Reviews over de
Garmin Edge 830

Garmin Edge 830
4.6 / 5
Gemiddelde uit 120 reviews
5
83 reviews
4
26 reviews
3
5 reviews
2
2 reviews
1
1 review

Foto's van klanten

4 / 5

nieuwe functies goed voor MBT-ers

- Beno, 4 april, 2020

Half maart in bezit. Nog te kort in bezit om review te geven. Routeberekening veel sneller dan op de Edge 810 daar was ik heel blij mee. Er staan al kaarten op de Garmin 830. Helaas kreeg ik na een paar dagen de melding. Cannot unlock maps , authenticate maps. Op dit moment ben ik er nog niet achter hoe ik deze foutmelding weg kan krijgen. Later een update.

Plus- & minpunten

batterijduur
snelle routeberekening
touchscreen
foutmelding op kaart

5 / 5

Fantastisch

- Richard, 3 april, 2020

Mijn 810 (die het trouwens ook nog prima doet) vervangen door een 830, mede omdat de 830 mooiere schermen heeft mbt powermeting en het draadloos uploaden van Strava routes is echt geweldig. Installatie ging als een speer, alle oude ritten via Garmin Connect bv. weer op de 830. Puik ding, start snel op en werkt erg intuitief. Maar de flush outfront die bijgeleverd is, wat een lelijk groot ding, elke Garmin past er op, ook de grote 1030, maar hij steekt wel erg ver uit. Daar komt een andere voor.

Plus- & minpunten

Bediening
Looks
Flush outfront veel te groot en daardoor lelijk.

5 / 5

Perfecte afhandeling

- De, 31 maart, 2020

Plus- & minpunten

Zeer correcte afhandeling

4 / 5

Goede prijs/kwaliteit verhouding

- Th.E., 22 maart, 2020

Voor mijn versleten Edge 800 is de 830 een goede, snelle en compactere opvolger met meer mogelijkheden. Beeldscherm is qua oppervlak gelijk of net wat groter. Plezierig dat er ook eenvoudig openstreetmaps op te downloaden zijn.

5 / 5

Complete fietscomputer

- Coen, 10 maart, 2020

Ik heb de Mio Cyclo 605 ingeruild voor deze Garmin Edge 830. De grootte viel mij in eerste instantie tegen toen ik de Garmin uitpakte, zeker in vergelijking tot de Mio. Echter tijdens het gebruik maakt dit niets meer uit, de schermen zijn eenvoudig in te stellen waardoor de belangrijkste gegevens altijd goed leesbaar zijn onderweg. Meer informatie kan worden samengevat op een ander scherm waar je gemakkelijk naartoe swiped. Het swipen gaat veel soepeler dan bij de Mio. De navigatie is erg duidelijk en blijft ook op single tracks de paden goed volgen. De Garmin Connect App en de site zijn erg uitgebreid en geven mooie analyse mogelijkheden weer. Enig minpunt is dat de Garmin geen Whatsapp berichten weergeeft, de Mio kon dit wel.

Plus- & minpunten

Analyse via Garmin Connect
Batterij gaat lang mee.
Duidelijke navigatie
Snelle connectie met Strava
Systeem werkt snel
Connectie met whatsapp

5 / 5

Perfecte opvolger voor mijn Garmin Edge 820

- Kevin, 30 november, 2019

Plus- & minpunten

Afmetingen
Batterijduur
Snelheid processor

5 / 5

Fijn apparaat!

- Jos, 18 november, 2019

Mooi formaat, scherm reageert echt geweldig goed! Navigatie werkt veel beter als bij de 820 Bij lange ritten en koude omgeving blijft de accu goed!

Plus- & minpunten

Accu
Afmeting
Navigatie
Scherm
Soms slechte connectie op de sensoren

5 / 5

Top aankoop!!

- Gert, 28 oktober, 2019

Fijne aankoop. Apparaat doet wat het belooft. Touchscreen een echte meerwaarde

Plus- & minpunten

Accuduur
afleesbaarheid
kleurenscherm
Touchscreen werkt prima
hellingspercentage schommelt

5 / 5

Fijn ding!

