Menu
Terug
Countdown Deals met o.a tot 35% korting op geselecteerde Castelli artikelen, geldig t/m 12 december. Shop nu!

4iiii Precision 105 R7000 Left Powermeter

4iiii Precision 105 R7000 Left Powermeter
Gratis 4iiii Trainingsgids
t.w.v. € 11,95

Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.
4iiii 105 R7000 Precision 3

Beschikbaar alternatief

4iiii 105 R7000 Precision 3

279,-
Bekijk alternatief

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

Deze 4iiii Precision R7000 powermeter is een uitstekende racefiets vermogensmeter met een hoge prijs-kwaliteitsverhouding. Door het zeer lichtgewicht ontwerp voegt de sensor slechts 9 gram toe aan een standaard Shimano crank.

Exacte meting
De Precision 105 powermeter geeft een erg exacte meting met een afwijking van slechts 1%. Het vermogen wordt gemeten in de linker crankarm en wordt verdubbeld om het totaal geleverde vermogen te meten. Bij de meeste renners is het verschil tussen het linker- en rechterbeen erg klein, waarmee deze powermeter een uitstekende keuze is voor jouw fiets.

Connectiviteit
Deze 4iiii Precision 105 R7000 powermeter zendt een Bluetooth en ANT+ signaal uit. Hierdoor is deze vermogensmeter te koppelen aan vrijwel alle moderne fietscomputers zoals Garmin, Wahoo, Polar, Mio, Lezyne en Bryton. De kalibratie verloopt via 4iiii Device Configuration. Deze app is er voor Android en IOS. Via deze app kan je ook de stand van zaken zien van de CR2032 knoopcelbatterij.

Batterijduur
De 4iiii heeft geen interne accu, maar maakt gebruik van knoopcelbatterijen. Het nadeel hiervan is dat je deze wel af en toe moet vervangen. Gelukkig gaat de batterij meer dan 100 uur mee, wat een stuk langer is dan de meeste interne accu's in powermeters.

Technologie

• Gewicht: 9 gram
• Meetafwijking: ±1%
• Stroomvoorziening: CR2032 (tot 100 uur)
• Vermogensbereik: 0-4000W
• Cadans bereik: 30-150RPM
• Verbinding: ANT+, Bluetooth
• Operating Temperature: 0 to 50°C (32-122°F)
• Storage Temperature: -20 to 50°C (4-122°F)
• Waterbestendigheidsgraad: IPX7, IPX5
• Afmetingen pod (mm): 37.7 x 27.6 x 7.5mm

Compatibiliteit

• Deze crank-arm past uiteraard op een 105 R7000 crankstel, maar past ook op ander Hollowtech II race crankstellen zoals: 105 FC-5800, Ultegra R8000 en Dura-Ace R9100.

Let op: De 4iiii Precision powermeter is iets breder dan een Shimano linker crankarm door de powermeter unit. Dit kan bij sommige fietsframes zorgen voor problemen. Om te bepalen of jouw frame compatibel is kan je een test uitvoeren. Hiervoor moet je een AAA-batterij verticaal kunnen bewegen tussen je crankarm en de liggende achtervork. Op de laatste productfoto van deze pagina staat een afbeelding om het te verduidelijken. Eventueel heeft 4iiii website ook een handig documentje wat je kan uitprinten en op je crank kan plakken. Dan weet je precies tussen welke punten de AAA-batterij moet kunnen bewegen. Wanneer er voldoende ruimte is voor de batterij kan je er van uit gaan dat de 4iiii Powermeter compatibel is met je frame!

Montage

Om deze 4iiii powermeter te monteren moet je eerst je huidige linker crank-arm demonteren. Het monteren van de 4iiii powermeter is precies hetzelfde als het monteren van een Shimano linker crankarm.

1. Verwijder het pedaal aan de linkerzijde.
2. Draai de twee crankbouten aan de bovenkant van de crankarm los en verwijder de borgpin uit de gleuf.
3. Verwijder vervolgens de crankmoer met deze cranksleutel.
4. Nu zit de crankarm in principe los en kun je hem van de as afhalen. Het kan best zijn dat je hier flink wat kracht moet zetten. Het belangrijkste is dat je de crankarm niet beschadigt.
5. Vervolgens plaats je de powermeter crankarm door de stappen hierboven te volgen in omgekeerde volgorde.
6. Vergeet vervolgens niet om je pedaal te monteren op de nieuwe crankarm en je bent klaar om te gaan fietsen!

