Wij gebruiken cookies om het winkelen nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Aan de hand van deze informatie passen wij en derde partijen advertenties aan jouw interesses en profiel aan. Door verder gebruik te maken van onze website gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Meer informatie
Menu
Terug

Shimano RC7 reviews

8.9 / 10 Gemiddelde uit 72 reviews | Schrijf een review
8.9 / 10

72 reviews
5
(47)
4
(24)
3
(1)
2
(0)
1
(0)

Pluspunten

  • pasvorm (8)
  • Looks (5)
  • Stijf (5)
  • stijfheid (4)

Minpunten

  • geen (3)
  • Boa draadje schiet vaak uit clip vooraan.. (1)
  • Maat (1)
  • Buitenzijde ietsje gevoelig voor beschadiging (1)

9 / 10

Onno 20 december, 2018

Prima schoen voor een zeer nette prijs

Pluspunten
  • Boa sluiting
  • Looks
  • Prijs
Minpunten
  • Boa draadje schiet vaak uit clip vooraan..

8 / 10

Stef 12 oktober, 2018

Prijs kwaliteit zeker een aanrader !

Pluspunten
  • Prijs
  • Design
Minpunten
  • Maat

8 / 10

Michel 30 september, 2018

Comme d'hab

Habitué aux chaussures shimano, j'ai retrouvé mes marques: chaussant confortable, bon maintien, look sympa . Le seul point négatif, est le brillant du revêtement qui est fragile ( en surface heureusement)

Pluspunten
  • Chaussant
  • Maintien
  • Look
  • Serrages
Minpunten
  • Fragilité du brillant

9 / 10

Krol 17 september, 2018

Confort et efficacité

Chaussures confortables qui transmettent bien la puissance grâce à la semelle carbone. Quelques sorties dont nessaires et suffisantes pour assouplir la tige sur le dessus du pied. Qualité/prix au rendez-vous !

Pluspunten
  • Serrage boa
  • Rigidité
  • Bonne transmission de la puissance
  • Confortables
Minpunten
  • Le scratch n'a aucun intérêt. Purement esthétique.

9 / 10

Stefano 12 september, 2018

Comode leggere performanti!

Scarpa molto comoda leggera e con una qualità/prezzo difficilmente eguagliabile! Rispetto al negozio ho risparmiato 50 euro!! Peccato solo la scarsa disponibilità di colori di Shimano (assumere un designer Italiano!! Ahahha)

Pluspunten
  • Comodità
  • Leggerezza
  • Prezzo Mantel
Minpunten
  • Solo due colori disponibili

8 / 10

RODOLPHE 10 september, 2018

Bon compromis confort/rigidité

Bonnes chaussures, très légères.. chaussures de coursier très rigide. Niveau confort, je l'ai customisé avec une autre semelle intérieure, donc ça va bien. La rigidité transmet bien la puissance. Le velcros comme souvent est peu efficace. Taille grand finalement par rapport à d'autres.

Pluspunten
  • rigidité
  • aspect racé
  • legèreté
  • système boa
  • confort pour l'utilisation race
Minpunten
  • tige vernie fragile
  • confort en mode cyclo

9 / 10

Jacques 23 juli, 2018

Nog beter dan verwacht

Uitstekende schoenen, vooral in relatie tot prijs. Goede pasvorm, stijf en erg eenvoudig te verstellen. Twijfelde vooraf over het uiterlijk. Leken me iets te blingbling. Maar zien er gewoon goed uit.

Pluspunten
  • Pasvorm
  • Stijfheid
  • Sluiting
Minpunten
  • Geen

10 / 10

Andrea 13 juli, 2018

Very confortable, love this shoes

9 / 10

Vincent 13 juli, 2018

Moderne, stevig trappende, goed passende schoen.

Met deze schoen kan je lange toertochten moeiteloos blijven trappen. De moderne sluiting werkt gemakkelijk.