- Frank, 18 augustus, 2019

Was nog compleet nieuw in de fietsnavigatie, en ben puur uit gevoel op Garmin afgegaan. Dit modelletje is nog niet zo lang uit. Alle features die je maar kan wensen zitten erop. Ik gebruik deze navigatie veel om vanuit Komoot routes te maken en deze vanuit de Garmin om te zetten naar een Koers waar Garmin mij de weg mee kan wijzen. Dit werkt top! Verder zijn er een aantal Garmin eigen gebruiksdingetjes die je leert kennen na verloop van tijd, waardoor je dit apparaat nagenoeg blind kunt bedienen. Touchscreen werkt ook goed en snel en is niet lastig te bedienen tijdens het fietsen. Waterbestendigheid is getest en batterijduur is meer dan prima voor een dag lang fietsen. Enige puntjes is zijn de GPS services. Let op dat je 'm op GPS+GLONAS zet (of laat staan). Galileo gooide bij mij vaak roet in het eten, waardoor in sommige gevallen helemaal niets klopt van de coördinaten.

Plus- & minpunten

Batterijduur
Duidelijk scherm
Ondersteuning Komoot
Touchscreen werkt snel en makkelijk
Waterbestendig
GPS services niet allemaal even betrouwbaar

5 / 5

Heel fijn apparaat

- Rob, 8 augustus, 2019

2x mee genavigeerd in de Jura. Het apparaat heeft me twee hele mooie vakantieritten bezorgd. Instellen ging vrij simpel, alleen jammer dat dit in combinatie met een smartphone moet.

Plus- & minpunten

Duidelijk display
Lange accuduur
Navigeert goed
Snel
Bluetooth wilde niet altijd syncen
Instellen via smartphone

5 / 5

Prima fietsnavigatie!

- Peter, 2 augustus, 2019

Uitstekend en snel werkende fietsnavigatie.

4 / 5

Ik heb heel veel plezier van mijn Garmin 830

- R., 28 juli, 2019

4 / 5

Het product voldoet aan de verwachtingen

- Rob, 12 juli, 2019

Het product voldoet goed. Alleen de handleiding kan beter. Er was heel veel gegoogle nodig om de opties te begrijpen. Het toestel liep regelmatig vast, maar dit is door een software-update verholpen. Tip: bij het volgen van een opgeslagen koers zet de functie "herberekenen" uit. Wijk je af van de koers (wegomleiding) stuurt het toestel je terug naar huis.

5 / 5

Top navigatie

- Carl, 2 juli, 2019

Aanvankelijk was is niet blij met de meegeleverde Garmin Fietskaart. Deze is eenvoudig te vervangen door de erg gedetailleerde Open Fietsmap. Routes plannen in Basecamp is dan een leuke bezigheid. De route fietsen maakt het nog plezier compleet. Hartslagmeter (Kyto), cadans en snelheidssensor worden direct herkent. Synchronisatie met Garmin Connect gaat ook vlekkeloos. Opvallend lange batterij duur!

Plus- & minpunten

Batterij
Scherm
Stuurbevestiging
Prijzig

5 / 5

Top toestel

- Lorens, 14 juni, 2019

Zeer tevreden van Garmins nieuwe aanwinst

Plus- & minpunten

Batterij
Interface
Scherm

5 / 5

Echt een upgrade t.o.v. mijn trouwe Edge 1000

- Armand, 13 juni, 2019

Uitpakken: oef dat is een flink stuk kleiner dan mijn 1000 ... maar eenmaal aan, viel het eigenlijk wel mee. Het apparaat zelf is zeker een flink stuk kleiner maar de rand om het scherm is bij de 830 ook kleiner lees, meer scherm, minder rand. En eerlijk gezegd, ik vind het ook wel weer beter dat het apparaat kleiner is. Veel minder aanwezig / lomp. Op de fiets: wow, wat een enorm helder scherm! Fantastisch! En wat swiped ie lekker vlot! En totaal geen "last" van het kleinere formaat. Na 4,5u route: incl. navigatie/afslagbegeleiding, live tracking via bluetooth aan, power-, cadans-, snelheid-, hartslag sensoren aan en automatische helderheid: nog 75% batterij over. Top! Die gaat wel een lange dag in het zadel mee. Waarom een 9 en geen 10? Eigenlijk zijn dat meer zaken die te maken hebben met de mogelijkheden via/van Garmin Connect en niet zozeer met de 830. Het is nog steeds niet eenvoudig mogelijk om een in Strava gemaakte route eenvoudig te rijden / laden. Strava IQ app is naar mijn mening (nog) geen goede oplossing.

Plus- & minpunten

Batterijduur
Gevoeligheid touchscreen
Helderheid
Kleiner dan 1000/1030, minder aanwezig/lomp
Snelheid
Geen Strava routes

5 / 5

Fijne compacte snelle fietsgps met veel functies.

- Kim, 4 juni, 2019

Top toestel

Plus- & minpunten

Batterijduur
Duidelijk scherm in het zonlicht
Makkelijk routes delen