Deel dit bericht

MTB vignet – Mountainbike vergunning Natuurmonumenten 2022

We hebben het Natuurmonumenten MTB vignet voor 2022 weer binnen. Voor 14 euro mag je onbeperkt gebruikmaken van een aantal gebieden van Natuurmonumenten. De vereniging zorgt met dat geld voor onderhoud en uitbreiding van de routes. Dus ben je een fanatieke mountainbiker? Draag dan jouw steentje bij door het MTB vignet te bestellen. De kleur van de vergunning voor 2022 is blauw.

MTB vignet 2022

Het MTB vignet is geldig van 1 januari tot en met 31 december 2022. Maar als je in de laatste maanden van 2021 het vignet koopt kun je er direct gebruik van maken. Door het kopen van een vignet help je mee om de bestaande MTB-routes goed te houden en maak je ook de aanleg van nieuwe routes mogelijk.

MTB vignet 2022 - mountainbike vergunning 2022
Bestel de mountainbike vergunning 2022 en draag bij aan de MTB-trails in Nederland!

MTB routes en toegankelijke gebieden met het Natuurmonumenten MTB vignet

Voor onderstaande routes is een MTB vignet verplicht:

 • MTB-route Nationaal Park Veluwezoom – 47 km
 • MTB-route in de Loonse en Drunense Duinen – 16 km
 • MTB-route Montferland – 26 km
 • MTB-route Voorsterbos – 21 km
 • MTB-route Beetsterzwaag – 35 km

En voor de volgende routes is een MTB vignet gewenst:

 • MTB-route Parkstad Heerlen door Imstenraderbos – 21 km
 • MTB-Route Sint-Pietersberg – 16 km
 • MTB-route Parkstad Landgraaf door Strijthagerbeekdal – 19 km
 • MTB-route bij Valkenburg – 27 km
 • MTB route Sallandse Heuvelrug – 30 km
 • MTB-route Rucphense Bossen – 14 km
 • MTB-route Visdonk – 11,5 km
 • MTB-route Haaksbergen – 60 km
 • MTB-route rondom Oldenzaal – 36 km
 • MTB-route Parkstad Brunssum door Dal van de Roode Beek – 11 km
 • MTB-route Brunssummerheide en omgeving – 19 km

Extra veilig fietsen met Save-Me profiel

Het is mogelijk om jouw mountainbike vignet te koppelen met Save-Me. Je kunt met de code op je sticker gratis een profiel aanmaken op Save-Me. Als je hulp nodig hebt, om wat voor reden dan ook, kunnen de hulpdiensten jouw sticker scannen en weten ze wie je bent en bijvoorbeeld ook welke medicijnen je gebruikt. Daarnaast kun je er een noodnummer aan koppelen en eventuele allergieën vast laten leggen. Wel zo’n veilig idee dat als je hulp nodig hebt ze meteen alle gegevens bij de hand hebben!

Voor slechts een euro per maand kun je het hele jaar door genieten van de mooiste MTB routes.
Voor slechts een euro per maand kun je op een veilige manier het hele jaar door genieten van de mooiste MTB routes.

Uitbreiding en onderhoud dankzij het MTB vignet

Door de bijdragen in de vorm van het mountainbike vignet kunnen de routes worden onderhouden en uitgebreid. Door de aanpassingen aan de MTB routes wordt zowel de veiligheid van de MTB-ers als die van de overige recreanten vergroot. Daarnaast kan een route een stuk uitdagender voor mountainbikers gemaakt worden.

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Eva van den Berg

Eva van den Berg

Sinds ik bij Mantel werk, schrijf en lees ik dagelijks veel over fietsen. Daarnaast mag ik ook nieuwe producten uittesten. Dit zorgt ervoor dat het steeds meer begint te kriebelen om mijn eigen collectie fietsen uit te breiden. Ik ben dan ook benieuwd hoe de inhoud van mijn schuur er over een paar jaar uitziet. Gelukkig heb ik thuis een grote schuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 fietsers over “MTB vignet – Mountainbike vergunning Natuurmonumenten 2022”

  1. Wanneer jij een MTB vignet hebt besteld maar nog niet binnen hebt, is de orderbevestiging geldig als pas. Als de BOA daar om vraagt kun je een geprinte versie tonen, of de mail op je telefoon. In het geval van kwijtraken zou ik het niet direct durven te zeggen. Het beste kan jij hierover contact opnemen met Natuurmonumenten. https://www.natuurmonumenten.nl/contact
   Groeten, Tyrone| Mantel

 1. Binnenkort wil ik met mijn kind van 12 jaar de kinderroute bij Ede doen. Ikzelf ben in het bezit van een vignet maar mijn vraag is of kinderen ook in het bezit van zo’n vignet moet zijn op deze kinder route?

 2. Mijn kinderen van 3 en 5 genieten inmiddels ook van kleine stukjes op de moutainbike routes. Moet ik voor mijn kinderen ook een vignet kopen?

  1. Dag Jojanneke,
   Wat leuk om te horen dat je twee jonge fietsliefhebbers in huis hebt! Om er voor te zorgen dat zij ook in de toekomst kunnen genieten van mooie routes, wordt er inderdaad gevraagd of ook voor hen een vignet aangeschaft wordt. Zie het dan ook vooral als een mooie investering!
   Vriendelijke groet,
   Pelle | Mantel

Gerelateerde berichten


Meest gelezen