Menu
Terug

Shimano L03A Schijfremblokjes

Shimano L03A Schijfremblokjes
Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.

mantel-customer-service

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

Deze Shimano L03A remblokken zijn de verbeterde opvolgers van de bekende Shimano L02A schijfremblokken. Ze zijn onder andere geschikt voor de Shimano 105 R7070, Ultegra R8070 en Dura-Ace R9170 hydraulische schijfremmen.

Populaire remblokjes, dus helaas regelmatig uitverkocht
Deze Shimano L03A remblokjes zijn erg populair en er is daardoor een grote vraag naar deze remblokken. Deze remblokjes kunnen dus uitverkocht zijn, terwijl je net nieuwe nodig hebt om te kunnen fietsen. Daarom kun je andere remblokjes die ook in jouw remmen passen hier vinden.

Goede doseerbaarheid en uitstekende remkracht
Net als de L02A remblokken, zijn de Shimano L03A, Resin remblokken. Dit betekent dat ze een organische compound hebben en daarmee uit zachte materialen bestaan. Deze remblokken geven daarmee een uitstekende doseerbaarheid en een goede remkracht. Door de zachte compound grijpt dit blok ook snel aan. Daarbij zorgt de organische compound ervoor dat deze remblokken weinig lawaai maken tijdens het rijden. Het nadeel van organische remblokken is dat deze minder goed tegen hogere temperaturen kunnen die bijvoorbeeld tijdens lange afdalingen kunnen ontstaan. Ook slijten organische remblokken harder als je veel in modderige omstandigheden rijdt.

Geavanceerde warmteafvoer
Deze remblokken grijpen door de Resin compound snel aan, zijn goed doseerbaar en maken weinig geluid. De koelvinnen zorgen ervoor dat de warmte beter afgevoerd wordt dan bij remblokken zonder koelvinnen. Door de Resin compound blijven deze remblokken echter gevoeliger voor warmte dan remblokken met een (semi-)metallic compound.

Voor zomers gebruik
Als je de fiets dus vooral in de zomer gebruikt en daarbij met name in Nederland of in middelgebergte fietst, dan heb je met deze organische remblokken de perfecte keus. Ga je echter in het hooggebergte fietsen en daarbij veel lange afdalingen rijden, dan kun je beter voor remblokken met een hardere samenstelling gaan. Dit zijn semi-metallic of volledig metallic remblokken. Ook wanneer je regelmatig in slechte, modderige of winterse omstandigheden fietst, kun je beter voor hardere remblokken gaan.

Let op:
Producenten maken gebruik van verschillende passingen. Let dus goed op of de vorm van het remblok op de afbeelding overeenkomt met je huidige remblok. Weet je niet welke vorm je hebt, scrol dan even naar onderaan deze pagina. Daar staat per remblok beschreven voor welk type rem deze geschikt is.

Compatibiliteit

Dit remblok heeft de Shimano G passing. Als je op zoek bent naar een alternatief, of is dit remblok uitverkocht, dan kun je alternatieve remblokken hier vinden.

Geschikte remmen
Race: RS305 / RS405 / RS505 / RS805 / Tiagra BR4770 / 105 BR7070 / Ultegra BR8070 / Dura-Ace BR9170

Montage

Het is essentieel dat je je remblokken inremt nadat je ze gemonteerd hebt. Door het inremmen gaan de blokjes namelijk langer mee, remmen ze beter en gaan ze minder piepen.
Hier kun je lezen hoe je de remblokken moet inremmen.
Toon meer Toon minder

Reviews

Reviews

4.8 / 5
Gemiddelde uit 129 reviews
5
105 reviews
4
22 reviews
3
1 review
2
0 reviews
1
1 review

Meest recente reviews

5 / 5

gewoon goed.

- Jan-Paul 20 januari 2022

Gewoon zoals altijd top snelle levering, goede productinfo alleen wat duur. Maar hopen dat de blokjes lang meegaan.

Plus- & minpunten

Geen gepiep bij eerste gebruik
Zeer eenvoudig te plaatsen
zeer snelle levering
geen

5 / 5

Remmen met zekerheid

- Hans 5 januari 2022

Kwaliteit van Shimano, makkelijk te monteren en duurzaam.

Plus- & minpunten

Duurzaam
Kwaliteit
Montage
Geen

4 / 5

goed materiaal.

- Piet.J 5 januari 2022

Werken in alle omstandigheden goed.

Plus- & minpunten

goede werkend bij regen
levensduur goed.
vuil minder kans.

1 / 5

Goede blokken voor mijn racer maar niet voor de mountainbike.

- Eddy 13 december 2021

Uw zoek functionaliteit om de passing te zoeken leid me naar G. Echter het resultaat van G laat ook shimano L03A zien voor BR-M9100. Dit is de nieuwe shimano xtr. Maar dat is niet goed. Die L03A passen niet want de koelvinnen kunnen niet langs het ontluchtingsventiel.

Plus- & minpunten

Goed spul
Passen niet op BR-M9100

5 / 5

Met Ice Disc top set qua remcomfort

- Dick 29 november 2021

Met Ice Disc top set qua remcomfort

Plus- & minpunten

Gecontroleerde grip
Geluidsloos, geen piepende remmen
Remvermogen
geen