Deel dit bericht

Kask KOO review fietsbril - Veel afstelmogelijkheden en goede lenzen

22 Mei 2017

De concurrentie onder de fietsbrillen is momenteel moordend omdat iedereen graag een aandeel naast Oakley wil hebben in de fietswereld. Ook Kask hoopt nu een vaste plek te veroveren bij de fietsbrillen met de Kask KOO. Weer een nieuwe fietsbril? Ja, maar ook een hele unieke. Onze Niels testte de Kask KOO en schreef de volgende uitgebreide Kask KOO review.

Op het eerste oog lijkt deze bril goed doordacht. Als je de pootjes wil uitklappen zoals je gewend bent kom je namelijk bedrogen uit.

Het verticale scharnierpunt van de Kask KOO is een opvallende innovatie
Het verticale scharnierpunt van de Kask KOO is een opvallende innovatie

Er zit namelijk een verticaal scharnierpunt in waardoor je ze alleen naar beneden kan draaien.

Geen zweet meer op je lenzen

Op deze manier kun je de bril, als je hem opzet, beter naar je gezicht afstellen. Daarmee kun je de bovenkant van de bril dichter of verder van je voorhoofd af zetten.

Kask KOO Review

Zet je hem verder van je voorhoofd af, dan voorkom je dat er zweet over de binnenkant van de lens heen loopt. Een bekend probleem dat veel fietsers wel zullen herkennen.

page?image_id=845

Het neusstuk is ook aanpasbaar aan de breedte van je neus. In tegenstelling tot enkele van mijn collega’s hoef ik niets bij te stellen. Hij zit meteen perfect en sluit goed aan op de contouren van mijn gezicht.

Lenzen vervangen gaat makkelijk

Het verwijderen van de lens gaat erg gemakkelijk. Aan de zijkanten van de lens zit een draaibaar stukje die je omhoog kunt zetten.

page?image_id=56

Daarmee zorg je ervoor dat de lens vrijkomt en je hem alleen nog maar uit het neusgedeelte hoeft te tillen. Er zit een opbergzakje bij waarmee je de lens zelfs weer mee kunt oppoetsen.

De Kask KOO op de weg

Tijdens mijn eerste avondrit met de Kask KOO viel mij op dat de lens in deze bril niet gemaakt is voor fel zonlicht. Hij is ideaal bij bewolkt weer, maar dat zal waarschijnlijk aan het lenstype van mijn testbril liggen.

page?image_id=846

Ook bij het invallen van de schemer kon ik met de Kask KOO heel goed blijven zien. Ideaal dus voor bijvoorbeeld een zomeravondcompetitie waarbij je in het schemer finisht. Maar ook in het najaar en voorjaar wanneer de zon wat minder te zien is.

page?image_id=847

Nog een pluspunt is dat de lens erg breed is en zorgt voor een goede bescherming van je ogen, er kan geen vliegje achter komen en dat is toch wel erg prettig op zomerdagen.

Kask KOO review: Nog een goede fietsbril!

De Kask KOO is dus zeker een fietsbril waar rekening mee gehouden mag worden als je op zoek bent naar een nieuwe fietsbril. Hij heeft veel afstelmogelijkheden wat hem geschikt maakt voor een bijna iedere wielrenner of mountainbiker.

De Kask KOO paste Niels als gegoten
De Kask KOO paste Niels als gegoten

De pasvorm is voor mij perfect. Misschien nog wel beter dan mijn eigen Oakley Jawbreaker. Maar het oog wil ook wat, en daarom heeft die laatste toch nog steeds mijn voorkeur.
Heb je al een Kask fietshelm? Dan is de Kask KOO helemaal het overwegen waard omdat ze uiteraard mooi bij hun eigen fietshelmen passen.

Maar de Kask KOO is ook op zichzelf echt mooi genoeg om bij iedere fietshelm te dragen. Kortom; het wordt weer een beetje moeilijker om te kiezen uit alle verschillende goede fietsbrillen.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Niels Berenschot

Ik ben een fanatiek wielrenner met 10 jaar wedstrijdervaring. Ik ben al 2 jaar gestopt, maar inmiddels toch weer aan het koersen bij de amateurs op een Ridley Helium met Reynolds 66 wielen en Fast Forward F2r. Kortom, ik ben een liefhebber van mooi materiaal. Ik fiets graag met vrienden en collega's in binnen en buitenland. In de wintermaanden rij ik een Trek Superfly 9.6 en rij ik mijn rondjes op de wielerbaan in Apeldoorn.

Gerelateerde berichten

Ontdek de nieuwe Bliz fietsbrillen: Scandinavisch design voor maximale bescherming en stijl

18 April 2024

Bliz fietsbrillen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van veeleisende fietsers ...

Openingsevent: Vier het nieuwe fietsseizoen in Superstore Rotterdam

29 Februari 2024

Kom op zaterdag 23 maart langs bij Superstore Rotterdam en vier met ons de opening van het nieuwe fietsseizoen! Op 23 ...

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...