4iiii Dura Ace R9200 Precision 3 Powermeter

4iiii Dura Ace R9200 Precision 3 Powermeter
Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.
4iiii 105 R7000 Precision 3+

Beschikbaar alternatief

4iiii 105 R7000 Precision 3+

309,95
Bekijk alternatief

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

De 4iiii DURA ACE 9200 Precision 3 is de opvolger van de Ultegra Precision. Bij de Precision 3 is de sensor kleiner geworden, waardoor de powermeter nu op nog meer frames past! Ook gaat de batterijduur acht keer langer mee dan zijn voorganger.

Exacte meting
De Precision 3 powermeter geeft een erg exacte meting met een afwijking van slechts 1%. Door de kracht die je levert zal de crank buigen en draaien in alle 3 dimensies. Om ervoor te zorgen dat elke kracht die je uitoefent op je pedaal wordt gemeten in elke dimensie, heeft 4iiii het 3D-vermogens meetsysteem ontwikkeld. Dit meetsysteem meet de multidimensionale belasting, zodat je erop kunt vertrouwen dat jouw unieke pedaalslag nog steeds nauwkeurig wordt gemeten, ongeacht jouw rijomstandigheden.

Enkelzijdige powermeter
De 4iiii Dura-Ace 9200 vermogensmeter meet de kracht op de linkercrank en telt deze dubbel zodat je een totaalvermogen over beide benen krijgt. Voor de meeste renners zonder beperkingen is de kracht op het linker- en rechterbeen nagenoeg gelijk bij gelijkmatige inspanningen. Verder wordt standaard jouw cadans gemeten.

Licht
Door het zeer lichtgewicht ontwerp voegt de sensor slechts 9 gram toe aan een standaard Shimano crank. Daarmee is het de lichtste powermeter op de markt!

Batterijduur
De 4iiii heeft geen interne accu, maar maakt gebruik van knoopcelbatterijen. Het nadeel hiervan is dat je deze wel af en toe moet vervangen. Gelukkig gaat de batterij meer dan 800 uur mee, wat een stuk langer is dan de meeste interne accu's in powermeters en zijn voorganger. Als de batterij onder de 15% is dan krijg je een melding in de 4iiii Device Configuration. Zo ben jij altijd op tijd met het vervangen van je batterij.

Connectiviteit
De kalibratie verloopt via 4iiii Device Configuration. Deze app is er voor Android en iOS. Via deze app kan je ook de stand van zaken zien van de CR2032 knoopcelbatterij. Deze vermogensmeter zendt zowel een ANT+ als een Bluetooth signaal uit. Daarmee is deze powermeter compatibel met vrijwel alle fietscomputers. Als je niet zeker weet of je fietscomputer of sporthorloge compatibel is, kun je in de gebruiksaanwijzing van jouw computer opzoeken of deze compatibel is met ANT+ of Bluetooth en met vermogensmeting.

Technologie

• Gewicht: 9 gram
• Verbinding: ANT+, Bluetooth
• Meetafwijking: ±1%
• Stroomvoorziening: CR2032 (tot 800 uur)
• 3 jaar garantie
• Waterbestendigheidsgraad: IPX7
• Actieve temperatuurcompensatie
• Vermogensbereik: 0-4000W
• Cadans bereik: 30-150RPM

Compatibiliteit

• Deze crank-arm past uiteraard op een DURA ACE 9200 crankstel, maar past ook op ander Hollowtech II race crankstellen.

Let op: De 4iiii Precision powermeter is iets breder dan een Shimano linker crankarm door de powermeter unit. Dit kan bij sommige fietsframes zorgen voor problemen. Om te bepalen of jouw frame compatibel is, kan je een test uitvoeren. Hiervoor moet je een 8 mm inbussleutel verticaal kunnen bewegen tussen je crankarm en de liggende achtervork. Op de laatste productfoto van deze pagina staat een afbeelding om het te verduidelijken. Eventueel heeft 4iiii website ook een handig documentje dat je kan uitprinten en op je crank kan plakken. Dan weet je precies tussen welke punten de 8 mm inbussleutel moet kunnen bewegen. Wanneer er voldoende ruimte is voor de 8 mm inbussleutel, kan je ervan uitgaan dat de 4iiii powermeter compatibel is met je frame!

Standaard meegeleverd

• 1x 4iiii Precision 3 DURA ACE 9200
• 1x CR2032 knoopcel batterij

Montage

Om deze 4iiii powermeter te monteren moet je eerst je huidige linker crankarm demonteren. Het monteren van de 4iiii powermeter is precies hetzelfde als het monteren van een Shimano linker crankarm.

1. Verwijder het pedaal aan de linkerzijde.
2. Draai de twee crankbouten aan de bovenkant van de crankarm los en verwijder de borgpin uit de gleuf.
3. Verwijder vervolgens de crankmoer met deze cranksleutel.
4. Nu zit de crankarm in principe los en kun je hem van de as afhalen. Het kan best zijn dat je hier flink wat kracht moet zetten. Het belangrijkste is dat je de crankarm niet beschadigt.
5. Vervolgens plaats je de powermeter crankarm door de stappen hierboven te volgen in omgekeerde volgorde.
6. Vergeet vervolgens niet om je pedaal te monteren op de nieuwe crankarm en je bent klaar om te gaan fietsen!

Je kunt ook deze blog over het monteren van een crankstel volgen. Je hoeft dan natuurlijk alleen de stappen te volgen die gaan over de linkercrankarm.

Veelgestelde klantvragen

Hoe weet ik of mijn fiets geschikt is voor deze powermeter?
Allereerst is het belangrijk dat jij een Shimano racefiets crankstel hebt. Als je dat niet hebt dan kun je deze powermeter helaas niet gebruiken. Dat betekent dat je met een Cannondale fiets helaas geen gebruik kan maken van deze powermeter. Andere crankstellen die je niet kunt gebruiken zijn bv FSA, SRAM, Praxis en Hollowgram. Je kunt deze powermeter ook niet gebruiken op Shimano MTB crankstellen in verband met een afwijkend ontwerp.

Wel kun je deze powermeter met crankstellen van een oudere generatie combineren. Dat kan ook gerust een oudere generatie zijn dan de huidige groepen. Zolang de montage methode van de crankarm: de twee moeren die de crankarm op z'n plek houden, hetzelfde is. Je zult dan mogelijk wel een uiterlijk verschil zien. Hieronder een aantal crankstellen die in ieder geval zouden moeten passen mits je voldoende ruimte hebt op je frame.
105 R7000, Ultegra R8000 en Dura-Ace R9100

Verder is het belangrijk dat je genoeg ruimte hebt bij de achterbrug. Als je hier niet voldoende ruimte hebt dan zal deze powermeter niet passen. Er is helaas ook geen mogelijkheid om de powermeter toch passend te maken. De beste manier is om dit na te gaan met het modelletje van 4iiii.

Hoe kan ik bepalen welke cranklengte ik nodig heb?
Cranklengte refereert aan de lengte van de crankarm en wordt gemeten vanaf het hart van de trapas tot het hart van de pedaal as. Fietsen worden in principe afgeleverd met de juiste crankarmlengte voor de bijbehorende lichaamslengte. Aan de binnenkant van je crankarm staat in de meeste gevallen de lengte aangegeven. Anders kun je deze eventueel zelf opmeten. Het is belangrijk dat de crankarm powermeter die je aanschaft dezelfde lengte heeft als je huidige crankarmen.

Met welke software en/of hardware is deze powermeter compatibel?
Deze vermogensmeter zendt zowel een ANT+ als een Bluetooth signaal uit. Hierdoor is deze vermogensmeter compatibel met de meeste huidige fietscomputers. Alleen niet alle fietscomputers zijn geschikt voor gebruik met een vermogensmeter. Hiervoor zul je de specificaties van jouw fietscomputer moeten raadplegen. De gangbare modellen van Garmin en Wahoo zijn in ieder geval wel vrijwel allemaal te koppelen. De Garmin Edge Explore is niet te koppelen met een vermogensmeter.

Met gangbare modellen wordt in ieder geval de Garmin Edge 130, 520, 530, 820, 830, 1030 &1040; Wahoo ELEMNT en ELEMNT ROAM bedoeld.

Mocht je nu geen fietscomputer hebben dan kun je ook de de 4iiii app gebruiken om je workout power gegevens bij te houden.

Hoe kan ik deze powermeter kalibreren?
Het kalibreren van je powermeter is erg belangrijk voor het nauwkeurig meten van je vermogen. Zorg ervoor dat er geen gewicht op de pedalen wordt uitgeoefend, en dat je rechter crank naar boven staat en je linker crank naar beneden (verticaal gepositioneerd). Roteer de powermeter een aantal keer zodat deze aan staat. Dan kan je via de 4iiii app je powermeter gemakkelijk kalibreren. Een andere mogelijkheid is om je powermeter te kalibreren via je fietscomputer. De meeste fietscomputers hebben deze optie, kijk in de gebruiksaanwijzing van jouw fietscomputer hoe je dit precies doet.
Toon meer Toon minder

Reviews

Reviews


4 / 5

leuk extraatje voor op je koersfiets

- Sofie 10 juli 2023

heel handig om te zien, hoe zwaar je getraind hebt, waardoor je ook gerichter kan gaan trainen in alle weersomstandigheden. Zoals bij tegenwind kan je dan je vermogen zien en niet teleurgesteld zijn met maar een gemiddelde snelheid van bv 22 km/u...

Plus- & minpunten

doelgericht trainen
eenvoudige montage
zit beschut en minder gevoelig dan een pedaalmeter
geen

4 / 5

Gewoon goed

- Yannick 18 juni 2023

Zoals origineel, je merkt geen verschil, enkel zie je wel de waardes ervan op je gps.

Plus- & minpunten

Extra gewicht is miniem
Handig te monteren
Precies
Batterij niet oplaadbaar maar moet je vervangen

5 / 5

Top product in een TOP winkel

- IBON 29 april 2023

TOP ervaring met Mantel. Snelle levering en absolute betrouwbaarheid. Zeer goede prijzen en kwaliteitsproducten. Ik zal hier zeker weer kopen. A 10!

Plus- & minpunten

Betrouwbaarheid
Onverslaanbare prijzen
Snelheid
Automatisch vertaald

4

Sofie, 10 juli 2023

leuk extraatje voor op je koersfiets

heel handig om te zien, hoe zwaar je getraind hebt, waardoor je ook gerichter kan gaan trainen in alle weersomstandigheden. Zoals bij tegenwind kan je dan je vermogen zien en niet teleurgesteld zijn met maar een gemiddelde snelheid van bv 22 km/u...

 • doelgericht trainen
 • eenvoudige montage
 • zit beschut en minder gevoelig dan een pedaalmeter
 • geen

4

Yannick, 18 juni 2023

Gewoon goed

Zoals origineel, je merkt geen verschil, enkel zie je wel de waardes ervan op je gps.

 • Extra gewicht is miniem
 • Handig te monteren
 • Precies
 • Batterij niet oplaadbaar maar moet je vervangen

5

IBON, 29 april 2023

Top product in een TOP winkel

TOP ervaring met Mantel. Snelle levering en absolute betrouwbaarheid. Zeer goede prijzen en kwaliteitsproducten. Ik zal hier zeker weer kopen. A 10!

 • Betrouwbaarheid
 • Onverslaanbare prijzen
 • Snelheid
Automatisch vertaald

Vergelijkbare producten

Vergelijkbare producten

4iiii Dura Ace R9200 Precision 3
4iiii Dura Ace R9200 Precision 3
399,-
Huidig product
4iiii 105 R7000 Precision 3+
4iiii 105 R7000 Precision 3+
309,95
SRAM Rival eTap AXS
SRAM Rival eTap AXS
299,-
SRAM Force AXS
SRAM Force AXS
325,95
Bovenstaande producten vergelijken
4iiii Dura Ace R9200 Precision 3 4iiii 105 R7000 Precision 3+ SRAM Rival eTap AXS SRAM Force AXS
4iiii Dura Ace R9200 Precision 3 4iiii 105 R7000 Precision 3+ SRAM Rival eTap AXS SRAM Force AXS
3 reviews 8 reviews 2 reviews 2 reviews
Type batterij CR2032 CR2032 AAA batterij
Discipline Race / Cyclocross / Gravel Race / Cyclocross / Gravel Race / Cyclocross / Gravel Race / Cyclocross / Gravel
Enkel-/dubbelzijdig Enkelzijdig Enkelzijdig Enkelzijdig Enkelzijdig
Meetpositie Crank Crank Crank Crank
Oplaadbaar Batterij Batterij Batterij Batterij
Geschikt voor Shimano Shimano SRAM SRAM
399,- 309,95 299,- 325,95
Huidig product Bekijk product Bekijk product Bekijk product

Alle specificaties

Algemeen

Merk
4iiii
Type batterij
CR2032
Discipline
Race / Cyclocross / Gravel
Enkel-/dubbelzijdig
Enkelzijdig
Meetpositie
Crank
Oplaadbaar
Batterij
Geschikt voor
Shimano
Cadans
Ja
Crankstel as passing
Shimano Hollowtech II (24 mm)
Connectiviteit
ANT+ / Bluetooth
Kleur
Zwart