4iiii 105 7000 Precision 3 Powermeter

4iiii 105 7000 Precision 3 Powermeter
Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.
4iiii 105 R7000 Precision 3+

Beschikbaar alternatief

4iiii 105 R7000 Precision 3+

309,95
Bekijk alternatief

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice
mantel-customer-service

Probeer in de winkel

Bestel online, beslis en betaal in de winkel. Je zit nergens aan vast.

Meer informatie

Onze keuze voor een enkelzijdige powermeter voor je racefiets

Onze keuze voor een enkelzijdige powermeter voor je racefiets

Deze powermeter is erg nauwkeurig en betrouwbaar. Ook is het signaal extra sterk, waardoor deze goed ontvangen wordt door vrijwel alle fietscomputers. Tot slot is deze powermeter sterk en duurzaam, zodat je er ook in de meest ruige omstandigheden op kunt vertrouwen.

Beschrijving

Beschrijving

De 4iiii 105 FC-R7000 Precision 3 is een lichte en nauwkeurige vermogensmeter die jouw fietsprestaties een boost gaat geven. Door het zeer lichte ontwerp voegt de sensor slechts 9 gram toe aan een standaard Shimano crank. Daarmee is het de lichtste powermeter op de markt! Bij de Precision 3 is de sensor kleiner geworden, waardoor de powermeter nu op nog meer frames past! De nieuwe 4iiii precision powercrank heeft 3 mm meer ruimte ten opzichte van de liggende achtervork in vergelijking met het oude type powercrank.

Exacte meting
De Precision 3 powermeter geeft een erg exacte meting met een afwijking van slechts 1%. Het vermogen wordt gemeten in de linker crankarm en wordt verdubbeld om het totaal geleverde vermogen te meten. Bij de meeste renners is het verschil tussen het linker- en rechterbeen erg klein, waarmee deze powermeter een uitstekende keuze is voor jouw fiets. Wanneer je kracht door je pedalen of crank zet, buigt het niet alleen de crank, het draait en buigt in alle 3 dimensies. Het 3D-vermogens meetsysteem van 4iiii meet deze multidimensionale belasting, zodat je erop kunt vertrouwen dat jouw unieke pedaalslag nog steeds nauwkeurig wordt gemeten, ongeacht jouw rijomstandigheden.

Connectiviteit
De 4iiii Precision 3 powermeter zendt een Bluetooth en ANT+ signaal uit. Hierdoor is deze vermogensmeter te koppelen aan vrijwel alle moderne fietscomputers zoals Garmin, Wahoo, Polar, Mio, Lezyne en Bryton. De kalibratie verloopt via 4iiii Device Configuration. Deze app is er voor Android en IOS. Via deze app kun je ook de stand van zaken zien van de CR2032 knoopcelbatterij.

Batterijduur
De 4iiii heeft geen interne accu, maar maakt gebruik van knoopcelbatterijen. Het nadeel hiervan is dat je deze wel af en toe moet vervangen. Gelukkig gaat de batterij (CR 2032 knoopcel) meer dan 800 uur mee, wat een stuk langer is dan de meeste interne accu's in powermeters. Als de batterij onder de 15% is, krijg je een melding in de 4iiii Device Configuration. Zo ben jij altijd op tijd met het vervangen van je batterij.

Technologie

• Gewicht: 9 gram
• Verbinding: ANT+, Bluetooth
• Meetafwijking: ±1%
• Stroomvoorziening: CR2032 (tot 800 uur)
• 3 jaar garantie
• Waterbestendigheidsgraad: IPX7
• Actieve temperatuurcompensatie
• Vermogensbereik: 0-4000W
• Cadans bereik: 30-150RPM

Compatibiliteit

• Deze crankarm past uiteraard op een 105 R7000 crankstel, maar past ook op ander Hollowtech II race crankstellen zoals: Ultegra R8000 en Dura-Ace R9100.

