Deel dit bericht

Deda Elementi - Hoogwaardige Italiaanse kwaliteit

14 Mei 2016

Dedacciai is een Italiaans bedrijf. Het succes van Deda begon in 1992 met het produceren van frames. Eerst stalen frames, later ging dit over naar aluminium. Vervolgens kwam titanium om de hoek kijken en uiteindelijk gingen ze na jaren ontwikkeling en testen in de praktijk, over naar het produceren van carbon frames en componenten. Tegenwoordig heeft Deda die lijn doorgetrokken naar een volledig assortiment componenten zoals; zadelpennen, stuurpennen, sturen, tijdritsturen, balhoofdstellen, bidonhouders, stuurlinten en wielen.

deda elementi dedacciai

Bij Mantel richten we ons vooral op de lijn met afmontage. Alle bekende Italiaanse - maar ook veel Europese - fietsmerken worden vaak afgemonteerd door Deda. Dat gebeurt niet zomaar, Deda springt er namelijk echt uit qua design en kwaliteit. Het maakt je fiets compleet en optisch gezien helemaal af.

Deda heeft een assortiment aan afmontage die gemakkelijk is samen te stellen zonder dat dit van dezelfde lijn of serie hoeft te zijn. De kleuren en designs komen terug in de verschillende series.

deda elementi dedacciai

Stuurpennen

Zero 1 serie

De Deda Zero 1 stuurpen heeft een matt zwarte kleurstelling met subtiele grijze logo’s en rode accenten. Met een gewicht van 133 gram een lichtgewicht stuurpen in deze prijsklasse.
Verkrijgbaar van 90 mm tot 130 mm en met een gradenhoek van 6 graden.

Zero 2 serie

Bij de Deda Zero 2 worden de logo’s een beetje groter en heb je de keuze uit een zwarte of witte stuurpen. In de lengte 90 mm tot 130 mm en met een gradenhoek van 6 graden. Met zijn 140 gram is hij een paar grammen zwaarder dan de Zero 1 maar wel stijver door de oversized buis.

Zero 100 serie

De Deda Zero 100 heeft de grootste logo’s in wit of grijs. Verkrijgbaar in de maten 80 mm tot 130 mm, in zowel black-on-black als zwart/wit en met een gradenhoek van 6 graden. Met 126 gram maakt dit de lichtste stuurpen uitvoering in ons Deda assortiment.

Sturen

De stuurbreedte wordt op meerdere manieren gemeten. Bij Deda meten ze de voorkant ter hoogte van de shifters; buitenkant stuur Rechts - buitenkant stuur Links. Om het duidelijker te maken en gelijk te trekken met de standaard meetwaarden Center Rechts - Center Links geven wij deze maten weer op de website en zal ik deze maatvoering ook gebruiken in de blog.

deda elementi dedacciai

De reach en drop bepalen de verdere maatvoering. De reach is de afstand center - stuur tot center - stuurbocht. Drop is de afstand tussen center - stuur tot center- stuuruiteinde zoals hierboven goed te zien is. Met de reach kun je nog een hoop compenseren naast de lengte van de stuurpen en zo tot wel 2 cm verschil maken in de totale zithouding.

RHM

In het Deda RHM 1 (mat zwart) deels glimmende stuur komen de grijze of witte logo’s en accenten terug. Niet het gewicht maar de compacte bocht maakt het dat dit stuur een goede keuze kan zijn. Met een gewicht van 318 gram verkrijgbaar in de breedtematen 42 en 44. De reach bedraagt 75 mm, de drop 128 mm.

En het Deda RHM 2 stuur is verkrijgbaar in de kleuren black-on-black, wit en zwart. Dit stuur heeft een gewicht van 295 gram, een reach van 75 mm en de drop van de stuurbocht is 128 mm. Je hebt keuze uit de volgende breedtematen: 40, 42 of 44.

Zero 100

Het Deda Zero 100 stuur is het lichtste stuur in de Deda series. Verkrijgbaar in breedtematen 40, 42 of 44. Dit stuur heeft een 75 mm reach en 130 mm drop. En een gewicht van 248 gram.

Zadelpennen

Zero 100

De Deda Zero 100 zadelpen in black-on-black of zwart/wit en is dan weer perfect passend bij de juiste stuurpen en stuur combinatie. Verkrijgbaar in 31,6 mm en 27,2 mm, de lengte in deze kleur is 310 mm. Gewicht is 259 gram. Met 2 bouten in elke gewenste stand af te stellen.

deda elementi dedacciai

Conclusie

Kortom heb je een Italiaanse fiets die je helemaal af wilt monteren in stijl of hecht je geen waarde aan de emotie van een fiets, maar wil je toch een duurzame en betrouwbare afmontage? Dan is Deda absoluut de overweging waard!

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Niels Berenschot

Ik ben een fanatiek wielrenner met 10 jaar wedstrijdervaring. Ik ben al 2 jaar gestopt, maar inmiddels toch weer aan het koersen bij de amateurs op een Ridley Helium met Reynolds 66 wielen en Fast Forward F2r. Kortom, ik ben een liefhebber van mooi materiaal. Ik fiets graag met vrienden en collega's in binnen en buitenland. In de wintermaanden rij ik een Trek Superfly 9.6 en rij ik mijn rondjes op de wielerbaan in Apeldoorn.

Gerelateerde berichten

Ontdek de nieuwe Bliz fietsbrillen: Scandinavisch design voor maximale bescherming en stijl

18 April 2024

Bliz fietsbrillen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van veeleisende fietsers ...

Openingsevent: Vier het nieuwe fietsseizoen in Superstore Rotterdam

29 Februari 2024

Kom op zaterdag 23 maart langs bij Superstore Rotterdam en vier met ons de opening van het nieuwe fietsseizoen! Op 23 ...

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...