Je kunt ook deze blog over het monteren van een crankstel volgen. Je hoeft dan natuurlijk alleen de stappen te volgen die gaan over de linkercrankarm.

Veelgestelde klantvragen

Hoe weet ik of mijn fiets geschikt is voor deze powermeter?
Allereerst is het belangrijk dat jij een Shimano racefiets crankstel hebt. Als je dat niet hebt dan kun je deze powermeter helaas niet gebruiken. Dat betekent dat je met een Cannondale fiets helaas geen gebruik kan maken van deze powermeter. Andere crankstellen die je niet kunt gebruiken zijn bv FSA, SRAM, Praxis en Hollowgram. Je kunt deze powermeter ook niet gebruiken op Shimano MTB crankstellen in verband met een afwijkende ontwerp.

Wel kun je deze powermeter ook met crankstellen van een oudere generatie combineren. Dat kan ook gerust een oudere generatie zijn dan de huidige groepen. Zolang de montage methode van de crankarm: de twee moeren die de crankarm op z'n plek houden hetzelfde is. Je zult dan mogelijk wel een uiterlijk verschil zien. Hieronder een aantal crankstellen die in ieder geval zouden moeten passen mits je voldoet aan de ruimte vereiste.
105 5800, 105 R7000, Ultegra R8000 en Dura-Ace R9100.

Verder is het belangrijk dat je genoeg ruimte hebt bij de achterbrug. Als je hier niet voldoende ruimte hebt dan zal deze powermeter niet passen. Er helaas ook geen mogelijkheid om de powermeter toch passend te maken. De beste manier is om dit na te gaan met het modelletje van 4iiii.

Hoe kan ik bepalen welke cranklengte ik nodig heb?
Crank lengte refereert naar de lengte van de crankarm en wordt gemeten vanaf het hart van de trapas tot het hart van de pedaal as. Fietsen worden in principe afgeleverd met de juiste crankarmlengte voor de bijbehorende lichaamslengte. Aan de binnenkant van je crankarm staat in de meeste gevallen de lengte aangegeven. Anders kun je deze eventueel zelf opmeten. Het is belangrijk dat de crankarm powermeter die je aanschaft dezelfde lengte heeft als je huidige crankarmen.

Met welke software en/of hardware is deze powermeter compatibel?
Deze vermogensmeter zendt zowel een ANT+ als een Bluetooth signaal uit. Hierdoor is deze vermogensmeter compatibel met de meeste huidige fietscomputers. Alleen niet alle fietscomputers zijn geschikt voor gebruik met een vermogensmeter. Hiervoor zul je de specificaties van jouw fietscomputer moeten raadplegen. De gangbare modellen van Garmin en Wahoo zijn in ieder geval wel vrijwel allemaal te koppelen. De Garmin Edge Explore is niet te koppelen met een vermogensmeter.

Met gangbare modellen wordt in ieder geval de: Garmin Edge 130, 520, 530, 820, 830, 1020 &1030; Wahoo ELEMNT en ELEMNT ROAM bedoeld.

Mocht je nu geen fietscomputer hebben dan kun je ook de de 4iiii app gebruiken om je workout power gegevens bij te houden.

Hoe kan ik deze powermeter kalibreren?
Het kalibreren van je powermeter is erg belangrijk voor het nauwkeurig meten van je vermogen. Zorg ervoor dat er geen gewicht op de pedalen wordt uitgeoefend, en dat je rechter crank naar boven staat en je linker crank naar beneden (verticaal gepositioneerd). Roteer de powermeter een aantal keer zodat deze aan staat. Dan kan je via de 4iiii app je powermeter gemakkelijk kalibreren. Een andere mogelijkheid is om je powermeter te kalibreren via je fietscomputer. De meeste fietscomputers hebben deze optie, kijk in de gebruiksaanwijzing van jouw fietscomputer hoe je dit precies doet.
Toon meer Toon minder

Reviews

Reviews

4.9 / 5
Gemiddelde uit 280 reviews
5
253 reviews
4
25 reviews
3
1 review
2
0 reviews
1
1 review

Foto's van klanten


Meest recente reviews

5 / 5

Eenvoudig te monteren hulpmiddel om nog beter te kunnen trainen.

- Bastienne 28 september 2022

Geeft je via je Garmin je wattages door en zo kun je gericht trainen op vermogen.

Plus- & minpunten

Eenvoudig te koppelen met Garmin apparatuur
Eenvoudige montage

5 / 5

Waardevolle tool met een prima prijs-kwaliteit verhouding

- Bjorn 16 april 2022

Nu drie maal met de meter gefietst. In het begin erg wennen omdat het vermogen veel wisselde, hierna op P10sec gezet, dat werkte veel beter. Ik heb wel het idee dat mijn geschatte FTP door mijn Garmin aan de voorzichtige kant is, maar daar kan de vermogensmeter ook niks aan doen. Ik ben er erg blij mee, want het geeft duidelijke data die je weer kunt gebruiken om nieuwe trainingen te maken en je kunt, als je ook je hartslag meet, goed zien of je vorderingen maakt.

Plus- & minpunten

Makkelijk te kalibreren via de app
Prima kwaliteit voor een schappelijke prijs
Snelle levering
Waardevolle tool om mee te trainen
Enkelzijdige meting

5 / 5

Prima vermogensmeter voor deze prijs!

- Lilian 30 maart 2022

Ik ben helemaal tevreden met deze vermogensmeter. Let wel op dat je een cranksleutel nodig hebt om de vermogenscrank te kunnen monteren.

Plus- & minpunten

Makkelijk te monteren
Werkt naar behoren
Cranksleutel nodig

5 / 5

Handige powermeter voor een schappelijke prijs

- Erik 13 februari 2022

Tot nu toe bevalt hij prima. Eén keer verbinding verbroken na een pauze. Maar dat lag aan de fietscomputer. Dat heb ik met cadans meters ook wel eens gehad. Verder doet hij wat hij moet doen. Vermogen en cadans meten. Installatie was zo gebeurd.

Plus- & minpunten

Eenvoudige montage
Kalibreren snel en eenvoudig
Werd direct herkend door fietscomputer
Apart tooltje nodig voor crank cap

5 / 5

Goede en makkelijk installeerbare powermeter voor een vriendelijke prijs!

- Jorrit 2 januari 2022

Voor een vermogensmeter is de 4iii zacht geprijsd. Gezien ik een recreatieve wielrenner ben die graag wat doelgerichter wilde trainen heb ik deze powermeter aangeschaft. De powermeter wordt incl batterij en quick install guide geleverd. Met het juiste gereedschap (crank removal tool en momentsleutel en evt een pedaalsleutel) had ik met 20 minuten de vermogensmeter gemonteerd. Het koppelen en de zero-offset instellen (4iii adviseert dit voor elke rit te doen om ze accuraat mogelijk te meten) via de app van 4iii gaat makkelijk en ook mijn head unit (Wahoo Elemnt Bolt) had de vermogensmeter zo gevonden. Fijne bijkomstigheid is dat als je in je head unit een cadansveldje open zet de powermeter ook je cadans meet en weergeeft. Pas wel goed vantevoren of de powermeter genoeg ruimte heeft om de hele pedaalslag te maken. Op de website van 4iii staat precies hoe dit te doen (er moet een AAA batterij tussen je crankarm en het frame passen) Al met al een topaankoop!

Plus- & minpunten

Accuraat vermogen
Koppelt snel met 4iiii app en Wahoo Elemnt
Makkelijk te installeren met de juiste tools
Geen

5

Bastienne, 28 september 2022

Eenvoudig te monteren hulpmiddel om nog beter te kunnen trainen.

Geeft je via je Garmin je wattages door en zo kun je gericht trainen op vermogen.

 • Eenvoudig te koppelen met Garmin apparatuur
 • Eenvoudige montage

5

Bjorn, 16 april 2022

Waardevolle tool met een prima prijs-kwaliteit verhouding

Nu drie maal met de meter gefietst. In het begin erg wennen omdat het vermogen veel wisselde, hierna op P10sec gezet, dat werkte veel beter. Ik heb wel het idee dat mijn geschatte FTP door mijn Garmin aan de voorzichtige kant is, maar daar kan de vermogensmeter ook niks aan doen. Ik ben er erg blij mee, want het geeft duidelijke data die je weer kunt gebruiken om nieuwe trainingen te maken en je kunt, als je ook je hartslag meet, goed zien of je vorderingen maakt.