Let op: De 4iiii Precision powermeter is iets breder dan een Shimano linker crankarm door de powermeter unit. Dit kan bij sommige fietsframes zorgen voor problemen. Om te bepalen of jouw frame compatibel is, kun je een test uitvoeren. Hiervoor moet je een 8 mm inbussleutel verticaal kunnen bewegen tussen je crankarm en de liggende achtervork. Op de laatste productfoto van deze pagina staat een afbeelding om het te verduidelijken. Eventueel heeft 4iiii website ook een handig documentje dat je kan uitprinten en op je crank kan plakken. Dan weet je precies tussen welke punten de 8 mm inbussleutel moet kunnen bewegen. Wanneer er voldoende ruimte is voor de 8 mm inbussleutel, kan je ervan uitgaan dat de 4iiii powermeter compatibel is met je frame!

Standaard meegeleverd

• 1x 4iiii Precision 3 105 R7000
• 1x CR2032 knoopcel batterij

Montage

Om deze 4iiii powermeter te monteren moet je eerst je huidige linker crank-arm demonteren. Het monteren van de 4iiii powermeter is precies hetzelfde als het monteren van een Shimano linker crankarm.

1. Verwijder het pedaal aan de linkerzijde.
2. Draai de twee crankbouten aan de bovenkant van de crankarm los en verwijder de borgpin uit de gleuf.
3. Verwijder vervolgens de crankmoer met deze cranksleutel.
4. Nu zit de crankarm in principe los en kun je hem van de as afhalen. Het kan best zijn dat je hier flink wat kracht moet zetten. Het belangrijkste is dat je de crankarm niet beschadigt.
5. Vervolgens plaats je de powermeter crankarm door de stappen hierboven te volgen in omgekeerde volgorde.
6. Vergeet vervolgens niet om je pedaal te monteren op de nieuwe crankarm en je bent klaar om te gaan fietsen!

Je kunt ook deze blog over het monteren van een crankstel volgen. Je hoeft dan natuurlijk alleen de stappen te volgen die gaan over de linkercrankarm.

Veelgestelde klantvragen

Hoe weet ik of mijn fiets geschikt is voor deze powermeter?
Allereerst is het belangrijk dat jij een Shimano racefiets crankstel hebt. Als je dat niet hebt dan kun je deze powermeter helaas niet gebruiken. Dat betekent dat je met een Cannondale fiets helaas geen gebruik kan maken van deze powermeter. Andere crankstellen die je niet kunt gebruiken zijn bv FSA, SRAM, Praxis en Hollowgram. Je kunt deze powermeter ook niet gebruiken op Shimano MTB crankstellen in verband met een afwijkende ontwerp.

Wel kun je deze powermeter ook met crankstellen van een oudere generatie combineren. Dat kan ook gerust een oudere generatie zijn dan de huidige groepen. Zolang de montage methode van de crankarm: de twee moeren die de crankarm op z'n plek houden hetzelfde is. Je zult dan mogelijk wel een uiterlijk verschil zien. Hieronder een aantal crankstellen die in ieder geval zouden moeten passen mits je voldoende ruimte hebt op je frame.
105 R7000, Ultegra R8000 en Dura-Ace R9100.

Verder is het belangrijk dat je genoeg ruimte hebt bij de achterbrug. Als je hier niet voldoende ruimte hebt dan zal deze powermeter niet passen. Er is helaas ook geen mogelijkheid om de powermeter toch passend te maken. De beste manier is om dit na te gaan met het modelletje van 4iiii.

Hoe kan ik bepalen welke cranklengte ik nodig heb?
Crank lengte refereert naar de lengte van de crankarm en wordt gemeten vanaf het hart van de trapas tot het hart van de pedaal as. Fietsen worden in principe afgeleverd met de juiste crankarmlengte voor de bijbehorende lichaamslengte. Aan de binnenkant van je crankarm staat in de meeste gevallen de lengte aangegeven. Anders kun je deze eventueel zelf opmeten. Het is belangrijk dat de crankarm powermeter die je aanschaft dezelfde lengte heeft als je huidige crankarmen.

