Menu
Terug

Swissstop Sintered Disc Schijfremblokjes

Swissstop Sintered Disc Schijfremblokjes
Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

De Swissstop Sintered Disc remblokken zijn zeer hittebestendig en erg duurzaam. Bij deze remblokken bestaat de compound uit hars dat gemengd is met metalen deeltjes. Deze compound is daardoor erg hard en slijtvast. Ook zijn deze remblokken erg goed bestand tegen de hoge temperaturen die met name tijdens lange afdalingen kunnen ontstaan. Het nadeel is dat deze remblokken minder snel aangrijpen dan organic of semi-metallic remblokken en meer geluid maken tijdens het remmen.
Deze remblokken zijn daardoor erg geschikt als je fietst in erg modderige omstandigheden en daarbij veel moet remmen. Dit komt met name voor tijdens erg modderige tochten in heuvelachtig/bergachtig gebied. Ook zijn deze remblokken uitermate geschikt voor gebruik bij downhill en enduro.

Let op:
Producenten maken gebruik van verschillende passingen. Let dus goed op of de vorm van het remblok op de afbeelding overeenkomt met je huidige remblok. Weet je niet welke vorm je hebt, scrol dan even naar onderaan deze pagina. Daar staat per remblok beschreven voor welk type rem deze geschikt is.

Compatibiliteit

Geschikt voor:
Formula A (25S):
• Formula: RO Racing, T1 Racing, R1 Racing, R1, C1, CR3 , T1, RO, Mega, The One, RX, RR1

SRAM B (26S):
• Avid: Elixir 9, Elixir 7, Elixir 5, Elixir 3, Elixir 1, Elixir CR, Elixir R
• SRAM: XX, XO, DB 5, DB 3, DB 1

SRAM E: (26S)
Road: SRAM Force AXS / SRAM Red AXS 2020
MTB: Sram Level Ultimate 2020 / Sram Level TLM B1 2020


Shimano A (28S):
• Shimano: XTR BR-M9000, XTR BR-M9020, XTR BR-M987, XTR BR-M988, XTR BR-M985, XT BR-M8000, XT BR-M785, SLX BR-M675, SLX BR-M666, ALFINE BR-S700, DEORE BR-M615, BR-RS785, BR-R785, BR-CX75, BR-R515, BR-R315
• FSA: K-Force DB-TX-9000, Afterburner DB-TX-9150,
• REVER: MCX1

Magura A (30S):
• Magura: MT 2, MT 4, MT 6, MT 8

Standaard meegeleverd

• De blokjes worden als set geleverd. Voor 1 remklauw.
Toon meer Toon minder

Reviews

Reviews


4 / 5

Minder piepend

- Daan 24 februari 2022

Heb de originele Magura 7P blokjes die op de nieuwe fiets zaten (speedpedelec) vervangen omdat deze een hels lawaai maakte bij remmen. En helemaal bij nat weer. Nog harder dan het piepen van een tram. Eerst de voorrem vervangen om het verschil te ervaren. De Swissstop remmen piepen aanzienlijk minder. Bij droog weer alleen in het begin en daarna niet of nauwelijks. Bij nat weer piepen de Swissstop evenmin maar toch echt stukken minder,meer acceptabel, dan de Magura.

Plus- & minpunten

Piepen minder dan originele remblokjes
Piepen alsnog maar wel minder bij nat weer

5 / 5

Stille slijtvaste remblokken

- Erik 8 december 2016

10 maanden gelden heb ik twee setjes van deze remblokken gewonnen bij een actie van Mantel. Het gaat om de 28S variant die ik gebruik in mijn XT-remmen op mijn fatbike. De remblokken op een fatbike hebben het zwaar door het hoge gewicht van de wielen. Normaal gebruik ik altijd de originele zachte remblokken van Shimano. Zachte (organische) remblokken piepen minder snel en je remschijven slijten minder. Ik was wat sceptisch over de blokken omdat ze sintered zijn maar dat bleek onterecht. Ze piepen i.i.g. niet, ook niet bij vorst of nat weer. Ik heb er inmiddels 1300 km mee gereden en ze zijn nog niet af, de originele remblokken had ik na 300 km (wel veel in de modder) opgereden. Ze zien er iets minder fancy uit dan de originele Shimano blokken vanwege het ontbreken van de koelribben. Die zijn voor de koeling van de blokken maar dat is in Nederland niet zo spannend vanwege het gebrek aan lange afdalingen. Al met al goede remblokken en ik koop deze als vervanging als de huidige set op is.

Plus- & minpunten

Goede remkracht
Piepen niet
Slijtvast
Geen koelvinnen