Sigma ROX 12.1 EVO GPS Fietsnavigatie

Sigma ROX 12.1 EVO GPS Fietsnavigatie
3 reviews
349,95 30,- korting
Online op voorraad (nog 5)

 • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Online besteld, gratis bezorgd

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Plus- & minpunten

Plus- & minpunten

 • Helder en kleurrijk 3 inch waterdichte touchscreen, volledig aan te passen op basis van jouw wensen!
 • Voorzien van alle navigatiemogelijkheden, zoals inladen van routes uit Strava en Komoot, een Back-to-Start functie of een simpele adresinvoer.
 • Makkelijk te verbinden met externe sensoren, zoals een cadansmeter, vermogensmeter of hartslagband.
 • Altijd veilig op weg met de innovatieve Crash Alert en de Home-routefunctie.
 • Inzicht in je routes, trainingsdata en periodestatistieken via de gratis SIGMA RIDE app op je telefoon.
 • Bij intensief gebruik zal de batterij minder lang meegaan dan bij andere fietscomputers in dezelfde prijscategorie.
Lees wat onze klanten zeggen over dit product

Specificaties

Specificaties

Merk
Sigma
Accuduur
14 uur
GPS-sensor
Ja
Route plannen
Plannen in de fietscomputer / Plannen & uploaden via de PC / 'Back-to-Start' functie / Plannen & uploaden via de Smartphone
'Back-to-start' functie
Ja
Kaartweergave
Ja
Kaartupdates
Ja, gratis
Satelliet signaal
Galileo / GLONASS / GPS
Turn By Turn aanwijzingen
Ja
Alle specificaties

Beschrijving

Beschrijving

De Sigma ROX 12.1 EVO navigatiecomputer is geschikt voor iedereen die de wereld wil ontdekken! Of je nou in het bos, over gravelpaden of op de weg gaat rijden: met de 110 gram lichte en compacte fietscomputers geniet je altijd van de beste route en perfecte navigatiefuncties. Til daarbij je training naar een nieuw niveau door de uitgebreide gegevensregistratie van de ROX 12.1 EVO. In combinatie met de gratis SIGMA RIDE app evalueer je eenvoudig je route, waar dan ook.

Helder en duidelijk afleesbaar
Met het 3 inch grote kleurenscherm met een resolutie van 240x400 px van de Sigma ROX 12.1 EVO ben je altijd op de hoogte van je route en je prestaties. Het IP67 stof- en waterdichte scherm is perfect afgestemd op outdoor-gebruik en dus ook goed afleesbaar bij fel zonlicht, geringe lichtinval of regen. Op het touchscreen van de intuïtieve fietscomputer pas je eenvoudig de zes verschillende trainingsschermen op jouw wensen aan, ook onderweg. Zo weet je altijd dat je de juiste informatie bij de hand hebt.

Alle mogelijkheden op het gebied van navigatie
Met de vooringestelde kaarten en de gratis kaartupdates van Sigma kan je letterlijk alle kanten op. Daarbij biedt deze innovatieve fietscomputer je genoeg navigatiemogelijkheden, door bijvoorbeeld een eenvoudige adresinvoer, maar ook een Back-to-Start- en Home-functie. Bovendien komt de intelligente ROX 12.1 EVO altijd met drie verschillende routeopties: de aanbevolen, makkelijkste en kortste route. Zelfs als je van je route afwijkt is het navigatiesysteem bliksemsnel en komt het met een nieuwe route naar je bestemming, inclusief afstand, hoogteprofiel en verwachtte aankomsttijd.

Turn-by-turn begeleiding
Het heldere 3" scherm geeft altijd duidelijk aan waar je heen moet. Een pop-up, gecombineerd met een geluidssignaal, attendeert je op de volgende afslag. Tevens wordt de afstand tot de volgende afslag en de straatnaam weergegeven. Uiteraard kun je eenvoudig routes inladen vanuit Strava, Komoot of de SIGMA RIDE app, zoals je van een moderne fietscomputer mag verwachten. De echte avonturier laat zich verrassen door de Draw-my-Route-functie. Teken daarvoor eenvoudig met je vinger één of meer lijnen op de kaart en de ROX 12.1 EVO komt op basis daarvan met een route-voorstel.