Met welke software en/of hardware is deze powermeter compatibel?
Deze vermogensmeter zendt zowel een ANT+ als een Bluetooth signaal uit. Hierdoor is deze vermogensmeter compatibel met de meeste huidige fietscomputers. Alleen niet alle fietscomputers zijn geschikt voor gebruik met een vermogensmeter. Hiervoor zul je de specificaties van jouw fietscomputer moeten raadplegen. De gangbare modellen van Garmin en Wahoo zijn in ieder geval wel vrijwel allemaal te koppelen. De Garmin Edge Explore is niet te koppelen met een vermogensmeter.

Met gangbare modellen wordt in ieder geval de: Garmin Edge 130, 520, 530, 820, 830, 1020 &1030; Wahoo ELEMNT en ELEMNT ROAM bedoeld.

Mocht je nu geen fietscomputer hebben dan kun je ook de de 4iiii app gebruiken om je workout power gegevens bij te houden.

Hoe kan ik deze powermeter kalibreren?
Het kalibreren van je powermeter is erg belangrijk voor het nauwkeurig meten van je vermogen. Zorg ervoor dat er geen gewicht op de pedalen wordt uitgeoefend, en dat je rechter crank naar boven staat en je linker crank naar beneden (verticaal gepositioneerd). Roteer de powermeter een aantal keer zodat deze aan staat. Dan kan je via de 4iiii app je powermeter gemakkelijk kalibreren. Een andere mogelijkheid is om je powermeter te kalibreren via je fietscomputer. De meeste fietscomputers hebben deze optie, kijk in de gebruiksaanwijzing van jouw fietscomputer hoe je dit precies doet.
Toon meer Toon minder

Reviews

Reviews

4.7 / 5
Gemiddelde uit 30 reviews
5
23 reviews
4
5 reviews
3
0 reviews
2
0 reviews
1
1 review

Foto's van klanten


Meest recente reviews

5 / 5

Goede en goedkope wattmeter die voldoende is voor de amateursporter

- Peter 31 december 2023

Snelle installatie, zeer goede prijs en geweldig in combinatie met mijn Wahoo Roam. Perfect geschikt voor mij als amateursporter!

Plus- & minpunten

eenvoudige installatie
snelle verbinding met mijn Wahoo
Automatisch vertaald

5 / 5

Topproduct

- Ruben 24 september 2023

Zoals boven beschreven in pluspunten, top product voor mooie prijs.

Plus- & minpunten

Accuraat meten
Goede prijs
Makkelijk bevestigen
Makkelijk installeren met app
Je moet specifiek gereedschap wel hebben

4 / 5

Betaalbare sensor met voldoende nauwkeurigheid voor de meeste fietsers.

- Thomas 19 augustus 2023

Betaalbare vermogenssensor met een meer dan bevredigende nauwkeurigheid. Snelle, eenvoudige kalibratie. Gemakkelijk te demonteren en te monteren als je van de ene fiets naar de andere wilt gaan. Dankzij het afdrukbare sjabloon op de site wist ik zeker dat de crank compatibel zou zijn met mijn Orbea Orca Aero. Onberispelijke levering en service zoals gewoonlijk.

Plus- & minpunten

Gematigde prijs
Precisie
Snelle montage/demontage.
Eenzijdig meten
Automatisch vertaald

4 / 5

Fijne powermeter met veel gegevens

- Alissa 17 augustus 2023

De powermeter is eenvoudig te monteren, voor mij was het moeilijkste het pedaal eraf halen want deze zat goed vast. Maakt snelle verbinding met de app + alle andere apps die je gebruikt. Batterij was wel al op 92%

Plus- & minpunten

Eenvoudig te monteren
Maakt snelle verbinding
Weer een app voor nodig

5 / 5

Zeer tevreden

- Mazeirat 3 augustus 2023

Zeer snel en eenvoudig te installeren. Maakte meteen verbinding met de kalibratie-applicatie en mijn meter (Wahoo).