Pluspunten
  • Sterk
  • Gemakkelijke sluiting
  • Moderne uitstraling

7 / 10

Bernard 3 juli, 2018

Très bonne chaussure ,vernis beaucoup trop fragile

Pluspunten
  • Confort
  • Ergonomie
  • Poids
  • Prix Mantel
  • De la place pour les doigts de pied !
Minpunten
  • Vernis trop fragile

10 / 10

Klaas 29 juni, 2018

Heerlijjk

Stijve zool, prettige sluitingen, breed. Je kan de plaatjes ver naar achteren zetten(niet zo heel ver naar voren als time vroeger).

9 / 10

Don 29 juni, 2018

Great shoes at a great price

Having also had some Shomano R171 shoes that have been used to death, Shimano was top of my list for replacements. They haven’t disappointed, great power transfer and comfort, size 48 fits me great, the new Boa securing system is easy to use and very adjustable, as a friend of mine said Italian shoes are great to look at but Shimano are great to look at and also for comfort

Pluspunten
  • Comfort
  • Adjustable
  • Securing system

9 / 10

Eric 28 juni, 2018

Prettig zittende schoen voor middelbrede voet.

Mooi ogende schoen met goed werkende sluiting, goed ventilerend en lekker stijf! Perfect voor de middelbrede voet.

Pluspunten
  • Mooi design
  • Fijne sluiting
  • Ventilerend
Minpunten
  • Buitenzijde ietsje gevoelig voor beschadiging

8 / 10

Alwy 24 juni, 2018

Prima kwaliteit schoen.

Prima schoen met harde zool en goede pasvorm. Ik heb normaal maat 44. Deze schoen in maat 45 gekocht, past prima. Goed sluitend om de voet door aandraaien sluiting. Goede kwaliteit/prijsverhouding.

Pluspunten
  • Goede pasvorm
  • Makkelijk verstelbare sluiting
  • Harde zool
  • Mooie uitstraling

8 / 10

Wytze 19 juni, 2018

Goede schoen voor een goede prijs!

Absolute aanrader. Perfecte pasvorm voor een smallere voet. Dankzij Boa sluiting eenvoudig vast te zetten. Stijve zool zorgt voor optimale overbrenging op het pedaal.

Pluspunten
  • Pasvorm
  • Gewicht
  • Stijfheid zool
Minpunten
  • Plastic look

10 / 10

Lucia 13 juni, 2018

Ottimo acquisto!

Consigliata a chi vuole avere una scarpa comoda e con le tacche regolabili (utili anche per chi pratica triathlon). Consiglio di prendere la stessa misura delle scarpe sportive (io ho il 44 ita - 10 us - nelle scarpe da running e ho preso un 44 anche delle rc7). Spedizione rapida!

9 / 10

Rik 8 juni, 2018

Zeer tevreden

Ik heb deze shimano's aangeschaft nadat mijn oude btwin budget klitteband schoenen na 5 jaar op waren. Na het lezen van de zeer positieve reviews ben ik gegaan voor de RC7's. Mede voor het BOA systeem, stijfheid, uiterlijk en goede pasvorm. Let wel op dat ze vrij klein vallen en dat je het beste 1 maatje groter kunt bestellen. Omdat de neus kwetsbaar is tegen krasjes heb ik na advies op youtube de neus voorzien van doorzichtige wrap. 10 minutjes werk, maar de schoen blijft zodoende jarenlang mooi.

Pluspunten
  • licht
  • goede prijs
  • BOA
  • goede pasvorm
  • uiterlijk
Minpunten
  • kwetsbare neus

10 / 10

Renaud 14 mei, 2018

Look et taille parfaite

Look et taille parfaite

Pluspunten
  • Look
  • Serrage

9 / 10

Danny 6 mei, 2018

Super schoen

Reeds enkele ritten gemaakt met deze schoenen. Conclusie, ik ben zeer tevreden hierover. Zool is goed stijf. Door het BOA systeem perfect af te stellen. Kortom zeer tevreden met deze aankoop en uiteraard ook over de levering van Mantel.

Pluspunten
  • Zool is goed stijf
  • BOA systeem
Minpunten
  • Nog niet tegengekomen

8 / 10

Vermeulen 3 mei, 2018

flashy coating

niet goed te zien op de website dat de schoenen een blinkende coating hadden, flashy op de fiets...

8 / 10

Hans 29 april, 2018

Handig systeem & schoen zit goed

Pluspunten
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Zit goed
  • Mooi
Minpunten
  • Eerder duur

9 / 10

Wouter 27 april, 2018

Prima schoenen

Had eerst echte instap model schoenen van Shimano. Zelfde mast gekozen. Wat een wereld van verschil, qua sluiting en stijfheid. Al mooi van kunnen profiteren in de Spaanse heuvels

7 / 10

Gerben 27 april, 2018

Heel fijne schoen met erg slechte afwerking

Mooi stijf en toch erg comfortabel. Boa sluiting werkt ook ideaal. De print vertoond echter na een paar ritjes al lelijke plekken. Voor deze prijs kan dat beter

Pluspunten
  • Stijf
  • Comfortabel
  • Sluiting
Minpunten
  • Afwerking print

8 / 10

Richard 26 april, 2018

Mooie en fijne schoenen

Heb de schoenen nu een aantal weken in m'n bezit. Kan niet anders zeggen dan dat ik er erg blij mee ben. De sluiting werkt ideaal, schoenen aan, even draaien en het zit altijd goed. Pasvorm is zoals ik van Shimano gewend ben, super.

Pluspunten
  • looks
  • sluiting

9 / 10

Matthijs 23 april, 2018

Een aanradar

Pluspunten
  • stijfheid
  • design
  • comfort

10 / 10

Jaak 20 april, 2018

Super schoen

Ik was al even op zoek naar een rode schoen met Carbon zool en niet extreem duur, en heb nu met deze super aanbieding een super schoen .

Pluspunten
  • Kleur
  • Carbon zool

9 / 10

Pepijn 20 april, 2018

Fijne stijve schoenen, goede pasvorm

Schoenen zitten erg fijn, pasvorm is ook niet te smal. De boa sluiten is ook erg prettig, vooral als je tijdens het fietsen even de schoen wat strakker of lossen wilt zetten. De schoenen beschadigen wel snel, ik heb zelf de neus al flink beschadigd tijdens de eerste rit. Maar ja, het blijven schoenen en ze fietsen er niet minder door!

Pluspunten
  • Stijf
  • Pasvorm
  • Boa
Minpunten
  • Neus beschadigd snel

9 / 10

Rogier 18 april, 2018

Tot nu toe zeer tevreden

Erg fijne schoen, goede af te stellen dmv boa sluiting. Heb zelf maat 43 normaal en van deze schoen mt 44 genomen en die zit perfect. Ik heb er nu 6 ritten mee gereden en van enige beschadiging op de neus is nog niets te zien.

Pluspunten
  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Mooi design
Minpunten
  • Nog niets

9 / 10

B. 3 april, 2018

Fantastisch stijve schoenzool, maar met een soepele bovenschoen en eenvoudig af stellen mechanisme.

9 / 10

Quentin 20 maart, 2018

Super achat

Livraison rapide au top !

Pluspunten
  • Esthétique
  • Confort
Minpunten
  • Ras

8 / 10

Henrik 19 maart, 2018

Great shoe

Challenging to find a shoe that is long enough without being to wide. This one has a good fit without going custom...it is just a few mm too wide. My foot is 27.4cm long and I went for a size 44, which is the right choice. Haven’t had a chance to try outside yet but I am sure it will be a positive experience

10 / 10

Degavre 14 februari, 2018

rapport qualité prix

trés bonnes chaussures confortable, excellente pour la compétition et le rapport qualité prix

Pluspunten
  • rigidité
  • confort
  • prix
Minpunten
  • ras

9 / 10

Gerrit 15 januari, 2018

Fantastisch

Eindelijk een goede schoen voor mijn brede voeten. De stijve zool bevalt zeer goed, elke trap is raak.

10 / 10

MIchael 15 januari, 2018

Één geheel met je voet

Deze schoen zit als gegoten. Perfecte pasvorm Zacht rond de voet De carbonzool zorgt voor een betere krachtverdeling

8 / 10

Fredrik 20 november, 2017

Comfortable

Pretty stiff shoe that is comfortable. As with my other pair of Shimano shoe i've changed the inner sole to a sole that fits my feet better.