Ideaal voor de prestatiegerichte fietser
Met de ROX 12.1 EVO ben je altijd voorzien van de juiste training! Naast de voorgeïnstalleerde trainingen upload je eenvoudig workouts uit portals zoals TrainingsPeaks. Daarbij koppel je via ANT+ of BLE externe sensoren voor snelheid, trapfrequentie en hartslag, zodat je het beste uit je training en uit jezelf haalt. Bovendien kan de ROX 12.1 EVO makkelijk verbonden worden met een vermogensmeter, elektronisch schakelen, radar of een Smart Trainer. In de gratis SIGMA RIDE app vind je vervolgens een duidelijk overzicht van je trainingsdata en alle belangrijke statistieken van de afgelopen periode.

Van alle gemakken voorzien
De ROX 12.1 EVO beschikt over allerlei handige en moderne functies, zoals een ingebouwde Crash Alert, Smart Notifications, Strava Live Segments én meldingen voor een optimale energievoorziening tijdens een wedstrijd of training.

Standaard meegeleverd

• Sigma ROX 12.1 EVO fietscomputer
• USB-C oplaadkabel
• Sigma ROX 12.1 EVO Out-Front stuurhouder
• Sigma ROX 12.1 EVO stuurhouder voor op het stuur of stuurpen
• Veiligheidskoord
• Handleiding
Toon meer Toon minder

Lees meer op ons blog

Fietscomputer koopgids - Welke fietscomputer past het beste bij mij?

Lees meer

Reviews

Reviews


5 / 5

Superblij met deze fietscomputer

- Jer 18 november 2023

Ik was al erg te spreken over de Rox 12.0 alleen daarvan was de accuduur een minpuntje, deze ging namelijk al vrij snel hard achteruit. De Rox 12.1 evo presteert tot nu toe veel beter en is met dezelfde schermgrootte toch compacter. De Sigma Ride app is erg gebruiksvriendelijk en via bluetooth te koppelen met de fietscomputer, middels deze app koppel je tevens Komoot / Strava. Geplande routes zet je zo eenvoudig over naar de fietscomputer en omgekeerd worden routegegevens en statistieken van een verreden rit naar de app gestuurd. Het is ook mogelijk om de lay-out van de fietscomputer in de Sigma Ride app aan te passen. De mogelijkheid om het apparaat tijdens gebruik in energiebesparende modus te zetten is een enorme verbetering. Tijdens het navigeren krijg je dan een geluidssignaaltje en licht het scherm op wanneer je een afslag nadert, wanneer de afslag genomen is schakelt het scherm weer automatisch uit. Hiermee verleng je de batterijduur mocht het echt nodig zijn. Gps werkt prima, ook in het bos, route-aanwijzingen zijn duidelijk en goed leesbaar op het grote scherm. Ik gebruik hem tijdens het mountainbiken / gravel biken en bij (lange) tochten op de racefiets, het apparaat heeft me niet in de steek gelaten en de accuduur was nog ruim voldoende zonder de energiebesparende modus te hoeven gebruiken. De sensoren (snelheid / cadans) van de Rox 12.0, die ik nog op de fietsen had zitten, werken ook perfect op deze fietscomputer en worden snel gevonden en gekoppeld.

Plus- & minpunten

Bediening
Groot scherm
Prima navigatie
Uitgebreide lay-out mogelijkheden
nog niet kunnen vinden

5 / 5

Gewoon doen!

- Bo 26 oktober 2023

Makkelijk te bedienen, goed afleesbaar tijdens het fietsen echt prima in gebruik. Prijs presentatie verhouding kan niet beter.

4 / 5

Fijne fietscomputer voor recreatieve & sportieve fietser.

