Menu
Terug

Enduro Bearings ABEC 5 Lager

Enduro Bearings ABEC 5 Lager
3 reviews
Lagercode
Selecteer: Lagercode
om de voorraad te zien
Maat
Selecteer: Maat
om de voorraad te zien
Vanaf 5,99
Selecteer een uitvoering om de voorraad te zien

  • Gratis bezorging vanaf € 29,-

mantel-customer-service

Heb je een vraag?

Neem contact op met de klantenservice
3 Mantel Superstores
Altijd testdag in onze Superstores in Arnhem, Den Bosch & Utrecht
Superstores bekijken

Plus- & minpunten

Plus- & minpunten

  • ABEC 5 lagers zijn voorzien van graad 5 staken kogels op militair niveau en zijn daardoor uitstekend te gebruiken bij precisie toepassingen.
  • Deze lagers zijn behandeld met een hoogwaardig teflon smeermiddel (Rheolube 374A) om ervoor te zorgen dat ze nog soepeler draaien.
  • De meeste ABEC 5 lagers zijn voorzien van SRS afdichtingen, welke gedemonteerd kunnen worden voor snel en makkelijk onderhoud. De lage rolweerstand en goede afdichting tegen vocht en vuil blijft gewaarborgd.
Lees wat onze klanten zeggen over dit product

Specificaties

Specificaties

Merk Enduro Bearings
Materiaal Staal

Beschrijving

Beschrijving

Met de Enduro Bearings ABEC 5 lagers haal je lagers van militair niveau in huis. Enduro heeft jarenlange ervaring in het maken van lagers voor industriële toepassingen. Dat merk je ook met deze enorm soepel lopende Enduro Bearings ABEC 5 Kogellagers. Deze lagers zijn behandeld met een hoogwaardig teflon smeermiddel (Rheolube 374A) voor een lage rolweerstand een lange levensduur. De meeste ABEC 5 lagers zijn voorzien van SRS afdichtingen. Deze afdichting kan mes een mespunt opgetild worden, waardoor de lagers snel en gemakkelijk onderhouden kunnen worden. De afdichting tegen water en vuil blijft daarbij gegarandeerd. ABEC 5 lagers moeten vele testen doorstaan; ruis bij hoge snelheid, zeer nauwe toleranties qua nauwkeurigheid betreffende binnen- en buitendiameter, perfecte bolvorm, juistheid van de baan en de afwerking van zowel de baan als kogel. De Abec 5 lagers zijn beschikbaar in vele maten en dus geschikt voor bijna elk wiel.

GRADE
Kogels worden ingedeeld volgens hun gradatie. Een kogel van Graad 5 betekend dat zijn tolerantie qua bolvorm 5/1.000.000 is en als dusdanig extreem rond. Een andere karakteristiek van een kogel van Graad 5 is de afwerking van het oppervlak van minder dan 0,005 micron die, in dit geval, zeer nauwe toleranties inhoudt. Hoe lager de gradatie, hoe beter de kwaliteit van de kogel.

ABEC
Een normwaarde die gebruikt wordt voor het meten van de tolerantie van het oppervlak van de rollagers. Er zijn vijf klasses: 1, 3, 5, 7 en 9. Hoe hoger de ABEC klasse hoe groter de precisie, efficientie en snelheidscapaciteit, maar de hoogste ABEC klasses zijn niet noodzakelijk de snelst roterende onderdelen. Alle kwaliteitsproducten over de hele wereld maken gebruik van minstens de ABEC 1 als standaard. Bij Enduro is de minimale norm ABEC 3. De Enduro Bearings ABEC 5 lagers hebben norm ABEC 5.

Reviews

Reviews


10 / 10

Timmy, 11 februari 2020

Goede kwaliteit, rollen heel zacht.

Pluspunten

  • Prijs/ kwaliteit gewoon perfect!

10 / 10

Carl, 1 februari 2020

snel en correct geleverd!

9 / 10

Arend, 15 november 2019

top lager

loop als een zonnetje, levensduur is nog even afwachten heb er pas 100 Km mee gereden

Pluspunten

  • kwaliteit
  • prijs

Minpunten

  • nog niet

Vaak samen gekocht

Vaak samen gekocht


Aangeraden door de productspecialist

Aangeraden door de productspecialist