Deel dit bericht

Lezyne fietscomputers - goede navigatie en eenvoudige koppeling met je smartphone

1 Juni 2017

Lezyne fietscomputers maken het kiezen van een nieuwe fietscomputer niet makkelijker. Lezyne staat eigenlijk vooral bekend van de strak vormgegeven producten van CNC gefreesd aluminium en hoge kwaliteit. Zo maken ze mini-tools, fietspompen en goede fietsverlichting. Maar daar zijn sinds een jaar dus nu ook fietscomputers en fietsnavigatie bij gekomen. De Lezyne fietscomputers zijn betaalbaar maar hebben wel alle nieuwste technologieën. Maar welke Lezyne fietscomputer kan wat? Kenneth zocht het voor je uit.

Wat meteen opvalt bij alle Lezyne fietscomputers is de koppeling met je smartphone. Alle belangrijke functies van de fietscomputers kunnen worden geactiveerd vanuit de Lezyne GPS Ally app. Geen smartphone? Dan kun je gebruik maken van de software voor een gewone computer, Lezyne GPS Root.

Fietsnavigatie turn-by-turn

Maak je gebruik van de GPS Ally app, dan kun je ook turn-by-turn informatie naar je Lezyne toestel toe sturen. Alle Lezyne fietscomputers kunnen op die manier navigeren naar een door jou aangegeven punt. Daarvoor moet je wel altijd de koppeling hebben met de telefoon in stand houden.

De Lezyne fietscomputers op een rij - de Micro GPS, Macro GPS en Super GPS
De Lezyne fietscomputers op een rij - de Micro GPS, Macro GPS en Super GPS

Handige extra in dit geval is dat je naast de batterijduur van je fietscomputer ook het batterijniveau van de telefoon op het display af kunt lezen.

Altijd op de hoogte van meldingen

Iets waar de Lezyne fietscomputers zich ook populair mee maken is de mogelijkheid om sms, inkomende gesprekken en bijvoorbeeld e-mail notificaties te kunnen ontvangen op je toestel.

Het verschil in formaat tussen de Lezyne Micro GPS en de Lezyne Macro GPS
Het verschil in formaat tussen de Lezyne Micro GPS en de Lezyne Macro GPS

Je kunt zelfs je vrienden laten weten dat je gaat fietsen door middel van een e-mail zodra je een activiteit start. Je vrienden of familie kunnen dan je gehele rit volgen door deze Live Tracking functie.

Lezyne fietscomputer - koppeling met Strava

Een steeds vaker terugkerende functie bij fietsnavigatie is de koppeling met Strava Live Segments. Daarmee kun je letterlijk live kijken of jij een KOM of QOM aan het halen bent of dat je goed bezig bent een pr te verpulveren.

Ook de Super GPS is voorzien van deze functie. De eerder genoemde telefoon app maakt het tevens ook mogelijk om de ingeladen segmenten in te zien op je telefoon.

Koppelen met je smartphone en sensoren met Bluetooth Smart

Alle fietscomputers van Lezyne hebben een Bluetooth Smart chip. Dit is voor de communicatie met bijvoorbeeld smartphones, maar ook voor connectie met de sensoren. Lezyne maakt zijn eigen sensoren, maar staat ook open voor sensoren van bijvoorbeeld Wahoo.

Ook de verpakkingen van de Lezyne fietscomputers zijn strak afgewerkt.
Ook de verpakkingen van de Lezyne fietscomputers zijn strak afgewerkt.

Alle fietscomputers van Lezyne kunnen naast een hartslagmeter, snelheidssensor en cadanssensor ook een powermeter koppelen. Erg handig als je een van de Lezyne fietscomputers als echte trainingsassistent wilt gaan gebruiken.

Lezyne Super GPS en de Lezyne Micro GPS

De Lezyne Super GPS en de Lezyne Micro GPS zijn de twee topmodellen van de reeks. Hierin zitten alle technische snufjes verwerkt die je nodig hebt. Zo beschikken ze beide over een GPS chip.

De achtergrondverlichting zorgt ervoor dat het display in alle omstandigheden leesbaar blijft.
De achtergrondverlichting zorgt ervoor dat het display in alle omstandigheden leesbaar blijft.

De Lezyne Super GPS heeft als extra'tje ook een GLONASS chip naast de standaard GPS chip. GLONASS is de Russische variant van GPS en als je beide chips aanzet krijg je een nog nauwkeurigere positie.

Drie op een rij.
Drie op een rij.

De Lezyne Super GPS beschikt daarnaast over een barometrische hoogtemeter en een temperatuurmeter. Naast de Bluetooth Smart chip die zoals we al zeiden in alle Lezyne fietscomputers zit hebben de Lezyne Super GPS en de Lezyne Micro GPS ook een ANT+ chip.

Hiermee kun je bijvoorbeeld ook ANT+ sensoren van Garmin koppelen. Ook kun je de fietscomputer dan koppelen met elektronische schakelgroepen.

De Lezyne Macro GPS

De Lezyne Macro GPS is even groot als de Super GPS, maar is een beetje uitgekleed. Hij beschikt wel over basisfuncties zoals gps en het koppelen van sensoren. Maar je kunt hem niet koppelen met draadloze groepen en je krijgt geen barometrische hoogtemeter.

De Lezyne Micro is ook echt een kleine fietscomputer.
De Lezyne Micro is ook echt een kleine fietscomputer.

Maar daar staat weer een stuk vriendelijkere prijs tegenover. Je kunt dus zelf bepalen of je het beste van het beste wilt, of dat je al die geavanceerde trainingsfuncties niet nodig hebt. Hieronder nog even een tabel met de verschillen tussen alle modellen Lezyne fietscomputers.

Vergelijking Lezyne fietscomputers

Super GPSMicro GPSMacro GPS
GLONASS
ANT+
Barometer
DI2 Integratie
Hellingspercentage

Lezyne fietscomputers met sensoren

Alle Lezyne fietscomputer zijn te krijgen als los apparaat en als bundel. Kies je voor een bundel, dan krijg je een hartslagmeter en cadanssensor in je pakket erbij. Wel zo handig om meteen alles passend bij elkaar te hebben!

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Kenneth Busser

Kenneth Busser

Ik ben een recreatieve fietser die zich meer bezighoudt met computers en gadgets dan supersnelle tijden. Ik heb al meer dan 10 jaar dezelfde Trek racefiets, maar Single Speed fietsen hebben ook mijn interesse. Fietsen doe ik graag met vrienden, maar ik hoef niet altijd de snelste te zijn. Binnen Mantel verantwoordelijk als Productmanager Accessoires.

Gerelateerde berichten

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...

Comfortabel en stijlvol op pad met de nieuwe GripGrab fietskleding en accessoires

26 Januari 2024

Stap uit je comfortzone en omarm alle weersomstandigheden met de nieuwste fietskleding en accessoires van GripGrab ...

10 tips om de Rapha Festive 500 te volbrengen

15 December 2023

De Rapha Festive 500 ...