Deel dit bericht

Campagnolo Hydraulische Schijfremmen – Italiaans Design en Duitse Degelijkheid!

Campagnolo heeft de tijd genomen, maar nu is het zo ver: de nieuwe Campagnolo hydraulische schijfremmen voor op de racefiets. Ontwikkeld samen met Magura, een van de grootste namen op het gebied van hydraulische remmen. De combinatie van Magura en Campagnolo staat garant voor Duitse degelijkheid en prachtig Italiaans design. En nog meer goed nieuws. Je kunt namelijk zowel voor de Record als voor de Potenza kiezen voor Hydraulisch. Dus de nieuwe groepen zijn een optie voor iedere fan van Italiaanse componenten!

Shimano en Sram bieden al langer hydraulische schijfremmen voor op de racefiets. Campagnolo leek in eerste instantie een beetje achter te blijven. Dat de Italiaanse ingenieurs hun tijd hebben genomen blijkt echter zeker niet uit twijfel te zijn over de potentie van de schijfrem op racefietsen !

Campagnolo H11 hydraulische schijfremmen shifter

Campagnolo heeft in samenwerking met Magura – bekend van de fenomenale mountainbike schijfremmen – een complete lijn aan rem-opties ontwikkeld. Die spelen slim in op de nieuwe standaarden en aanpassingen die noodzakelijk voor schijfremmen.

Campagnolo H11 Ergopower Shifters

De Campagnolo Ergopower is al jaren een begrip. De ergonomie en het simpele ontwerp zijn geliefd bij wielrenners van alle niveaus. De nieuwe hydraulische versies hebben de naam “H11” meegekregen. Deze staan volgens Campagnolo op gelijke voet met de huidige Record.

Net als hun reguliere broertjes gebruiken de Campagnolo H11 Ergopower shifters prachtige carbon remhendels. Daardoor oogt je fiets nog net even wat sneller.

Hydraulische schijfremmen vergen wat meer mechanica dan reguliere velgremmen. Dat betekent dat de shifters ook anders vorm gegeven moeten worden. De kennis en ervaring van Magura kwam de ontwerpers van Campagnolo hierbij goed van pas. Dankzij die specilisten zijn de H11 Ergopower shifters slechts 8 mm hoger dan hun mechanische tegenhangers!

Ook is de schakeltechnologie exact hetzelfde gebleven. Campa-adepten kunnen dus moeiteloos kunnen overstappen op de nieuwe shifters.

De H11 Ergopower shifters zijn beschikbaar in zowel een mechanische als EPS uitvoering. Verder zijn ze compatibel met de bestaande derailleurs uit de Record groepsets.

Ultra-Shift en Multishift voor respectievelijk de mechanische en electronische EPS groepsets zorgen ervoor dat je door meerdere versnellingen tegelijk kunt schakelen. De uitgangspositie en vrije slag van de remhendels zijn ook volledig naar jouw wensen af te stellen.

Campagnolo Potenza 11

Niet alleen de topgroepen krijgen een hydraulische toevoeging. Ook de Campagnolo Potenza groepset krijgt hydraulische schijfremmen met de Campagnolo Potenza 11 componenten.

In tegenstelling tot de H11 shifters zullen de grepen van de Potenza 11 remmen van aluminium zijn. Dat is hetzelfde als hun mechanische tegenhangers. Het schakelmechanisme in de grepen zal gelijk zijn aan dat van de reguliere Campagnolo Potenza groepset.

Remklauwen en remschijven

Een paar goede grepen alleen is niet genoeg natuurlijk. Je hebt natuurlijk ook fatsoenlijke remklauwen en schijven nodig! De remklauwen van de Campagnolo schijfremmen zijn gemaakt van gesmeed aluminium. Ook gebruiken ze een flat-mount systeem zonder adapters of converters. Hierdoor is het geheel stijver en ziet het er ook nog eens strakker uit.

Campagnolo biedt een 160 mm voorrem en de keuze tussen een 160 mm en 140 mm achterrem. De zuigers meten 22 mm in diameter en gebruiken een magnetisch veermechanisme. Dat zorgt ervoor dat ze sneller terugkomen naar hun uitgangspositie bij het loslaten van de rem dan mechanische veren.

Campagnolo H11 schijfremmen
Slanke remklauwen en geventileerde schijven voor de nieuwe Campagnolo hydraulische schijfremmen!

Het uiteindelijke remmen gebeurt natuurlijk tussen de remblokken en de remschijf. Beiden zijn speciaal door Campagnolo ontworpen. De blokken zijn ontworpen om maximale performance te bieden zonder in te boeten op veiligheid of betrouwbaarheid.

De compound gebruikt in de blokken kan veel hitte verdragen. Dat verzekert je van een stabiele hoeveelheid remkracht onder alle omstandigheden. Het wisselen van wielen is ook makkelijker gemaakt door de speciaal gevormde blokken. Die ‘begeleiden’ als het ware de schijf tussen de blokken.

De remschijven completeren het geheel en zijn ontworpen om maximale weerstand te bieden tegen oververhitten. De schijven hebben afgeronde randen waardoor deze voldoen aan de veiligheidswens van vele rijders.

Campagnolo H11 en Potenza crankstellen

De komst van schijfremmen heeft er ook voor gezorgd dat frames anders gebouwd moesten worden. De inbouwbreedte van de achtervork is met de komst van steekassen vergroot naar 142 mm, wat zorgt voor een schuine kettinglijn.

Het crankstel blijft namelijk vaak hetzelfde, maar de cassette is dan iets verder naar buiten geplaatst door de grotere inbouwbreedte.

Campagnolo hydraulische schijfremmenDe ingenieurs van Campagnolo hebben daar rekening mee gehouden door een tweetal gloednieuwe crankstellen te ontwerpen. Het Campagnolo H11 crankstel en het Potenza 11 crankstel.

Beide crankstellen zijn ontworpen om rekening te houden met de bredere achtermaten zonder hierbij de Q-factor aan te passen ten opzichte van de reguliere versies!

Campagnolo Bora DB (Disc Brake)

De hydraulische schijfremmen zijn maar de helft van het verhaal. Je hebt namelijk ook geschikte wielen voor nodig. Als antwoord brengt Campagnolo ons de DB (Disc Brake) versie van de legendarische Campagnolo Bora One wielen. Hierover volgt binnenkort meer!

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Bart van Es

Bart van Es

Mijn liefde ligt nog altijd bij het water, hoewel ik steeds vaker op de weg te vinden ben. Ik spendeer het leeuwendeel van mijn tijd op of rond het Merwedekanaal in Utrecht waar ik zowel roei als coach. Toch haal ik ook met plezier mijn fiets uit de schuur om met mijn collega's een rondje te maken na het werk! Trotse eigenaar van een Giant TCR Composite en verslaafd aan het upgraden daarvan...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen