Deel dit bericht

Corima 32mm S review – stijf en toch comfortabel

Stijf en toch comfortabel, dat is ongetwijfeld hoe de Corima 32mm S wielen het best omschreven kunnen worden. Niet voor niets dat Astana op dit wiel rijdt in onder andere de Ronde van Vlaanderen. Daarbij heeft deze wielset door zijn 3K carbon velg en zilverkleurige naaf en spaken behoorlijk unieke looks. Zelf heb ik op deze wielen gefietst in de Franse Alpen en ze bevielen mij heel erg goed.

Corima 32mm S

Stijf en comfortabel, dat lijkt tegenstrijdig. Normaal gesproken is een stijf wiel niet comfortabel omdat de oneffenheden in de weg niet gedempt worden. Bij de Corima 32mm S wielen is dit echter anders. Doordat de zijdelingse stijfheid van de 3K carbon velg erg hoog is, stuurt dit wiel erg direct. Hard door een bocht rijden en van daaruit accelereren is met deze wielen daarom erg makkelijk. Tegelijkertijd worden oneffenheden in de weg goed weggefilterd door de J-bend spaken en het speciale spaakpatroon van deze wielen. Een wielset waarmee je enorm hard en direct door de bocht kunt sturen terwijl het tegelijkertijd oneffenheden weg filtert lijkt onmogelijk, maar Corima heeft het met deze 32mm S wielen echt voor elkaar gekregen.

Corima 32S wielset

Geringe hoogte

Daarnaast helpt het natuurlijk ook dat dit wiel niet zo hoog is. De naam Corima 32mm S, geeft al aan dat het wiel 32mm hoog is. Deze geringe hoogte zorgt ervoor dat het wiel een minder groot oppervlakte heeft en daardoor makkelijker van richting kan veranderen. Dit zorgt er ook voor dat het wiel weinig zijwind gevoelig is. In de Nederlandse polders of de bergen waar het soms behoorlijk kan waaien, is dit erg prettig. De platte Sapim CX-ray spaken dragen daar ook aan bij.
De wielen hebben door de combinatie van zilverkleurige naaf en spaken en een velg met een 3K carbon structuur, unieke looks. Door deze eigenschappen zien de Corima 32mm S wielen er heel anders uit dan de meeste andere wielen. Persoonlijk vond ik ze erg mooi en erg goed in mijn fiets staan. Ze lieten mijn fiets er echt beter uitzien dan de standaard wielen die ik normaal in mijn fiets heb.

Corima 32mm S wielset

Getest in de Alpen

Zoals gezegd heb ik op deze wielen gereden in de Franse alpen. Daar komen de wielen echt tot hun recht! Vooral het comfort en het directe stuurgedrag vielen mij enorm op. Doordat dit wiel enorm strak en licht stuurt, kun je met veel vertrouwen een afdaling rijden. Ik merkte dat ik in de bochten veel controle over de fiets bleef houden waardoor ik goed kon reageren op onverwachte situaties. De wielen remmen ook erg goed. Ik heb de luxe gehad dat ik alleen maar mooi weer heb gehad, dus ik weet niet hoe ze in de regen remmen.

Persoonlijke voorkeur

Bij het rijden met deze wielen in de bergen wil ik wel gelijk de opmerking maken dat het rijden met Full Carbon Clincher wielen in de bergen een persoonlijke afweging is. Ikzelf had geen problemen met oververhitting van remmen met klapbanden of een vervormde velg als gevolg, maar er zijn genoeg verhalen van mensen die hier heel andere ervaringen mee hebben. Het is afhankelijk van de stijl van dalen (wel of niet veel remmen) of wielen als deze geschikt zijn om op te fietsen in de bergen.
Corima 32S wielset

Pluspunten

  • Goed stuurgedrag
  • Rijden comfortabel
  • Unieke looks door zilverkleurige spaken en 3K carbon velg

Minpunten

  • Ze geven niet helemaal het gevoel dat elke trap raak is. Maar daar krijg je wel weer veel comfort voor terug.
Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Martin Luijk

Martin Luijk

Ik ben een liefhebber van het wielrennen en de koers. Ik fiets zelf voor de ontspanning en het plezier en ik ga daarbij een flinke uitdaging niet uit de weg. Een wedstrijd rijden of juist een lange duurtocht van 200km maken horen daar zeker bij. Bij Mantel ben ik actief als productmanager van onder andere de wielen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen