Deel dit bericht

Met een goede fietsbroek of winter bibtight de kou trotseren

10 Januari 2017

Het is winter. De ene dag is het nog kouder dan de andere dag en dan is een goede fietsbroek - die je beschermt tegen kou, wind en regen - erg fijn en handig. Maar het oog wil ook wat, want je wilt er natuurlijk wel een beetje gesoigneerd bij fietsen. We hebben daarom een ruime keuze aan verschillende merken winter bibtights. Maar welke winter bibtight moet je hebben en wat zijn de onderlinge verschillen? Stefanie zet het even voor je op een rijtje.

In de winter krijg je te maken met regen, sneeuw, wind en kou. En op alle weersomstandigheden kun je je kleden. Gelukkig maar, want niets is ook lekkerder dan gewoon fietsen in de buitenlucht.

En omdat ons Hollandse weertje zo lekker onvoorspelbaar is moet je dus goed voorbereid op stap gaan. Je weet maar nooit. Een waterafstotende bibtight of misschien zelfs een volledige waterdichte is dan een verstandige keuze.

Waterafstotende en waterdichte bibtights

Neem de Sportful Fiandre Norain Bibtight. Deze is waterafstotend en geeft bescherming tegen de kou dankzij de thermische stof. Op de knieën en op de rug word je nog extra beschermd tegen water door een extra laagje Norain.

 

Castelli heeft ook fijne winter bibtights
Castelli heeft ook fijne winter bibtights

De Castelli Nanoflex Pro Bibtight beschermt je langer tegen de eerste regen dankzij de Nanoflex stof. Aan de onderzijde is de bibtight ook nog voorzien van eVent. Op deze plek komt veel opspattend water omhoog en eVent zorgt dat die niet de stof verzadigd.

Over de bovenbenen en de achterzijde heeft de bibtight een extra laagje Nanoflex gekregen. Hierdoor kun jij nog langer genieten van je rit in de regen.

Winddichte bibtights

In Nederland staat ook altijd wel wind, of het nou hard of zacht is. En hoe harder je fietst, des te meer je last krijgt van de wind. Dit kan in jouw voordeel zijn, of niet natuurlijk. Maar die wind kan vooral veel kou opleveren. Om dit te voorkomen gebruik je een windstopper. Zo ook in je bibtight.

De Sportful Tour 2 Wind is voor deze omstandigheden de juiste tight. Sportful heeft een eigen rekbare softshell stof ontwikkeld waardoor de wind geblokt wordt. Maar de stof blijft wel rekbaar en daardoor gaat je bewegingsvrijheid er niet op achteruit.

Bij de Craft Storm bibtight doet de naam al wat vermoeden. Met deze bibtight kun jij het van een stormachtige wind winnen. Wat de koud betreft dan. De wind moet je toch echt zelf trotseren.

Dankzij de Ventair X-Wind panelen aan de voorzijde krijg jij het in ieder geval niet koud in de wind.

Warme en isolerende winter bibtight

Warme en isolerende fietsbroeken heb je nodig om het warm te krijgen of houden. De één heeft het snel koud, terwijl de ander nergens last van heeft. Maar op kou kun jij je kleden, dus dat scheelt.

Bij kou is het belangrijk om met laagjes te werken, vooral voor je bovenlichaam. Dat geeft een goed isolerend effect. Verder een bibtight dragen die een opgeruwde binnenkant heeft, hierdoor blijf je goed warm.

Bij wol denken wij aan een warm product of dat nou een trui, sokken of een bibtight is. Zo ook bij de Dotout Race Wool. Hier zit Merino wol in verwerkt wat goed is voor de koude winterdagen.

Daarnaast heeft hij niet alleen bretels maar is je romp ook helemaal bedekt. Tight en ondershirt in één. Alles om ervoor te zorgen dat jij het deze winter niet koud krijgt.

Thermoflex die voor warmte zorgt en comfort. Dat wilt toch iedereen?! Castelli Velocissimo 3 helpt jou de winter door.

Ademende winter bibtights voor goed comfort

Bij inspanning hoort zweet, zo werkt dat nou eenmaal. Nu transpireert de één sneller dan de ander en is kleding dat ademend wel zeker noodzakelijk. Anders wordt je kleding langzaam nat waardoor je het koud krijgt.

Neem de Sportful R&D bibtight. Bij deze bibtight is er gebruik gemaakt van 3 verschillende stoffen. Thermodrytex Double, een 3-laagse fleece met polyester. Thermodrytex PL stof op de dijen en knieën. En tenslotte Thermodrytex Plus op de rug panelen die meer flexibiliteit bieden.

Deze combinatie maakt het mogelijk de transpiratie naar buiten te transporteren. dan blijf je lekker droog en warm!

winter bibtight
De sportful R&D Bibtight

De Castelli Sorpasso bibtight heeft een mesh pand op de rug die verbonden is met de bretels. Deze zorgt voor nog meer comfort, vangt zweet op om zodat je geen last krijgt van een natte en koude rug. De beste winter bibtight  van Castelli ooit gemaakt helpt jou zeker de winter door.

Laat je niet verrassen en ga voorbereid op pad. Dat bevordert niet alleen jouw prestatie, maar zo blijft elke rit leuk. Ongeacht het weertype dat je onderweg tegenkomt. Zo kom jij de winter wel door!

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Stefanie Lemmens

Stefanie Lemmens

Ik ben een fanatieke sporter en niet alleen op de fiets. Ik vind het heerlijk om kilometers te maken en dan niet op mijn gemakje. Met mijn oude racefiets kom ik de zomerdagen wel door. Maar eigenlijk ben ik meer een "hippe" fietser. Als het er maar mooi en leuk uitziet. In de winter gewoon weer op de fiets te vinden tijdens de spinninglessen.

Gerelateerde berichten

Met het juiste Fizik zadel zit je altijd goed op je fiets [koopgids]

12 Januari 2024

Stap in de wereld van ongeëvenaard comfort en prestaties met Fizik, een toonaangevend fietsmerk dat mede bekend is om ...

De beste mountainbikes van 2023 [koopgids]

4 Augustus 2023

Als gepassioneerde mountainbiker wil je natuurlijk de perfecte fiets voor jouw avonturen vinden ...

Winter fietsschoenen voor frisse, koude en ijskoude dagen op de MTB en racefiets [Koopgids]

13 December 2022

In de winter stel je meer eisen aan je fietsschoenen. Bijna niets is vervelender dan fietsen met koude en natte voeten ...