- Joh. 20 oktober 2023

Na eerder de Rox 12.0 te hebben gehad, sinds enkele weken in bezit van de Rox 12.1. Ik heb er ondertussen 450km mee gefietst en dit is mijn ervaring ermee: + Veel sportprofielen beschikbaar + Veel layouts beschikbaar, die je bovendien zelf kan instellen + Koppeling Ant+ sensoren fluitje van een cent + GPS-signaal is snel gevonden. Zelfs in huis + Voortreffelijke navigatie + Afmeting scherm + Touchscreen reageert goed + Herberekenen naar route als je "fout" rijd gaat erg snel + Bediening met touchscreen en knoppen! + Koppeling met Komoot en Strava erg fijn + USB-C aansluiting + Energiebesparingsmodus (handig als je wat langer stopt onderweg) + Sigma Ride app - Touchscreen voelt niet premium aan, eerder plastiekerig. - Helderheid / scherpte scherm is matig. Kan niet tippen aan kwaliteit van moderne smartphone. - Tijdens opladen zie je % opgeladen niet - Geen melding dat apparaat 100% opgeladen is - Snel-opladen is niet mogelijk. - Rubber afdekking USB-aansluiting hangt snel los - Routelijst in Rox 12.1 wordt onduidelijk als je er te veel routes inzet. - Het zou fijn zijn als je de routelijst eerst zou kunnen sorteren op Sportprofiel en vervolgens pas op naam, afstand etc. - Hoogteprofiel geeft een beeld van de klim, niet altijd accuraat - Grafieken van gereden ritten op apparaat zijn onduidelijk - POI "waterpunten" ontbreekt - ​Afhankelijk van smartphone om routes over te brengen naar apparaat - Draagriempje eigenlijk net te kort om makkelijk aan je stuur te bevestigen als extra zekering tegen verliezen - Tot op heden 1x gehad dat de GPS niet kon localiseren waar ik precies was (Smal dal in combinatie met veel loofbos. Doen andere gps-en dat beter, weet ik niet). ? Batterij: met navigatie en 2 ant+ sensoren is 14uur haalbaar. Ben benieuwd hoe de accu over 3jaar presteert. Bij de Rox 12.0 ging de batterij hard achteruit en kon ik niet zonder powerbank bij ritten langer dan 3,5uur.

Plus- & minpunten

Bediening met knoppen + touchscreen
GPS Positie snel gevonden
Sigma-Ride app
USB-C aansluiting
Voortreffelijke navigatie
Draagriempje iets te kort om om je stuur te doen
Rubbertje USB-aansluiting hangt snel los
Snelopladen niet mogelijk
Tijdens opladen zie je niet %-opgeladen
Touchscreen voelt plastiekerig

5

Jer, 18 november 2023

Superblij met deze fietscomputer

Ik was al erg te spreken over de Rox 12.0 alleen daarvan was de accuduur een minpuntje, deze ging namelijk al vrij snel hard achteruit. De Rox 12.1 evo presteert tot nu toe veel beter en is met dezelfde schermgrootte toch compacter. De Sigma Ride app is erg gebruiksvriendelijk en via bluetooth te koppelen met de fietscomputer, middels deze app koppel je tevens Komoot / Strava. Geplande routes zet je zo eenvoudig over naar de fietscomputer en omgekeerd worden routegegevens en statistieken van een verreden rit naar de app gestuurd. Het is ook mogelijk om de lay-out van de fietscomputer in de Sigma Ride app aan te passen. De mogelijkheid om het apparaat tijdens gebruik in energiebesparende modus te zetten is een enorme verbetering. Tijdens het navigeren krijg je dan een geluidssignaaltje en licht het scherm op wanneer je een afslag nadert, wanneer de afslag genomen is schakelt het scherm weer automatisch uit. Hiermee verleng je de batterijduur mocht het echt nodig zijn. Gps werkt prima, ook in het bos, route-aanwijzingen zijn duidelijk en goed leesbaar op het grote scherm. Ik gebruik hem tijdens het mountainbiken / gravel biken en bij (lange) tochten op de racefiets, het apparaat heeft me niet in de steek gelaten en de accuduur was nog ruim voldoende zonder de energiebesparende modus te hoeven gebruiken. De sensoren (snelheid / cadans) van de Rox 12.0, die ik nog op de fietsen had zitten, werken ook perfect op deze fietscomputer en worden snel gevonden en gekoppeld.

 • Bediening
 • Groot scherm
 • Prima navigatie
 • nog niet kunnen vinden

5

Bo, 26 oktober 2023

Gewoon doen!

Makkelijk te bedienen, goed afleesbaar tijdens het fietsen echt prima in gebruik. Prijs presentatie verhouding kan niet beter.

4

Joh., 20 oktober 2023

Fijne fietscomputer voor recreatieve & sportieve fietser.

