Deel dit bericht

Minder bekend, maar niet minder goed – Trek, Cannondale, Flyer en Koga e bikes

Nederland is het grootste fietsland ter wereld. Of het nou over wielrennen, mountainbiken, gravelen of het maken van een toerritje gaat, voor Nederlanders is fietsen meer dan alleen het noodzakelijk verplaatsen van punt A naar punt B. Het is dan ook niet gek dat een aantal Nederlandse fietsmerken het straatbeeld bepalen. Maar hoewel Gazelle, Batavus, Sparta en Cortina geweldige stadsfietsen en e-bikes maken, zijn er ook buitenlandse merken te vinden die minstens net zo mooie fietsen maken.

Om deze merken wat meer onder de aandacht te brengen, delen we daarom onze e-bike tips voor Trek, Cannondale en Flyer. Wil je liever rondrijden met een fietsmerk van eigen bodem, maar ben je op zoek naar een fiets die net wat minder bekend is bij het grote publiek? We laten je in deze blog ook kennismaken met de elektrische fietsen van Koga!

De krachtpatser: Flyer Upstreet5 7.43

Nederland is over het algemeen een vlak land. Logischerwijs zijn de fietsen van merken uit de lage landen dan ook gericht op vlak terrein. Er wordt daarom niet vaak gekozen voor de sterkste motoren. Dat is bij de e-bikes van onder andere Flyer wel anders! Deze kwaliteitsfietsen komen uit het bergachtige Zwitserland, waardoor het logisch is dat juist bij dit merk elektrische fietsen met krachtige motoren te vinden zijn.
Flyer Upstreet5 7.43De krachtigste is zonder twijfel de Flyer Upstreet5 7.43. Deze e-bike heeft een Panasonic motor die maar liefst 90 Nm aan koppel levert. De fiets heeft daarnaast een riemaandrijving en een Nexus 5 versnellingsnaaf. Deze naaf is speciaal gemaakt om sterke motoren aan te kunnen, waardoor dit een ideaal versnellingssysteem is voor een krachtige e-bike. Daarnaast is de fiets door de geveerde voorvork en brede banden ook nog eens erg comfortabel te noemen. De Flyer Upstreet5 7.43 is dan ook dé e-bike voor mensen die wel snel een heuvel op willen komen of gewoon als eerste weg willen zijn bij een stoplicht.

Een geschikt alternatief: Trek Verve+ 2

De Trek Verve+ 2 heeft een motor van 65 Nm, een stukje minder dan de Flyer Upstreet5 7.43. Dit is echter nog steeds genoeg om de steilste hellingen op te rijden! Daarbij heeft deze elektrische fiets een 9 speed derailleur versnellingssysteem. Dit schakelt net wat sportiever dan een versnellingsnaaf. Ook de Trek Verve 2 is daarom prima geschikt voor de zwaarste toertochten.

Voor de comfortabele toerrit: Cannondale Adventure Neo 2 EQ

De ingrediënten voor een comfortabele e-bike zijn makkelijk op te noemen: een geveerde voorvork, een geveerde zadelpen, verstelbare stuurpen en een frame dat een heerlijke rechtopzithouding biedt. Maar ondanks dat veel elektrische fietsen aan deze eisen voldoen, zit er zeker verschil tussen de verschillende comfortabele e-bikes.
 Cannondale Adventure Neo 2 EQ
Het grote voordeel van de Cannondale Adventure Neo 2 EQ is de zogenaamde parallelogram-vering in de zadelpen. Dit type vering heeft als pluspunt dat het meeveert in de lengterichting van je wervelkolom. Fietsen met een dergelijk systeem is daardoor nog aangenamer! Verder heeft deze fiets een uitgekiende geometrie, waardoor je nog makkelijker je ideale, rechtop zithouding weet te vinden. Laat je niet verrassen door het feit dat de zadelpenklem relatief laag lijkt te zitten: door de lange zadelpen kun je het zadel flink in hoogte verstellen, waardoor de Cannondale Adventure Neo 2 EQ voor iedereen geschikt is.

