Deel dit bericht

Suomy fietshelmen – Opvallend Italiaans design

Een goede fietshelm is tegenwoordig voor alle mountainbikers en racefietsers een standaard-onderdeel van de fietsuitrusting. Gelukkig maar! Daarom hebben we bij Mantel ook een ruime keuze in helmen, want niet iedereen zoekt dezelfde fietshelm. Sinds kort hebben we Suomy fietshelmen. Deze Italiaanse fietshelmen met een opvallend design zullen niet direct de favoriet worden van iedere sportfietser, maar ze mogen er toch echt wel zijn. Onze Agnes vertelt waarom je met een Suomy fietshelm prima op pad kan.

Door de opvallende designs – die wellicht niet iedereen even mooi vindt – is er even getwijfeld om Suomy op te nemen in het assortiment. Maar zeker nu ze komen met de nieuwe Suomy Timeless was er geen reden meer voor twijfel.

We geloven in dit mooie merk, mede omdat ze een compleet assortiment hebben voor iedere fietser.

Je hoeft alleen maar naar hun motto; ‘To be #1’, te kijken om te weten dat je goed zit. Opvallend genoeg is Suomy vooral bekend geworden in de motorsport.

Suomy is ontstaan in 1997 nadat de oprichter Umberto Monti samen met zijn twee broers een andere weg in wilde slaan. Hij is na een lange carrière bij Yamaha toe aan wat nieuws en wilde zich volledig richten op helmen.

Suomy geschiedenis

Echte Italianen houden natuurlijk van stijl en ‘Made in Italy’, en daarom richtten ze Suomy op. Het grote logo met de rode stip in het midden is niet te missen doordat dit te zien is op het voorhoofd van elke Suomy rijder. Niet alleen het logo valt op.

Het design van Suomy is erg opvallend.
Het design van Suomy is erg opvallend.

Suomy is een merk dat al snel komt met drukke prints, bloemen en glitter. Iets nieuws, zeker als je bedenkt dat ze vooral in de motorsport actief waren. Doordat ze dicht op de markt zitten schakelden ze snel toen ze zagen dat de motorsport terug begon te lopen.

Ze stapten tijdig in op de wielersport en ook hier vallen ze op door de drukke designs en felle kleuren. Sinds 2013 is Suomy te zien op de fiets en wint het merk snel aan populariteit.

Suomy heeft ook fijne mountainbike helmen.
Suomy heeft ook fijne mountainbike helmen.

Ze zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het (prof)peloton. Zo is Suomy als sponsor in zowel het wielrennen als het veldrijden terug te zien. Veranda’s Willems-Crelan-Charles Pro Cycling Team, met onder andere Wout van Aert, zie je aankomend jaar met Suomy!

Sumoy fietshelmen bij Mantel

Suomy Gun Wind

Het topmodel van Suomy. Met deze helm rijdt Team Lampre sinds 2015 en is een opvallende verschijning in het peloton. Deze helm heeft een tijdloze, moderne en fraai afgewerkte uitstraling en is zeer aerodynamisch.

De Gunwind racehelm is opgebouwd uit een polycarbonaat buitenschaal die door middel van een geavanceerd in-mould proces aan de gekanaliseerde polystyreenbinnenschaal is verbonden. Het resultaat is een lichte en sterk helm die naast een perfecte pasvorm ook een optimale luchtdoorstroming biedt.

Met het biaxial afstelsysteem aan de achterzijde laat je de helm perfect op je hoofd aansluiten. De hypo-allergene, antibacteriële en lichte materialen zorgen daarnaast voor veel comfort. Dat aan alles is gedacht bewijzen de afneembare kinband, het ingebouwde insectennet en de meegeleverde regenhoes.

Suomy Sfera

De Suomy Sfera lijkt op het oog een vrijwel dichte helm, maar niets is minder waar. De Sfera is ontwikkeld in de windtunnel. Hierdoor zijn ze bij Suomy tot een optimale ventilatie gekomen zonder te boeten op aerodynamica. De achterste openingen werken als een uitlaat van de warme lucht.

De veiligheid van de Sfera helm is uitstekend te noemen. Het bedrijf Suomy komt van origine uit de motorsport waar de eisen voor veiligheid nog hoger liggen. Toch is het gewicht van de erg laag gebleven.

Met het biaxial afstelsysteem aan de achterzijde laat je de helm perfect op je hoofd aansluiten. Ook voor deze helm geldt dat de kinband afneembaar is en er een regenhoes en opberghoes is meegeleverd.

Suomy Timeless

De Suomy Timeless is de laatste aanwinst van Suomy en belooft een echte topper te worden. Door de scherpe prijs en meer ‘gangbare’ uiterlijk is deze helm geschikt voor iedereen!

Een tijdloze klassieker met moderne technologieën. De Suomy Timeless is ontzettend comfortabel dankzij de 35 ventilatieopeningen en ook erg aerodynamisch. De In Mould technologie zorgt voor een betere pasvorm en hogere veiligheid.

Met het biaxial afstelsysteem aan de achterzijde laat je de helm perfect op je hoofd aansluiten. De kinband is ook hier afneembaar zodat je deze makkelijk kunt schoonmaken.

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Agnes Ronner

Agnes Ronner

Baanfiets, racefiets of mountainbike. Alle soorten fietsen zijn bij mij welkom. Eerst het wielrennen als zomertraining voor het schaatsen. Daarna baanwielrennen op het hoogste niveau en het mountainbiken om de regenachtige zomerdagen en winter door te komen. Momenteel rij ik op een Giant TCR Advanced 1 LTD en een Sensa Merano SFB Pro. Wellicht volgend jaar weer in het bezit van een wedstrijdlicentie om de competitie weer aan te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen