Deel dit bericht

Pegasus stadsfietsen zijn het betaalbare alternatief voor Gazelle

19 Mei 2017

Wie op zoek is naar een nieuwe stadsfiets kan soms even door de bomen het bos niet meer zien. Door de vele verschillende modellen met allemaal zo hun goede en minder goede eigenschappen is het kiezen van een nieuwe stadsfiets best lastig. Om je te helpen bij het maken van jouw keuze zetten we een vijftal stadsfietsen en elektrische fietsen van Gazelle tegenover Pegasus. Dit Duitse merk maakt namelijk al jaren stadsfietsen die vergelijkbaar zijn met die van ons eigen Gazelle, maar dan wel tegen een voordelige prijs. Lees hier alles over de verschillen maar vooral over de overeenkomsten tussen de beste verkopende fietsen in Nederland en Duitsland.

Allereerst is het goed om te weten dat Pegasus en Gazelle dezelfde supergoede garantie geven op al hun fietsen. Je krijgt bij beide fietsenfabrikanten 10 jaar garantie op het frame, 5 jaar op een eventuele verende voorvork en 2 jaar op de overige onderdelen.

Goedkoper en toch gelijkwaardig

Daarmee is wel duidelijk dat het met de kwaliteit bij beide merken goed zit. Maar hoe moet je dan een keuze maken? Dan is het misschien wel goed om te weten dat Pegasus vaak een stukje goedkoper is dan Gazelle. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

page?image_id=3332

De capaciteit van de accu is verder bij veel elektrische stadsfietsen van Pegasus bij de basismodellen vaak een stuk groter dan die van Gazelle. De elektrische stadsfietsen van Gazelle kun je wel voorzien van een grotere accu, maar daar moet vaak wel extra voor betaald worden.

Het wel of niet hebben van een verende voorvork, zadelpen en de soorten rem zijn de veel voorkomende verschillen tussen beide merken. Daarnaast heeft Gazelle een iets ruimere keuze in kleurstellingen, maar ook daar betaal je dan natuurlijk voor.

Vergelijking Pegasus en Gazelle

Hieronder hebben we 5 verschillende Pegasus stadsfietsen tegenover 5 verschillende maar vergelijkbare Gazelle stadsfietsen gezet. Daar zitten enkele elektrische stadsfietsen bij maar ook de instapmodellen van beide fietsfabrikanten.

Pegasus Salerno en de Gazelle Orange C7 plus

De eerste twee fietsen die we naast elkaar zetten zijn de Pegasus Salerno en de Gazelle Orange C7 plus. Deze twee stadsfietsen zijn op bijna alle punten vergelijkbaar.

Een goed en stevig aluminium frame en een versnellingsnaaf met 7 versnellingen is standaard op beide modellen. De verlichting is voor en achter op beide fietsen ook vergelijkbaar.

Het enige en belangrijkste verschil is in de kleurkeuze. De Salerno is alleen in het zwart verkrijgbaar en bij Orange C7 Plus kun je ook nog kiezen voor een grijze of witte variant.

Pegasus Lucca vs. Gazelle Esprit

Ook de Pegasus Lucca en de Gazelle Esprit C3 ontlopen elkaar helemaal niet veel. Het belangrijkste verschil zit in de remmen. De Luca heeft namelijk een rollerbrake achter en een v-brake voor terwijl de Esprit twee rollerbrakes heeft.

Het verschil tussen deze twee verschillende remmen is verwaarloosbaar. Wat wel opvalt is dat de keuze in framematen bij de Lucca een stuk ruimer is. Hierdoor is de kans groter dat de fiets bij jouw maten past en dat je niet op een te grote of kleine stadsfiets rond hoeft te fietsen.

De Lucca heeft verder een makkelijk verstelbare stuurpen en dat is wel zo fijn om je zitpositie in een handomdraai te veranderen.

Beide modellen zijn erg geschikt om een fietsstoeltje op te monteren.

Pegasus E-Tour 7 vs. Gazelle Orange C7+ HFP

De stadsfietsen zonder motor van beide merken ontlopen elkaar dus nauwelijks en komen op heel veel punten overeen. Maar bij de elektrische stadsfietsen zijn er wel degelijk opvallende verschillen te vinden.