Een geschikt alternatief: Flyer Gotour 6 7.10 Comfort

Bijna net zo comfortabel, maar net wat sportiever dan de Cannondale Adventure Neo 2 EQ. De Flyer Gotour 6 7.10 Comfort heeft een lage instap, brede banden en vering in de voorvork en zadelpen. Daarnaast is er de 65 Nm krachtige Bosch motor en een 625 Wh accu voor een grote actieradius. Op zo’n comfortabele elektrische fiets wil je dat je rit uren duurt. Met deze Bosch onderdelen is dat ook geen enkel probleem.
Flyer Gotour 6 7.10 Comfort

Perfect voor de drukke stad: Trek Verve+ 1

Woon je in de stad dan weet je dat er veel vervoersmiddelen aanwezig zijn, Je tikt al snel even ergens tegenaan, dus een kleine beschadiging is al snel opgelopen. Waarschijnlijk wil je dan ook niet de duurste elektrische fiets, maar is een praktische e-bike met betrouwbare onderdelen precies wat je zoekt.
Trek Verve+ 1De Trek Verve+ 1 biedt in dat geval precies wat je zoekt. Deze fiets is voorzien van een betrouwbare Bosch middenmotor, krachtige hydraulische schijfremmen en zelfs een geveerde voorvork. De accu onder de bagagedrager heeft praktische voordelen: deze is nog makkelijker uit je fiets te halen. Daarnaast is het display niet van de fiets te halen en daarom ook niet te stelen, iets wat jammer genoeg toch steeds vaker gebeurt. Voor een goede e-bike voor in de stad hoef je dan ook niet verder te kijken dan deze Trek e bike.

Een geschikt alternatief: Cannondale Adventure Neo 3.1 EQ

Deze versie van de Cannondale Adventure Neo is iets minder hoogwaardig afgemonteerd dan de Adventure Neo 2 EQ, maar daardoor een stukje vriendelijker voor de portemonnee. Comfortabel, wendbaar en voor alle lichaamslengtes geschikt. Dit is ideaal als meerdere mensen in een gezin de fiets willen gebruiken. De Cannondale Adventure Neo 3.1 EQ is een ideale fiets voor zowel in de stad of om eens een toertochtje mee te maken. De Cannondale Adventure Neo 3 EQ is vrijwel identiek en daarom geschikt voor dezelfde omstandigheden.Cannondale Adventure Neo 3.1 EQ

De ultieme all-rounder: Trek District 6 500Wh

Je wilt een fiets waarmee je rustig door de stad kunt fietsen, maar ook een tochtje door glooiend terrein kunt maken? Een onderhoudsarme e-bike met betrouwbare onderdelen die jou op aangename wijze overal naartoe brengt? Dan is de Trek District+ 6 500 Wh iets voor jou! Deze fiets is namelijk voorzien van een Bosch middenmotor die 50 Nm aan koppel levert. Perfect voor het vlakke land en de minder steile heuvels. Dit is gekoppeld aan een 500 Wh accu, waardoor je tot wel 100 km kunt fietsen zonder op te laden.
Trek District 6Verder heeft de fiets een lage instap, vering in zowel de voorvork als de zadelpen en een verstelbare stuurpen, waardoor de fiets erg comfortabel is. En qua veiligheid zit je ook goed: krachtige hydraulische schijfremmen, goed zichtbare verlichting en een bel. Deze Trek elektrische fiets is overtuigend op elk gebied en is dan ook geschikt voor vrijwel elke fietser.

Een geschikt alternatief: Cannondale Mavaro Neo 5

Alles aan de Cannondale Mavaro Neo 5 straalt kwaliteit uit. Met de Bosch middenmotor en de geïntegreerde 500 Wh accu kun je mooie, lange ritten maken. Daarnaast zorgen de lage instap, brede banden, verstelbare stuurpen en vering in het balhoofd voor een comfortabel gevoel. Voor elke rit die jij in gedachten hebt, is de Cannondale Mavaro Neo 5 een goede keuze. Wil je echter nog net wat verder kunnen fietsen, kies dan voor de Cannondale Mavaro Neo 5+ met 625 Wh accu.
Cannondale Mavaro Neo 5

