Deel dit bericht

Bulls Harrier: Enorm scherpe prijs/kwaliteit

Bulls staat bekend om een goede prijs/kwaliteit verhouding. Dit maakt Bulls zeer populair bij mensen die beginnen met wielrennen/mountainbiken en mensen die een hoogwaardige fiets zoeken voor een lage prijs. De Bulls Harrier heeft de laatste jaren een hele goede naam opgebouwd en is dit jaar qua prijs/kwaliteit een van de beste fietsen in het hogere beginners- en middensegment bij de aluminiumfietsen. Tijd om wat details toe te lichten waarin de Harrier uitblinkt.

bulls harrier

Het frame

De Bulls Harrier maakt gebruik van een aluminium frame. Het mooie van dit frame is dat de bekabeling door de buis heen gaat. Dit zorgt ervoor dat er minder onderhoud aan de kabels nodig is. Tevens is de achterrem achter het bracket verwerkt, dit zorgt voor een cleanere look van het frame.

bulls harrier

Het frame heeft een allround/sportieve zithouding. Dit spreekt veel rijders aan. Wil je een meer rechtop zittende houding hebben, dan kun je beter naar het Cube Attain model kijken. Het Harrier frame beschikt ook over wat Bulls noemt; ‘Tailored Chainstays’. Dit wil zeggen dat de achtervorklengte groter wordt bij grotere framematen. Het idee hierachter is dat het gewicht van de berijder in de grotere maten beter over de wielen wordt verdeeld. De frames zijn in maar liefst 9 maten te verkrijgen, zodat ook de hele grote en kleine rijders op deze fiets passen.

Tailored Chainstays:

“Higher frames require longer chainstays. The result is a much improved climbing capacity, which is relevant in large frames. After all, the centre of gravity clearly shifts backwards with a tall rider, specifically at inclinations. Taller riders also need more space since they usually have longer feet, and for the longer cranks to avoid touching the chainstays with their heels.”

De afmontage

We hebben de Bulls Harrier met 2 verschillende afmontages; Shimano 105 en Ultegra.

De Bulls Harrier 1 heeft een Shimano 105 onderdelengroep. Deze is 11 speed en heeft een compacte crank (50/34) en een 11-28 cassette. Dit zorgt voor een mooi breed bereik. Wil je voor het hooggebergte nog lichter kunnen trappen, dan kan dat. Er is namelijk ook een 11-32 cassette van 105, alleen moet je dan wel een lange kooi derailleur monteren en een langere ketting. De gemonteerde Shimano RS10 wielen zijn voor een beginnende fietser prima. Met het cup-conus systeem hebben de lagers van de wielen een hoge duurzaamheid.

De Bulls Harrier 2 heeft een Shimano Ultegra onderdelengroep. Deze zit net onder het Dura Ace niveau en dat is te merken. De schakeling gaat zeer soepel en direct. De versnellingen zorgen voor een breed inzetbereik voor iemand met een goede conditie. De 52-36 crank in combinatie met de 11-28 zorgen voor een mooie balans tussen lichte versnellingen en soepel trappen op het vlakke. Ook bij deze fiets is het verzet lichter te maken door aanpassing aan de cassette, derailleur en ketting. De Harrier heeft een Mavic Aksium wielset wat een zeer robuuste wielset is, zelfs voor de zwaardere rijder. Het mooie van deze wielset is dat de industrielagers onderhoudsvrij zijn.

bulls harrier

Conclusie

De Bulls Harrier is een goede fiets voor een lage prijs in het middensegment. De mooi afgewerkte frames in combinatie met de goede onderdelen die erop gemonteerd zitten maken deze fiets tot een van de beteren in zijn prijscategorie. Met de allround zitpositie en dito inzetbereik zal deze fiets niemand snel teleurstellen.

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Bas Vlaskamp

Bas Vlaskamp

Na 10 jaar wedstrijdrenner te zijn geweest nu alleen nog recreatief op pad. Fietst mooie (lange) ritten op de racefiets en zoekt uitdagende routes uit op de mountainbike. Bij Mantel actief geweest als verkoper, productspecialist en data analist. Ik run nu mijn eigen fietsblog. Fietsen: Giant Propel Advanced 2 disc, Koga Colmaro Allroad, Trek Procaliber 9.7 en Cube Cross Hybrid One

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 fietsers over “Bulls Harrier: Enorm scherpe prijs/kwaliteit”

    1. The geometry of the Bulls Harrier 1 falls under the tour/endurance category. This means a shorter top tube and taller head tube, giving you a slightly more upright position on the bike. This position is more comfortable for longer rides and works well for recreational riders. The Cube Attain has a sports geometry, which is fairly neutral but slightly more aggressive in terms of riding position. Therefor, the Bulls Harrier 1 is a little more relaxed compared to the Cube.
      Regards, Gijs

Gerelateerde berichten


Meest gelezen

2 Augustus 2013 42349

Toen Shimano in 2012 met de 11-speed Dura Ace 9000 groep op de markt kwam, leek het slechts een kwestie van …

14 Oktober 2013 35127

Garmin timmert in 2013 flink aan de weg. Begin dit jaar lanceerde de marktleider op het gebied van gps-apparatuur al …