De Gazelle Orange C7+ HFP en de Pegasus E-Tour zijn twee modellen die ongeveer hetzelfde presteren maar toch behoorlijk verschillend zijn.

Het begint al met de accu. Bij de Pegasus heb je geen keuze uit verschillende maten accu. Bij Gazelle wel, maar de basisprijs van de C&+ HFP is al een stuk hoger dan die van de Pegasus. Wil je dezelfde actieradius als bij de standaardaccu van de Pegasus? Dan wordt het prijsverschil alleen maar groter.

Beide modellen hebben een degelijke voorwielmotor. Pegasus heeft gekozen voor de betrouwbare Bafang motor. Bij gazelle hebben ze een Panasonic motor erin gelegd.

Een ander verschil zit vind je terug bij de stuurpen en zadelpen. Die eerste is bij de Pegasus niet verstelbaar en bij Gazelle wel. De zadelpen is op de Gazelle wel geveerd voor wat meer comfort en bij Pegasus niet.

Maar omdat beide fietsen niet bedoeld zijn voor ellenlange ritten in het weekend is dat eigenlijk wat minder van belang. Beide modellen hebben de mogelijkheid om voorop een fietsstoeltje te monteren.

Pegasus Siena vs. Gazelle Orange C7+ HMB

De volgende twee elektrische stadsfietsen in onze vergelijking tussen Pegasus en Gazelle zijn de Pegasus Siena en de Gazelle Orange C7 Plus HMB.

De Pegasus heeft hier als opvallend onderscheidend voordeel dat hij wel de mogelijkheid heeft om een fietsstoeltje voorop te monteren. Door de bouw van deze Gazelle kan daar zowel voorop als achterop geen fietsstoeltje gemonteerd worden

Het enige waarin de Gazelle er positief bovenuit steekt is de verende voorvork en de iets ruimere keuze in de actieradius. De Gazelle lijkt iets goedkoper, maar als je een gelijkwaardige actieradius wilt hebben als met de Pegasus moet je een grotere en dus flink kostbaardere accu kopen. Daarmee is het prijsverschil eigenlijk teniet gedaan.

Pegasus Solero E8 vs. Gazelle Cityzen C8

Wie op zoek is naar een sportievere fiets - voor bijvoorbeeld lange dagtochten of een fietsvakantie - kan kiezen voor de Pegasus Solero E8 of Gazelle Cityzen C8.
Dit zijn twee hele complete fietsen met een sterke Bosch motor in de trapas.

Tel daarbij de indrukwekkende actieradius van ongeveer 140 kilometer bij op en je weet dat de fiets gemaakt is voor lange dagen. De Pegasus Solero wint het hier wel duidelijk van de Gazelle. De Solero heeft namelijk een verende voorvork voor extra comfort en is ook de enige van de twee waar een fietsstoeltje op past.

Kiezen tussen een Pegasus of een Gazelle?

Uit deze vergelijking blijkt wel dat als je Pegasus en Gazelle vergelijkt ze onderling niet veel verschillen. Pegasus is net wat goedkoper maar levert wel minstens zo goede kwaliteit.

Verder valt op dat de elektrische fietsen van Pegasus standaard een betere accu hebben. Bij Gazelle is het wel mogelijk een betere accu te kiezen, maar dan wel tegen een meerprijs. Dat maakt het prijsverschil dan nog groter.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Je komt mij bijna elke dag wel ergens op de fiets tegen. Ik fiets elke werkdag, door weer en wind, van huis naar mijn werk en weer terug. Vaak op de racefiets, maar in de winter ook op een fijne oude crosser. In het weekend ben ik ook niet van de fiets af te krijgen. Ik pak dan de racefiets voor een lange tocht. Of mijn mountainbike om daar de nodige kilometers mee te maken, liefst met mijn hond Runa. En kun je me buiten trouwens niet vinden? Dikke kans dat ik dan binnen aan het zweten ben op Zwift.

Gerelateerde berichten

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...

Comfortabel en stijlvol op pad met de nieuwe GripGrab fietskleding en accessoires

26 Januari 2024

Stap uit je comfortzone en omarm alle weersomstandigheden met de nieuwste fietskleding en accessoires van GripGrab ...

10 tips om de Rapha Festive 500 te volbrengen

15 December 2023

De Rapha Festive 500 ...