Deel dit bericht

Campagnolo Zonda C17

7 Juli 2016

Een week geleden schreven we al over de nieuwe Campagnolo Shamal. Inmiddels heeft de Italiaanse componenten-gigant ook het kleine -doch hardwerkende- broertje aangekondigd: de nieuwe Campagnolo Zonda C17. Hoewel je volgens Campa deze wielen niet snel aan de start zult zien van een grote ronde of voorjaarsklassieker, zijn ze er niet minder succesvol om geworden. Voor velen is de Zonda het standaard trainingswiel, waarbij de duurzaamheid en het relatief lage gewicht er vooral uitspringen. De vorige Campagnolo Zonda was een absolute best-seller, en met de updates van het nieuwe model ziet het er naar uit dat ook deze versie niet teleur zal stellen!

Campagnolo-Zonda-C17

Veel van de technologie van de Shamal is doorgegeven aan de Zonda. Zo beschikt ook deze wielset over de ‘Differentiated Rim Height’ technologie van Campagnolo: het afslijpen van de velg tussen de spaakgaten, waardoor er minder materiaal en dus minder massa aanwezig is, maar de draagkracht rond de spaakgaten behouden blijft. Verder is de toevoeging “C17” ook hier aanwezig, welke refereert aan de nieuwe binnenmaat van de velg: 17 mm. Hierdoor vallen bredere banden -van 25 tot zelfs 28 mm- mooier op de velg en ontstaat er een strakker geheel. De bredere banden hebben als voordeel minder rolweerstand te bieden bij dezelfde spanning, of meer comfort bij een lagere spanning zonder daarbij in te boeten qua weerstand in vergelijking met een 23 mm band. De naven gebruiken betrouwbare cup-conus lagers en zijn in het wiel gespaakt met een radiaal patroon voor en het gepatenteerde Campagnolo MEGA G3 patroon achter. Bij de laatst genoemde methode zijn er twee keer zo veel spaken aan de aandrijfzijde geplaatst dan aan de niet-aandrijfzijde. Ook lopen de bundels van 3 spaken parallel aan elkaar, waardoor krachten beter verdeeld worden en het wiel uiteindelijk beter opgewassen is tegen het vermogen van je benen! De spaken zelf zijn in de velg geplaatst met Campagnolo’s MoMag technologie waardoor er geen spaakgaten meer zitten in het velgbed, en er dus geen velglint nodig is. Hierdoor neemt de roterende massa verder af, wat een responsiever wiel zal opleveren!

Campagnolo Zonda

De nieuwste Campagnolo Zonda C17 weegt 1596 gram, slechts 100 gram meer dan diens duurdere broertje, de Shamal. Hiermee bevestigt de Zonda eens te meer dat het absoluut geen ondergeschoven kindje is in het assortiment van Campagnolo! De mooie eigenschappen, degelijke materialen, nieuwe velgbreedte, het strakke ontwerp en opvallende spaakpatroon maken de Campagnolo Zonda C17 een prachtige toevoeging voor iedere fiets: een degelijke upgrade voor je originele wielen, of wellicht een go-to trainingsset om je mooie wedstrijdwielen te sparen; de Zonda is van alle markten thuis.

Campagnolo Zonda

€ 399,-

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Bart van Es

Bart van Es

Gerelateerde berichten

Ontdek de nieuwe Bliz fietsbrillen: Scandinavisch design voor maximale bescherming en stijl

18 April 2024

Bliz fietsbrillen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van veeleisende fietsers ...

Openingsevent: Vier het nieuwe fietsseizoen in Superstore Rotterdam

29 Februari 2024

Kom op zaterdag 23 maart langs bij Superstore Rotterdam en vier met ons de opening van het nieuwe fietsseizoen! Op 23 ...

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...