Hoogwaardige fietsen van eigen bodem: de Koga e bike

Wanneer je een Koga e bike ziet, weet je meteen dat dit een speciale fiets is. Koga e bikes fietsen stralen namelijk kwaliteit uit. Bij Koga is een fiets dan ook meer dan een optelsom van onderdelen. Het frame, de verschillende componenten en alle onderdelen vormen samen een perfect geheel. Niet voor niets wordt elke fiets met de hand opgebouwd in Heerenveen. Een speciaal opgeleide Master Mechanic bouwt de fiets van begin tot eind op. Daarna kan deze inclusief fietspaspoort, waarin alle gegevens over de fiets en de bouwer te vinden zijn, afgeleverd worden bij een gelukkige Koga-klant.
Koga e bike

De Rolls Royce onder de fietsen: Koga E-Nova Evo PT Pro 2022

Hoewel bij Koga een fiets meer is dan de optelsom van onderdelen, zijn het toch de onderdelen die besproken moeten worden om te kunnen duiden hoe goed een fiets is. En de Koga E-Nova Evo PT Pro is zonder meer een fiets uit het premium segment. Uiteraard is deze fiets voorzien van een sterke Bosch middenmotor. Deze krachtpatser levert 65 Nm, waardoor je elke heuvel over kunt vliegen. Zeker wanneer je het koppelt aan de grote 625 Wh accu, kun je de mooiste lange ritten maken.
Koga E-Nova Evo PT ProAlle fiets- en ritgegevens zijn af te lezen op het Kiox-kleurenscherm. Ondanks de krachtige motor is dit een fiets die vooral op ultiem comfort gericht is. Dit zie je aan de Koga Feathershock demper in het balhoofd en aan de geveerde zadelbuis. Het meest in het oog springende stukje techniek is echter de Enviolo Trekking naaf, een traploze versnellingsnaaf waarmee je echt altijd de juiste versnelling hebt. Dit alles wordt samengebracht in een geweldig frame met stabiele rijeigenschappen. Op deze Koga e bike is het zorgeloos genieten! Liever een iets vriendelijker geprijsde fiets met hetzelfde geweldige frame? Kijk dan vooral naar de Koga E-Nova Evo PT. Voor deze lagere prijs krijg je wel een iets minder sterke motor, zwart-wit scherm en een versnellingsnaaf met 8 versnellingen.

Krachtig en sportief: De Koga Pace b05

De samenleving wordt levendiger, het verkeer drukker, het leefritme sneller. Zoek je een elektrische fiets die optimaal is voorbereid op dit vernieuwde leven? Dan is de Koga Pace b05 dé fiets voor jou! Waar anderen vaststaan in een file, rijd jij op deze sportieve fiets zorgeloos naar jouw plek van bestemming. Het stijlvolle ontwerp, inclusief de nieuwe Koga Light Design verlichting, straalt kwaliteit en dynamiek uit. Je wordt echter pas echt overtuigd wanneer je op deze fiets stapt! De nieuwe Bosch BES3 Performance Line CX motor levert onwijs veel kracht, de 750 Wh accu brengt je nog verder en alles is nog beter af te lezen op het nieuwe Kiox 300 kleurendisplay. De Koga Pace B05 is dan ook een geweldige fiets voor commuters of mensen die op sportieve wijze, maar met ondersteuning, mooie ritten willen maken.
Koga Pace b05

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Eva van den Berg

Eva van den Berg

Sinds ik bij Mantel werk, schrijf en lees ik dagelijks veel over fietsen. Daarnaast mag ik ook nieuwe producten uittesten. Dit zorgt ervoor dat het steeds meer begint te kriebelen om mijn eigen collectie fietsen uit te breiden. Ik ben dan ook benieuwd hoe de inhoud van mijn schuur er over een paar jaar uitziet. Gelukkig heb ik thuis een grote schuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 fietsers over “Minder bekend, maar niet minder goed – Trek, Cannondale, Flyer en Koga e bikes”

Gerelateerde berichten


Meest gelezen