Plus- & minpunten

eenvoudige aansluiting
precisie
snelheid van installatie
Automatisch vertaald

5

Peter, 31 december 2023

Goede en goedkope wattmeter die voldoende is voor de amateursporter

Snelle installatie, zeer goede prijs en geweldig in combinatie met mijn Wahoo Roam. Perfect geschikt voor mij als amateursporter!

 • eenvoudige installatie
 • snelle verbinding met mijn Wahoo
Automatisch vertaald

5

Ruben, 24 september 2023

Topproduct

Zoals boven beschreven in pluspunten, top product voor mooie prijs.

 • Accuraat meten
 • Goede prijs
 • Makkelijk bevestigen
 • Je moet specifiek gereedschap wel hebben

4

Thomas, 19 augustus 2023

Betaalbare sensor met voldoende nauwkeurigheid voor de meeste fietsers.

Betaalbare vermogenssensor met een meer dan bevredigende nauwkeurigheid. Snelle, eenvoudige kalibratie. Gemakkelijk te demonteren en te monteren als je van de ene fiets naar de andere wilt gaan. Dankzij het afdrukbare sjabloon op de site wist ik zeker dat de crank compatibel zou zijn met mijn Orbea Orca Aero. Onberispelijke levering en service zoals gewoonlijk.

 • Gematigde prijs
 • Precisie
 • Snelle montage/demontage.
 • Eenzijdig meten
Automatisch vertaald

4

Alissa, 17 augustus 2023

Fijne powermeter met veel gegevens

De powermeter is eenvoudig te monteren, voor mij was het moeilijkste het pedaal eraf halen want deze zat goed vast. Maakt snelle verbinding met de app + alle andere apps die je gebruikt. Batterij was wel al op 92%

 • Eenvoudig te monteren
 • Maakt snelle verbinding
 • Weer een app voor nodig

5

Mazeirat, 3 augustus 2023

Zeer tevreden

Zeer snel en eenvoudig te installeren. Maakte meteen verbinding met de kalibratie-applicatie en mijn meter (Wahoo).

 • eenvoudige aansluiting
 • precisie
 • snelheid van installatie
Automatisch vertaald

Vergelijkbare producten

Vergelijkbare producten

4iiii 105 7000 Precision 3
4iiii 105 7000 Precision 3
249,-
Huidig product
4iiii 105 R7000 Precision 3+
4iiii 105 R7000 Precision 3+
Vanaf 309,95
SRAM Rival eTap AXS
SRAM Rival eTap AXS
289,-
SRAM Force AXS
SRAM Force AXS
309,95
Bovenstaande producten vergelijken
4iiii 105 7000 Precision 3 4iiii 105 R7000 Precision 3+ SRAM Rival eTap AXS SRAM Force AXS
4iiii 105 7000 Precision 3 4iiii 105 R7000 Precision 3+ SRAM Rival eTap AXS SRAM Force AXS
30 reviews 10 reviews 2 reviews 2 reviews
Type batterij CR2032 CR2032 AAA batterij
Discipline Race / Cyclocross / Gravel Race / Cyclocross / Gravel Race / Cyclocross / Gravel Race / Cyclocross / Gravel
Enkel-/dubbelzijdig Enkelzijdig Enkelzijdig Enkelzijdig Enkelzijdig
Meetpositie Crank Crank Crank Crank
Oplaadbaar Batterij Batterij Batterij Batterij
Geschikt voor Shimano Shimano SRAM SRAM
249,- Vanaf 309,95 289,- 309,95
Huidig product Bekijk product Bekijk product Bekijk product

Alle specificaties

Algemeen

Merk
4iiii
Type batterij
CR2032
Discipline
Race / Cyclocross / Gravel
Enkel-/dubbelzijdig
Enkelzijdig
Meetpositie
Crank
Oplaadbaar
Batterij
Geschikt voor
Shimano
Cadans
Ja
Crankstel as passing
Shimano Hollowtech II (24 mm)
Connectiviteit
ANT+ / Bluetooth
Kleur
Zwart