Pluspunten
  • Price
  • Boa
Minpunten
  • inner sole

10 / 10

JAVIER 30 oktober, 2017

Muy bien

El mejor precio. Muy rígidas cómodas y bonitas. Envío rapido

Pluspunten
  • Rigidas
  • Precio
  • Anchas
  • Estetica
  • Ligeras

9 / 10

Koen 17 augustus, 2017

Prima schoen

Deze schoenen gekocht om een mijn SIDI schoenen te vervangen. De shimano schoenen zitten veel beter. De klitteband had van mij niet gehoeven.

Pluspunten
  • zit lekker
  • stijve zool
  • BOA sluiting werkt perfect
Minpunten
  • Klitteband overbodig

9 / 10

Ville 25 juli, 2017

Great comfort and performance

Pluspunten
  • Comfortable
  • Stiff

8 / 10

Fabian 29 juni, 2017

Betere prijs/kwaliteit krijg je niet!

Twee maten (42 en 43) besteld om te passen. De 43 zat me het beste, dus de 42 teruggestuurd. Uitstekende service van Mantel, binnen 3 dagen mijn geld terug. Nu 2 weken met mijn maat 43 gereden. Ik moest wel een beetje wennen aan de pasvorm in het begin, maar nu wil ik niet anders! De hak zit goed gefixeerd, zelfs als je de BOA niet zo strak hebt zitten. Gevaar is dat je de BOA snel té strak zet, waardoor er drukpunten ontstaan, vast=vast dus. Verder is de zool superstijf, dat merk je vooral bij sprintjes bergop! Tip: kijk even of het staaldraadje bij de onderste geleider in een extra lus zit (staat in meegeleverde handleiding uitgelegd) dat scheelt in drukverdeling.

Pluspunten
  • Stijfe zool
  • BOA is heel precies af te stellen
  • Hak wordt goed gefixeerd
Minpunten
  • BOA zet je snel té strak
  • Kan warm zijn bij temperaturen >30 graden

8 / 10

Michael 26 juni, 2017

Stevig, breed, boa. beschadigd snel

Over smaak valt te twisten, maar persoonlijk vind ik de schoenen er mooi uit zien. Daarnaast ben ik te spreken over de stijfheid van de zool en het boa systeem en blijft de zool ook na lange ritten prettig aanvoelen. Al merk je wel dat je een tweede schijf mist, maar dit vormt voor mij als recreant weinig belemmering. Verder zitten de schoenen als gegoten, al kan het beter met de ventilatie in erg warme dagen. Waar ik overigens minder over te spreken ben is de snelheid waarmee er beschadigingen zichtbaar zijn, met name op de neus van de schoen.

Pluspunten
  • Looks
  • Stevige zool
  • Boa
Minpunten
  • Beschadigd snel
  • Geen tweede dial

7 / 10

Johan 24 juni, 2017

Fijne stijve en lichte schoenen

Lekker schoentje. Licht stijf en mooi uiterlijk. Wel op letten dat je met de neuzen niet per ongeluk ergens langs gaat want de print slijt er snel af....

Pluspunten
  • Mooi
  • Stijf
  • Licht
Minpunten
  • Print bij minste of geringste beschadigd

9 / 10

Tim 10 mei, 2017

Great shoe

Very good fit and a wide toe box, very stiff and light, you need to go 1 size up with them. i had s works before but they gave me numb feet, these are just as good, but a better fit and a lot less money. Pattern can rub off if the front of the shoe fits your front tyre.

Pluspunten
  • Light
  • Stiff
  • Wide
  • great fit
Minpunten
  • pattern on front and rub off.

6 / 10

JOSE GINES 2 mei, 2017

Muy bien pero....

Muy cómodas,suela rígida y estéticamente bonitas.Problema:los cierres BOA van aflojándose poco a poca y al final de la ruta los cables no hacen su función correctamente.Ocurre en todas las salidas.Es una lástima.

