Deel dit bericht

Scott Scale mountainbikes - hardtail werkpaarden

1 Oktober 2016

We krijgen bij Mantel regelmatig de vraag wat nu het verschil is tussen de Scott Scale serie en de Scott Spark serie. En het antwoord is verrassend eenvoudig. De Scott Scale serie bestaat alleen maar uit hardtails terwijl de Scott Spark serie een full suspension serie is Maar waarom je moet kiezen voor een Scott Scale lees je in deze blog. We vertellen je alles over de Scott Scale fietsen die we op dit moment voor je in ons assortiment hebben.

Scott Scale 910

Scott Scale 940

Wie op zoek is naar alle kwaliteit en klasse van een Scott mountainbike, maar toch met een beperkter budget zit kan prima thuiskomen met de Scale 940. Deze heeft een volledig aluminium frame met een Shimano Deore XT gemixte groepset met een Shimano SLX cassette. Door die combinatie weet je zeker dat je niet teveel betaalt, maar wel erg degelijk materiaal krijgt. Met de Fox Performance 32 Float voorvork ben je verzekerd van een goede vering op je voorvork zodat je met vertrouwen het bos in kan. En net als de rest van de Scott Scale serie is de Scale 910 alleen met 29" wielen te krijgen.

Scott Scale 910

Wie wat veeleisender is en helemaal gaat voor een carbon frame kan beter kiezen voor de Scott Scale 910. Het frame is volledig van hoogwaardig carbon met Scott's eigen HMF vezels. Die houden de sterkte optimaal en het gewicht heerlijk laag. De Fox 32 SC Float Performance Elite Air voorvork filtert alle oneffenheden die je op je pad tegenkomt. De Shimano Deore XT M8000 geeft je 22 versnellingen zodat jij bij elke klim wel een goed verzet kan pakken. De Scale 910 is verder bijna volledig afgemonteerd met Scott's eigen merk Syncros. Uiteraard zijn al die onderdelen ook van de superkwaliteit die je van Scott gewend bent.

Scott Scale RC 900 Pro

Scott Scale RC 900 Pro

Met de Scott Scale RC 90-0 pro maak je echt een enorme stap vooruit. Het frame is nog eens 20 procent lichter dan de Scale 910 door het gebruik van HMX vezels. Die vezels vergroten de stijfheid van het frame waardoor jij nog meer controle houdt. Met de Fox 32 SC Float Performance Air Grip 3 voorvork hoef je je bovendien geen zorgen te maken over een uitdagende afdaling. Met de SDS2 technologie heeft Scott het bovendien voor elkaar gekregen dat de fiets stijf is op de plekken waar jij het nodig hebt, maar flexibel op de plekken waar je lichaam schokken te verwerken krijgt. Zo gaat er geen energie verloren en krijg je ook minder klappen te verwerken. Die vangt de Scott Scale RC 900 Pro wel voor je op!

Scott Scale RC 900 SL 2

Scott Scale RC 900 SL

Wie koste wat kost het allerbeste materiaal wil hoeft niet lang na te denken. De Scott Scale RC 900 SL is opgebouwd op het lichtste Scale frame ooit. Net als bij de Scale RC 900 pro zorgt Scotts eigen techniek voor een frame dat meegeeft op de plekken waar het moet, maar superstijf is waar jij je kracht overbrengt op de fiets. En dat alles met een zo licht mogelijk superstrak carbon frame. De Scott Scale RC 900 SL is zo gevormd dat hij perfect is afgestemd op een 1x aandrijflijn. En wat voor een aandrijflijn. Met de Sram XX1 groepset krijg je de beste MTB groepset van dit moment. Daarnaast is het frame ook precies afgestemd op de nieuwe boost-naven waarmee je nog meer controle hebt over jouw stuurbewegingen. De Fox 32 Float Factory Series FIT4 Kashima vangt elke klap op, hoe zwaar het terrein ook is. Met het beste dat Scotts eigen merk Syncros te bieden heeft is de afmontage verder helemaal compleet. Je ziet, het is bijna teveel om op te noemen, maar de RC 900 SL is echt met afstand een van de beste mountainbikes die je op dit moment kunt krijgen.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Boycke Bekkenutte

Boycke Bekkenutte

Gerelateerde berichten

Ontdek de nieuwe Bliz fietsbrillen: Scandinavisch design voor maximale bescherming en stijl

18 April 2024

Bliz fietsbrillen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van veeleisende fietsers ...

Openingsevent: Vier het nieuwe fietsseizoen in Superstore Rotterdam

29 Februari 2024

Kom op zaterdag 23 maart langs bij Superstore Rotterdam en vier met ons de opening van het nieuwe fietsseizoen! Op 23 ...

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...