun je ook de de 4iiii app gebruiken om je workout power gegevens bij te houden.

Hoe kan ik deze powermeter kalibreren?
Het kalibreren van je powermeter is erg belangrijk voor het nauwkeurig meten van je vermogen. Zorg ervoor dat er geen gewicht op de pedalen wordt uitgeoefend, en dat je rechter crank naar boven staat en je linker crank naar beneden (verticaal gepositioneerd). Roteer de powermeter een aantal keer zodat deze aan staat. Dan kan je via de 4iiii app je powermeter gemakkelijk kalibreren. Een andere mogelijkheid is om je powermeter te kalibreren via je fietscomputer. De meeste fietscomputers hebben deze optie, kijk in de gebruiksaanwijzing van jouw fietscomputer hoe je dit precies doet.
Toon meer Toon minder

Reviews

Reviews


5 / 5

Goede en goedkope vorm van wattmeting

- Michael 18 juli 2023

Omdat ik gewend ben aan continue vermogensmeting via training op de Smart-Trainer en me daarop oriënteer tijdens trainingen, wilde ik ook een mogelijkheid op mijn gravelbike. Eerlijk gezegd waren pedaalsystemen te duur voor mij en fiets ik voor mijn plezier - maar ik vind een controle over het vermogen wel heel charmant, vooral tijdens lange fietstochten van >100 km per dag, om niet helemaal uitgeput te zijn aan het eind van de dag en om de krachten.... beter te beheersen. dit lijkt betrouwbaar te werken met het systeem van 4iiii en ik ben dus meer dan tevreden met de keuze van de meting tot nu toe. Meer dan voldoende voor mij en mijn behoeften...de serieuze amateursporter of professional zal zeker zijn toevlucht moeten nemen tot dubbelzijdig meten.

Plus- & minpunten

betrouwbare meting voor amateur- en vrijetijdsgebruik
eenvoudige montage
goedkoop
alleen eenzijdige meting
Automatisch vertaald

5 / 5

Top product.

- Mark 9 juli 2023

Ik ben erg tevreden over de powermeter. Voor mijn Gravel (die op mijn werk soms buiten moet blijven) was ik op zoek naar een powermeter die permanent op de fiets wordt gemonteerd. Normaal gesproken geef ik de voorkeur aan pedaalgebaseerde systemen. 4iiii is voor mij de topfabrikant en ik ben erg tevreden.

Plus- & minpunten

Eenvoudig te koppelen
Gemakkelijk in elkaar te zetten
Nauwkeurige waarden
Eenzijdig
Automatisch vertaald

5 / 5

Mooie meter om je trainingen te verbeteren

- Eelco 5 oktober 2022

Mooi design, geen verschil met de Shimano GRX crank die vervangen is. Eenvoudig te monteren, je hebt wel een cranksleutel (Shimano Cranksleutel Hollowtech TL-FC16 FC-M960) nodig om de crank los te maken. Als je die niet hebt, vergeet hem dan niet mee te bestellen. Volgens de instructie film kan je je het pedaal van de crank halen, nadat je de crank van de fiets hebt gehaald. Mijn ervaring is dat je beter eerst je pedaal kan losmaken en dan pas de crank. De meter is eenvoudig te koppelen aan de Garmin Edge als ook de 4iii app. Eenmaal verbonden, niet vergeten om even te calibreren en dan ben klaar om te gaan. Na een paar keer gebruiken erg enthousiast over trainen op vermogen met deze powermeter!

Plus- & minpunten

Design
Eenvoudig monteren
werkt goed

5

Michael, 18 juli 2023

Goede en goedkope vorm van wattmeting

Omdat ik gewend ben aan continue vermogensmeting via training op de Smart-Trainer en me daarop oriënteer tijdens trainingen, wilde ik ook een mogelijkheid op mijn gravelbike. Eerlijk gezegd waren pedaalsystemen te duur voor mij en fiets ik voor mijn plezier - maar ik vind een controle over het vermogen wel heel charmant, vooral tijdens lange fietstochten van >100 km per dag, om niet helemaal uitgeput te zijn aan het eind van de dag en om de krachten.... beter te beheersen. dit lijkt betrouwbaar te werken met het systeem van 4iiii en ik ben dus meer dan tevreden met de keuze van de meting tot nu toe. Meer dan voldoende voor mij en mijn behoeften...de serieuze amateursporter of professional zal zeker zijn toevlucht moeten nemen tot dubbelzijdig meten.