 • Makkelijk te kalibreren via de app
 • Prima kwaliteit voor een schappelijke prijs
 • Snelle levering
 • Enkelzijdige meting

5

Lilian, 30 maart 2022

Prima vermogensmeter voor deze prijs!

Ik ben helemaal tevreden met deze vermogensmeter. Let wel op dat je een cranksleutel nodig hebt om de vermogenscrank te kunnen monteren.

 • Makkelijk te monteren
 • Werkt naar behoren
 • Cranksleutel nodig

5

Erik, 13 februari 2022

Handige powermeter voor een schappelijke prijs

Tot nu toe bevalt hij prima. Eén keer verbinding verbroken na een pauze. Maar dat lag aan de fietscomputer. Dat heb ik met cadans meters ook wel eens gehad. Verder doet hij wat hij moet doen. Vermogen en cadans meten. Installatie was zo gebeurd.

 • Eenvoudige montage
 • Kalibreren snel en eenvoudig
 • Werd direct herkend door fietscomputer
 • Apart tooltje nodig voor crank cap

5

Jorrit, 2 januari 2022

Goede en makkelijk installeerbare powermeter voor een vriendelijke prijs!

Voor een vermogensmeter is de 4iii zacht geprijsd. Gezien ik een recreatieve wielrenner ben die graag wat doelgerichter wilde trainen heb ik deze powermeter aangeschaft. De powermeter wordt incl batterij en quick install guide geleverd. Met het juiste gereedschap (crank removal tool en momentsleutel en evt een pedaalsleutel) had ik met 20 minuten de vermogensmeter gemonteerd. Het koppelen en de zero-offset instellen (4iii adviseert dit voor elke rit te doen om ze accuraat mogelijk te meten) via de app van 4iii gaat makkelijk en ook mijn head unit (Wahoo Elemnt Bolt) had de vermogensmeter zo gevonden. Fijne bijkomstigheid is dat als je in je head unit een cadansveldje open zet de powermeter ook je cadans meet en weergeeft. Pas wel goed vantevoren of de powermeter genoeg ruimte heeft om de hele pedaalslag te maken. Op de website van 4iii staat precies hoe dit te doen (er moet een AAA batterij tussen je crankarm en het frame passen) Al met al een topaankoop!

 • Accuraat vermogen
 • Koppelt snel met 4iiii app en Wahoo Elemnt
 • Makkelijk te installeren met de juiste tools
 • Geen

Vergelijkbare producten

Vergelijkbare producten

4iiii Precision 105 R7000 Left
4iiii Precision 105 R7000 Left
225,-
Huidig product
4iiii 105 R7000 Precision 3
4iiii 105 R7000 Precision 3
279,-
SRAM Rival eTap AXS
SRAM Rival eTap AXS
239,-
SRAM Rival eTap AXS
SRAM Rival eTap AXS
289,-
Bovenstaande producten vergelijken
4iiii Precision 105 R7000 Left 4iiii 105 R7000 Precision 3 SRAM Rival eTap AXS SRAM Rival eTap AXS
4iiii Precision 105 R7000 Left 4iiii 105 R7000 Precision 3 SRAM Rival eTap AXS SRAM Rival eTap AXS
280 reviews 10 reviews 1 review 1 review
Discipline Race / Cyclocross / Gravel Race / Cyclocross / Gravel Race / Cyclocross / Gravel Race / Cyclocross / Gravel
Enkel-/dubbelzijdig Enkelzijdig Enkelzijdig Enkelzijdig Enkelzijdig
Meetpositie Crank Crank Crank Crank
Oplaadbaar Batterij Batterij Batterij Batterij
Cadans Ja Ja Nee Nee
Geschikt voor Shimano Shimano Sram Sram
225,- 279,- 239,- 289,-
Huidig product Bekijk product Bekijk product Bekijk product

Alle specificaties

Algemeen

Merk
4iiii
Discipline
Race / Cyclocross / Gravel
Enkel-/dubbelzijdig
Enkelzijdig
Meetpositie
Crank
Oplaadbaar
Batterij
Cadans
Ja
Geschikt voor
Shimano
Crankstel as passing
Shimano Hollowtech II (24 mm)
Connectiviteit
ANT+ / Bluetooth
Kleur
Zwart