Deel dit bericht

Shock Absorber - Een goede sport BH zit comfortabel en absorbeert schokken

12 Juni 2016

Het is nu eenmaal zo dat vrouwen borsten hebben en dat deze moeten tijdens het sporten goed beschermd moeten worden. Want wat velen onderschatten, zijn de krachten die borsten tijdens het sporten te verduren krijgt. Om borsten te beschermen kun je het beste gebruik maken van een sport BH. Die houdt de borsten stevig op hun plek, zonder dat het oncomfortabel wordt.

Geen spiermassa

Vaak denken wij dat een borst spiermassa heeft. Maar de "echte" borst heeft geen spiermassa en dat betekent dus dat als je in de fitness jouw borst traint, het de omliggende spieren zijn en niet de vorm van “de” borst veranderd.

Alleen de huid en de ‘ligamenten van Cooper’ ondersteunen het borstweefsel en de overmatige bewegingen van de borst. De overmatige bewegingen die de borst te verduren krijgt is een onherstelbare schade. De borsten zullen hierdoor dalen en deze uitgerekte ligamenten zullen dan niet meer naar de oude stand gaan.

Het is daarom ook zonde om je borsten niet de steun te geven die ze nodig hebben. Daarnaast geeft een goede bh / sport bh een mooier uiterlijk.

shock absorber

Verschil tussen een gewone bh en een sport bh

Een sport bh zorgt ervoor dat de borsten tijdens het sporten niet te grote bewegingen maken. Dat de bewegingen klein blijven. Hoe kleiner de beweging, des te beter dit is voor de borsten. Een gewone bh is puur voor comfort, uiterlijk en ook voor bewegingen, maar natuurlijk in mindere mate dan bij een sport bh.
Daarnaast is een gewone bh vaak gemaakt van materialen die voor het oog er leuk uitzien, te denken aan kant, maar niet van materialen die gericht zijn op het opnemen van transpiratievocht. Iets wat tijdens het sporten wel van essentieel belang is. Daarnaast kan het dragen van een beugel bh tijdens het sporten zorgen voor schuurplekken en gaan knellen.
Iets wat je liever niet hebt. Zo kunnen we nog wel even doorgaan...

Sport top of sport BH?

Er is wel degelijk verschil tussen beide producten. Verschillende merken ontwerpen sport tops om zo de collectie voor de dames compleet te maken. Dat klopt, de collectie lijkt zo compleet maar het geeft absoluut niet de ondersteuning die je eigenlijk nodig hebt. Een echte sport BH dat maakt pas echt de collectie af! Daarom willen wij van Mantel jullie dames kennis laten maken met Shock Absorber. Een internationaal merk dat bekend is geworden door de sport bh’s. Ze kwamen als beste uit de test en wonnen er verschillende prijzen mee.

Wij willen alleen de beste, jij toch ook? Daarom hebben wij twee verschillende bh's in ons assortiment met beide ietwat andere eigenschappen. Waar veel bh's worden ontworpen met functionaliteit over looks, beschikken de Ultimate Bra en Active Multi Sports bh over een mooi design en strakke looks met een uiterst comfortabele passing.

Shock Absorber

In 1994 is de Shock Absorber bh ontstaan na een onderzoek in Edinburgh. Er werden verschillende bh’s ontworpen, gericht op verschillende sporten. Low en high impact levels. Deze keuze is tot op de dag van vandaag nog steeds aanwezig in de Shock Absorber collectie, met een ruime keuze aan cupmaten. Zo is er voor iedere maat borst een goede bh beschikbaar.

Leuk weetje Shock Absorber heeft ambassadeurs die het merk vertegenwoordigen en gebruiken. Onder andere Margot Groen, zij is een fanatieke fietscrosser. Zij behaalde finaleplaatsen op NK’s en WK’s en raadt iedereen deze bh aan. Want ook zij wil het beste voor haar lijf en hier later ook nog trots op kunnen zijn.

Advies nodig? Heb jij advies nodig voor de juiste pasvorm? Kom dan naar onze Superstore in Arnhem Zuid. Daar staan onze medewerkers op de kledingafdeling voor je klaar.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Stefanie Lemmens

Stefanie Lemmens

Ik ben een fanatieke sporter en niet alleen op de fiets. Ik vind het heerlijk om kilometers te maken en dan niet op mijn gemakje. Met mijn oude racefiets kom ik de zomerdagen wel door. Maar eigenlijk ben ik meer een "hippe" fietser. Als het er maar mooi en leuk uitziet. In de winter gewoon weer op de fiets te vinden tijdens de spinninglessen.

Gerelateerde berichten

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...

Comfortabel en stijlvol op pad met de nieuwe GripGrab fietskleding en accessoires

26 Januari 2024

Stap uit je comfortzone en omarm alle weersomstandigheden met de nieuwste fietskleding en accessoires van GripGrab ...

10 tips om de Rapha Festive 500 te volbrengen

15 December 2023

De Rapha Festive 500 ...