Pluspunten
  • Cómodas.
  • Buen precio en oferta.
Minpunten
  • Cierres BOA

10 / 10

Nico 19 april, 2017

Prijs/kwaliteit top

Zeer lichte en super strakke schoen.Uiterlijk zien er ook nog eens heel mooi uit.

Pluspunten
  • Gewicht
  • Pasvorm
  • Looks
  • Prijs

8 / 10

AM 19 april, 2017

Perfecte fietsschoenen

Na 10 jaar tijd voor nieuwe fietsschoenen. En weer gekozen voor Shimano's. Ze zitten mij perfect en zijn goed af te stellen met de nieuwe Boa sluiting.

Pluspunten
  • goede pasvorm
  • zien er mooi uit
  • Boa sluiting werkt perfect
Minpunten
  • zool is carbon, maar ziet eruit als plastic

8 / 10

Adam 4 april, 2017

Pretty good shoe

Have used these shoes on a holiday in Majorca and have so far covered 700 km in 4 days. I'm pretty happy with them so far. The shoe is stiff yet comfortable. I would have liked the heal to more "grippy" though. The BOA system is great. Surprisingly well ventilated.

Pluspunten
  • Stiff sole
  • BOA system

8 / 10

Jose luis 3 april, 2017

Zapatillas de horma ancha , muy cómodas , elegantes y bonitas , ajuste perfecto

Pluspunten
  • Elegantes , bonitas y ligeras

8 / 10

Han 3 april, 2017

Licht, prima pasvorm, makkelijke sluiting

9 / 10

Tim 2 april, 2017

Kwaliteit voor zeer schappelijke prijs!

Voordien heb ik altijd Northwave schoenen gehad. Persoonlijk ben ik altijd zeer content van dit merk geweest. Nu de overstap gemaakt naar deze shimano's ook omdat ik het BOA systeem eens wou testen. Ik moet zeggen de schoenen zitten als gegoten en het BOA systeem zorgt voor een zeer controleerbare aansluiting. Kortom een topproduct voor een zeer schappelijke prijs tijdens de sale en voorzien van de prima Mantel service!

Pluspunten
  • Pasvorm
  • Looks
  • BOA systeem
  • Stijfheid
Minpunten
  • Voorlopig geen

10 / 10

Joerg 2 april, 2017

Perfekter Sitz, steife Sohle, hochwertiger Eindruck

Ein nahezu perfekter Schuh mit gutem Fußbett, guter Durchlüftung, guter Verarbeitung

Pluspunten
  • Steife Sohle
  • Neueste Boa Schnürung
  • Verarbeitung
  • Passform
  • Preis-Leistung
Minpunten
  • Etwas schwerer (als 300€+ Schuhe)

10 / 10

Joerg 2 april, 2017

Perfekter Sitz, steife Sohle, hochwertige

10 / 10

Pizzorno 2 april, 2017

Scarpe super

Scarpe ottime, chiusura molto comoda e facilmente regolabile , suola rigida per un i tutt'uno con i pedali sensazione fantastica di sicurezza e stabilità

Pluspunten
  • Chiusura
  • Suola molto rigida
  • Il marchio una garanzia

8 / 10

Bas 31 maart, 2017

mooie stijve schoen

8 / 10

Luc 30 maart, 2017

Past perfect, voelt licht en luchtig.

Omsluit de voet volledig en geeft een licht en geventileerd gevoel. Comfortabele en stevige respons op de pedalen. Eenvoudige en snelle in- en uitstap.

Minpunten
  • weinig kleurenkeuze

10 / 10

Jonathan 29 maart, 2017

Zitten heerlijk

Ik kom van het instapmodel van Shimano en moet zeggen dat ik niet had verwacht dat een schoen zoveel verschil kan maken. De schoenen zijn heerlijk stijf en het boa-systeem zorgt ervoor dat mijn voetzool ten alle tijden tegen de zool gedrukt blijft. Met het maatsysteem van Mantel heb ik de perfecte maat weten te kiezen.

Pluspunten
  • Stijf
  • Boa-systeem
  • Stijlvol
  • Pasvorm
Minpunten
  • Hoogglans in de zon

10 / 10

Alexander 28 maart, 2017

bra ska!

bra pass-form, foten sitter perfekt

Pluspunten
  • lätt att spänna
  • styv ska

10 / 10

Leon 28 maart, 2017

Fantastische schoen

Erg stijve schoen, zit prima, lekker breed bij de bal van de voet, makkelijk te stellen en ze zien er shiny uit (rode)! Je merkt dat je meer krachten op je pedaal kan uitoefenen. Heb schoenmaat 43 maar voor deze wielerschoen is 44 perfect!

Pluspunten
  • Erg stijf
  • Makkelijk te stellen
Minpunten
  • Overschoenen nodig bij >8 graden. Geen probleem!
  • Klittenband heeft niet zo heel veel nut..

10 / 10

Hans 28 maart, 2017

prima schoen. Zeer tevreden

Pluspunten
  • pasvorm
  • harde zool
Minpunten
  • geen

8 / 10

Evert 23 maart, 2017

Goede en mooie schoen.

9 / 10

Jurgen 22 maart, 2017

prijs/kwaliteit = TOP!

Shimano stelt zelden teleur

Pluspunten
  • pasvorm
  • stijfheid
  • kwaliteit

9 / 10

Jan Hayo 21 maart, 2017

topschoen, had ik eerder moeten kopen!

Een klasbak van een schoen. Super licht en gave pasvorm. Scheelt zeker twee plaatsen in de sprint op ons plaatsnaambord!

Pluspunten
  • licht
  • stijve zool
  • soepele bedoening
Minpunten
  • geen

9 / 10

Johnny 13 maart, 2017

Top product, zeer comfortable..

10 / 10

Jonathan 23 februari, 2017

Quality

Great product and great service, will shop here again

Pluspunten
  • Speed
  • Value

10 / 10

Thor-Björn 10 februari, 2017

Perfekta!

Otroligt sköna skor. Passar normalfoten som handen i handsken. En del klagar på att det ska vara svårt att justera klossarna. Tycker det går väldigt bra. Köp

Pluspunten
  • Boa
  • Skön passform
  • Hård sula
  • Bra prisläge

10 / 10

MARCO 1 februari, 2017

Superbe...

10 / 10

Sebastian 24 januari, 2017

zapatillas fantásticas

cómodas, fáciles de poner y quitar, fantásticas. recomendadas 100%

10 / 10

Michele 15 januari, 2017

PERFETTO!!!

Prodotto al top!!! Prezzo Competitivo!!! Spedizione Veloce!!! PERFETTO!!!

10 / 10

Carlos Javier 11 januari, 2017

Estupendas

Ideal para personas que tiene poco empeine.

Pluspunten
  • Rigidas
  • Bonitas
  • Ajustan bien
Minpunten
  • Frias
  • La cinta no hace nada

9 / 10

Sverre 6 januari, 2017

Fantastisch

Schoenen zijn stijf. Maar zitten heerlijk. De hiel blijft goed zitten en voet beweegt nauwelijks in de schoen. Maat valt echter wel groter dan voorgeschreven op de website van Shimano. Maar dit is perfect verholpen door Mantel!! Daarnaast is de neus wat wijder voor de mensen met wat bredere voeten.

Pluspunten
  • Stijf
  • Breed
  • Sluit goed
  • Zien er fantastisch uit
Minpunten
  • Wit wordt snel vies

10 / 10

Toby 11 december, 2016

Great shoe for racing

Great shoe was worried about it being too narrow as I have wide feet. Shoe fits with ease and is comfy even when putting down the power. Love the red colour of the shoes different from the normal. Boal dial system is a great addition and you can really feel the power transfer through the shoe.

Pluspunten
  • Fit
  • Stiffness of sole
  • Colour
Minpunten
  • Need to be exact when fitting cleats.

7 / 10

Volker 20 november, 2016

gute Passform, steife Sohle

Pluspunten
  • Passform
  • design
  • Sohle

8 / 10

Gert-Jan 15 november, 2016

Mooie fijne raceschoen

Goede raceschoen voor een mooie prijs. Fijne afstelling met de boa. Heb er alleen nog niet genoeg mee gereden voor een definitief oordeel

Pluspunten
  • Boa
  • Stijve zool