Deel dit bericht

Bulls Harrier: Enorm scherpe prijs/kwaliteit

16 April 2016

Bulls staat bekend om een goede prijs/kwaliteit verhouding. Dit maakt Bulls zeer populair bij mensen die beginnen met wielrennen/mountainbiken en mensen die een hoogwaardige fiets zoeken voor een lage prijs. De Bulls Harrier heeft de laatste jaren een hele goede naam opgebouwd en is dit jaar qua prijs/kwaliteit een van de beste fietsen in het hogere beginners- en middensegment bij de aluminiumfietsen. Tijd om wat details toe te lichten waarin de Harrier uitblinkt.

bulls harrier

Het frame

De Bulls Harrier maakt gebruik van een aluminium frame. Het mooie van dit frame is dat de bekabeling door de buis heen gaat. Dit zorgt ervoor dat er minder onderhoud aan de kabels nodig is. Tevens is de achterrem achter het bracket verwerkt, dit zorgt voor een cleanere look van het frame.

bulls harrier

Het frame heeft een allround/sportieve zithouding. Dit spreekt veel rijders aan. Wil je een meer rechtop zittende houding hebben, dan kun je beter naar het Cube Attain model kijken. Het Harrier frame beschikt ook over wat Bulls noemt; ‘Tailored Chainstays’. Dit wil zeggen dat de achtervorklengte groter wordt bij grotere framematen. Het idee hierachter is dat het gewicht van de berijder in de grotere maten beter over de wielen wordt verdeeld. De frames zijn in maar liefst 9 maten te verkrijgen, zodat ook de hele grote en kleine rijders op deze fiets passen.

Tailored Chainstays:

"Higher frames require longer chainstays. The result is a much improved climbing capacity, which is relevant in large frames. After all, the centre of gravity clearly shifts backwards with a tall rider, specifically at inclinations. Taller riders also need more space since they usually have longer feet, and for the longer cranks to avoid touching the chainstays with their heels."

De afmontage

We hebben de Bulls Harrier met 2 verschillende afmontages; Shimano 105 en Ultegra.

De Bulls Harrier 1 heeft een Shimano 105 onderdelengroep. Deze is 11 speed en heeft een compacte crank (50/34) en een 11-28 cassette. Dit zorgt voor een mooi breed bereik. Wil je voor het hooggebergte nog lichter kunnen trappen, dan kan dat. Er is namelijk ook een 11-32 cassette van 105, alleen moet je dan wel een lange kooi derailleur monteren en een langere ketting. De gemonteerde Shimano RS10 wielen zijn voor een beginnende fietser prima. Met het cup-conus systeem hebben de lagers van de wielen een hoge duurzaamheid.

De Bulls Harrier 2 heeft een Shimano Ultegra onderdelengroep. Deze zit net onder het Dura Ace niveau en dat is te merken. De schakeling gaat zeer soepel en direct. De versnellingen zorgen voor een breed inzetbereik voor iemand met een goede conditie. De 52-36 crank in combinatie met de 11-28 zorgen voor een mooie balans tussen lichte versnellingen en soepel trappen op het vlakke. Ook bij deze fiets is het verzet lichter te maken door aanpassing aan de cassette, derailleur en ketting. De Harrier heeft een Mavic Aksium wielset wat een zeer robuuste wielset is, zelfs voor de zwaardere rijder. Het mooie van deze wielset is dat de industrielagers onderhoudsvrij zijn.

bulls harrier

Conclusie

De Bulls Harrier is een goede fiets voor een lage prijs in het middensegment. De mooi afgewerkte frames in combinatie met de goede onderdelen die erop gemonteerd zitten maken deze fiets tot een van de beteren in zijn prijscategorie. Met de allround zitpositie en dito inzetbereik zal deze fiets niemand snel teleurstellen.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Bas Vlaskamp

Gerelateerde berichten

Een week op pad met de nieuwe Ubique R50C carbon racefiets wielen [Review]

12 Juni 2023

Ben je op zoek naar een goede upgrade voor je racefiets? Dan denk je waarschijnlijk vrij snel aan een nieuwe (carbon) ...

NIEUW: de Wahoo ELEMNT ROAM v2 fietscomputer [Review]

11 Oktober 2022

De Wahoo ELEMNT ROAM v2 is de nieuwste toevoeging aan het assortiment fietscomputers van Wahoo ...

De Garmin Edge 1040 en de Garmin Edge 1040 Solar - De nieuwe topmodellen onder de Garmin fietscomputers [REVIEW]

8 Juni 2022

Het is zover, de nieuwe Garmin fietscomputers, de Garmin Edge 1040 en Garmin Edge 1040 solar, zijn gelanceerd! Twee ...