Deel dit bericht

Fulcrum Racing Zero

23 Juni 2015

De naam Racing staat bij Fulcrum voor het complete alu-clincher assortiment. Een goede prijs/kwaliteit verhouding waardoor je snel bij dit merk uitkomt. Nu de Racing 1 is verdwenen blijft de Fulcrum Racing Zero als heerser over binnen de Racing serie. We nemen de proef op de som om te kijken wat deze wielset brengt en hoe hij zich weert.

fulcrum racing zero full mantel

Vaandeldrager

Fulcrum teert al jaren op de succesvolle Racing serie, mede door de aansprekende uitstraling die binnen deze serie gedeeld wordt. Maar de prestaties in de Racing serie liegen er niet om. In elk prijssegment is een degelijke wielset verkrijgbaar welke vaak als referentie dient bij de aanschaf van een nieuwe wielset. De Fulcrum Racing Zero is de vaandeldrager binnen de serie en topper onder de alu wielen.

Fulcrum Racing Zero

De Zero’s blinken uit door de directe krachtoverbrenging en het strakke stuurgedrag. De wielset beschikt over rechte aerospaken, 16 voor en 21 achter. De velgen zijn respectievelijk 26 mm en 30 mm hoog. De breedte van de 15c velg komt uit op 21,8 mm met een interne breedte van 13,3 mm. Een relatief smalle interne breedte waardoor gemonteerde banden anders kunnen uitvallen op de velg dan je gewend bent. Zeker nu er een verschuiving gaande is naar brede maten onder velgen en met name banden. De naven bestaan uit een combinatie van aluminium en carbon, wat het gewicht ten goede komt. Het totale gewicht komt uit op 1431 gram wat de set lekker licht maakt en dat merk je. Ze zijn afgewerkt met een mat zwarte plasma elektrische oxidatie laag welke ook gebruikt is bij de Zero NITE.

fulcrum racing zero spaken mantel

Racing serie

In deze Racing lijn van Fulcrum zien we innovaties terugkomen die bij meerdere wielsets worden toegepast. Het is de grondlegging van elke succesvolle wielset in de serie. Een korte uitleg met beschrijving over de verschillende technieken in deze Racing serie:

fulcrum racing zero naaf mantel

USB

Ultra Smooth Bearings”, oftewel Ultra Soepele Lagering. De verbeterde lagering in de naaf zorgt voor zeer goed draaiende wielen. Dit levert een opgegeven winst van 50% over de gewone lagering.

2-to-1

Het 2 tot 1 spaakpatroon van het achterwiel in de Racing lijn. Twee keer zoveel spaken aan de aandrijfzijde in tegenstelling tot de non-aandrijfzijde. Dit zorgt voor een sterke spaakspanning en een stijf wiel.

MoMag

Mounting Magnet”, het magnetische systeem om nippels te vervangen of te plaatsen. Bij dit systeem zijn er geen gaten in de binnenkant van de velg voor de nippels. De nippels worden door het ventielgat geplaatst via een magneet. Dit komt de duurzaamheid en het gewicht weer ten goede samen met een sterkere spaakspanning en velg.

Dynamic Balance

De dynamische balans van de velg. Door middel van een contra gewicht in de velg of via zwaardere spaken tegenover het ventielgat wordt een goed uitgebalanceerd wiel gecreëerd. Dit komt de algehele balans ten goede.

Anti-Rotation System

De behuizing van de naaf heeft een anti-rotatie systeem. Waardoor de positie van de spaak en de sterkte behouden blijft. Dit zorgt voor optimale aerodynamica en goede duurzaamheid.

fulcrum racing zero velg mantel

Cup Conus

De Fulcrum Racing Zero maakt gebruik van cup-conus lagering. Een ideaal systeem voor mensen die zelf hun eigen wielen willen afstellen en bijhouden. In tegenstelling tot industrielagering, kun je door middel van gedegen onderhoud duizenden kilometers probleemloos blijven rijden. Mocht er iets kapot gaan of aan vervanging toe zijn, geen probleem. In ons assortiment is nagenoeg alles verkrijgbaar ter vervanging. Veel research is niet nodig voor het onderhoud, dat laat deze video kort en duidelijk zien:

Conclusie

De Fulcrum Racing Zero is een lichte, betrouwbare en dynamische wielset en weet elke rit weer een glimlach op je gezicht te toveren. Zeker als je de aanschafprijs vergelijkt met zijn concurrenten kun je haast niet om deze topper heen. Door de combinatie van prijs samen met de eigenschappen valt hij dan ook goed in de smaak bij wedstrijdrijders maar ook bij de gemiddelde toerder. Met recht een topper in het alu-assortiment en een waardige upgrade voor je fiets!

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Arthur Weisink

Arthur Weisink

Gerelateerde berichten

Een week op pad met de nieuwe Ubique R50C carbon racefiets wielen [Review]

12 Juni 2023

Ben je op zoek naar een goede upgrade voor je racefiets? Dan denk je waarschijnlijk vrij snel aan een nieuwe (carbon) ...

NIEUW: de Wahoo ELEMNT ROAM v2 fietscomputer [Review]

11 Oktober 2022

De Wahoo ELEMNT ROAM v2 is de nieuwste toevoeging aan het assortiment fietscomputers van Wahoo ...

De Garmin Edge 1040 en de Garmin Edge 1040 Solar - De nieuwe topmodellen onder de Garmin fietscomputers [REVIEW]

8 Juni 2022

Het is zover, de nieuwe Garmin fietscomputers, de Garmin Edge 1040 en Garmin Edge 1040 solar, zijn gelanceerd! Twee ...