Na eerder de Rox 12.0 te hebben gehad, sinds enkele weken in bezit van de Rox 12.1. Ik heb er ondertussen 450km mee gefietst en dit is mijn ervaring ermee: + Veel sportprofielen beschikbaar + Veel layouts beschikbaar, die je bovendien zelf kan instellen + Koppeling Ant+ sensoren fluitje van een cent + GPS-signaal is snel gevonden. Zelfs in huis + Voortreffelijke navigatie + Afmeting scherm + Touchscreen reageert goed + Herberekenen naar route als je "fout" rijd gaat erg snel + Bediening met touchscreen en knoppen! + Koppeling met Komoot en Strava erg fijn + USB-C aansluiting + Energiebesparingsmodus (handig als je wat langer stopt onderweg) + Sigma Ride app - Touchscreen voelt niet premium aan, eerder plastiekerig. - Helderheid / scherpte scherm is matig. Kan niet tippen aan kwaliteit van moderne smartphone. - Tijdens opladen zie je % opgeladen niet - Geen melding dat apparaat 100% opgeladen is - Snel-opladen is niet mogelijk. - Rubber afdekking USB-aansluiting hangt snel los - Routelijst in Rox 12.1 wordt onduidelijk als je er te veel routes inzet. - Het zou fijn zijn als je de routelijst eerst zou kunnen sorteren op Sportprofiel en vervolgens pas op naam, afstand etc. - Hoogteprofiel geeft een beeld van de klim, niet altijd accuraat - Grafieken van gereden ritten op apparaat zijn onduidelijk - POI "waterpunten" ontbreekt - ​Afhankelijk van smartphone om routes over te brengen naar apparaat - Draagriempje eigenlijk net te kort om makkelijk aan je stuur te bevestigen als extra zekering tegen verliezen - Tot op heden 1x gehad dat de GPS niet kon localiseren waar ik precies was (Smal dal in combinatie met veel loofbos. Doen andere gps-en dat beter, weet ik niet). ? Batterij: met navigatie en 2 ant+ sensoren is 14uur haalbaar. Ben benieuwd hoe de accu over 3jaar presteert. Bij de Rox 12.0 ging de batterij hard achteruit en kon ik niet zonder powerbank bij ritten langer dan 3,5uur.

 • Bediening met knoppen + touchscreen
 • GPS Positie snel gevonden
 • Sigma-Ride app
 • Draagriempje iets te kort om om je stuur te doen
 • Rubbertje USB-aansluiting hangt snel los

Vergelijkbaar product

Vergelijkbaar product

Sigma ROX 12.1 EVO GPS
Sigma ROX 12.1 EVO GPS
349,95
Huidig product
Garmin Edge 1040 Solar
Garmin Edge 1040 Solar
Vanaf 649,-
Bovenstaande producten vergelijken
Sigma ROX 12.1 EVO GPS Garmin Edge 1040 Solar
Sigma ROX 12.1 EVO GPS Garmin Edge 1040 Solar
3 reviews 6 reviews
Accuduur 14 uur 45 uur
GPS-sensor Ja
Route plannen Plannen in de fietscomputer / Plannen & uploaden via de PC / 'Back-to-Start' functie / Plannen & uploaden via de Smartphone Plannen in de fietscomputer / Plannen & uploaden via de PC / 'Back-to-Start' functie / Plannen & uploaden via de Smartphone
'Back-to-start' functie Ja Ja
Kaartweergave Ja Ja
Kaartupdates Ja, gratis
349,95 Vanaf 649,-
Huidig product Bekijk product

Alle specificaties

Algemeen

Merk
Sigma
Accuduur
14 uur
GPS-sensor
Ja
Satelliet signaal
Galileo / GLONASS / GPS
Trainingsschema's
Ja
Bevestigingsmateriaal
1 standaard stuurhouder + 1 Out Front Mount
Oplaadkabel
USB-C
Waterdichtheid
IP67

Navigatiefuncties

Route plannen
Plannen in de fietscomputer / Plannen & uploaden via de PC / 'Back-to-Start' functie / Plannen & uploaden via de Smartphone
'Back-to-start' functie
Ja
Kaartweergave
Ja
Kaartupdates
Ja, gratis
Turn By Turn aanwijzingen
Ja
Route herberekenen
Ja
Points of Interest
Ja
Live Tracking
Nee

Sensoren

Verbinding sensoren
ANT+ / Bluetooth Smart / WiFi
Snelheidsmeting
GPS
Snelheidssensor
Compatibel, niet meegeleverd
Cadanssensor
Compatibel, niet meegeleverd
Hartslagmeter
Compatibel, niet meegeleverd
Powermeter
Ja, is mogelijk
Hoogtemeter
Ja, barometrisch
Temperatuurweergave
Ja

Connectiviteit

Beschikbare apps
Strava / Training Peaks / Komoot / Sigma Data Center / Sigma Ride
Toont smartphone berichten
Ja
Strava Live Segments
Ja
WiFi
Ja
ANT+
Ja
Bluetooth
Ja

Display

Touchscreen
Ja
Schermgrootte
3 inch
Schermresolutie
240x400 Pixels
Achtergrondverlichting
Ja
Kleurenscherm
Ja

Compatibiliteit

Shimano DI2 compatibel
Ja

Afmetingen

Gewicht
110 gram