 • betrouwbare meting voor amateur- en vrijetijdsgebruik
 • eenvoudige montage
 • goedkoop
 • alleen eenzijdige meting
Automatisch vertaald

5

Mark, 9 juli 2023

Top product.

Ik ben erg tevreden over de powermeter. Voor mijn Gravel (die op mijn werk soms buiten moet blijven) was ik op zoek naar een powermeter die permanent op de fiets wordt gemonteerd. Normaal gesproken geef ik de voorkeur aan pedaalgebaseerde systemen. 4iiii is voor mij de topfabrikant en ik ben erg tevreden.

 • Eenvoudig te koppelen
 • Gemakkelijk in elkaar te zetten
 • Nauwkeurige waarden
 • Eenzijdig
Automatisch vertaald

5

Eelco, 5 oktober 2022

Mooie meter om je trainingen te verbeteren

Mooi design, geen verschil met de Shimano GRX crank die vervangen is. Eenvoudig te monteren, je hebt wel een cranksleutel (Shimano Cranksleutel Hollowtech TL-FC16 FC-M960) nodig om de crank los te maken. Als je die niet hebt, vergeet hem dan niet mee te bestellen. Volgens de instructie film kan je je het pedaal van de crank halen, nadat je de crank van de fiets hebt gehaald. Mijn ervaring is dat je beter eerst je pedaal kan losmaken en dan pas de crank. De meter is eenvoudig te koppelen aan de Garmin Edge als ook de 4iii app. Eenmaal verbonden, niet vergeten om even te calibreren en dan ben klaar om te gaan. Na een paar keer gebruiken erg enthousiast over trainen op vermogen met deze powermeter!

 • Design
 • Eenvoudig monteren
 • werkt goed

Vergelijkbare producten

Vergelijkbare producten

4iiii RX810 GRX NDS Precision 3
4iiii RX810 GRX NDS Precision 3
369,-
Huidig product
4iiii 105 R7000 Precision 3+
4iiii 105 R7000 Precision 3+
Vanaf 309,95
Garmin Rally RS
Garmin Rally RS
Vanaf 449,-
4iiii Ultegra R8100 Precision 3+
4iiii Ultegra R8100 Precision 3+
399,-
Bovenstaande producten vergelijken
4iiii RX810 GRX NDS Precision 3 4iiii 105 R7000 Precision 3+ Garmin Rally RS 4iiii Ultegra R8100 Precision 3+
4iiii RX810 GRX NDS Precision 3 4iiii 105 R7000 Precision 3+ Garmin Rally RS 4iiii Ultegra R8100 Precision 3+
3 reviews 10 reviews 4 reviews 5 reviews
Type batterij CR2032 CR2032 CR1/3N CR2032
Discipline Cyclocross / Gravel Race / Cyclocross / Gravel Race Race / Cyclocross / Gravel
Enkel-/dubbelzijdig Enkelzijdig Enkelzijdig Enkelzijdig / Dubbelzijdig Enkelzijdig
Meetpositie Crank Crank Pedaal Crank
Oplaadbaar Batterij Batterij Batterij Batterij
Geschikt voor Shimano Shimano Shimano
369,- Vanaf 309,95 Vanaf 449,- 399,-
Huidig product Bekijk product Bekijk product Bekijk product

Alle specificaties

Algemeen

Merk
4iiii
Type batterij
CR2032
Discipline
Cyclocross / Gravel
Enkel-/dubbelzijdig
Enkelzijdig
Meetpositie
Crank
Oplaadbaar
Batterij
Geschikt voor
Shimano
Cadans
Ja
Connectiviteit
ANT+ / Bluetooth
Kleur
Zwart