Deel dit bericht

DT Swiss – Welke racefiets wielen passen het beste bij mij? [Koopgids]

Wanneer je denkt aan racefiets wielen, denk je waarschijnlijk al snel aan het merk DT Swiss. Het Zwitserse DT Swiss is al jaren een van de meest geliefde merken onder de wielen bij zowel profs als recreanten. Om een betere prestatie te leveren tijdens het fietsen is het niet altijd nodig om een geheel nieuwe racefiets aan te schaffen. Het loont vaak nog meer om je standaard wielen te vervangen voor een paar lichtere en snellere wielen. Bij DT Swiss vind je een ruim aanbod aan mooie en hoogwaardige wielen. Of je nou op zoek bent naar carbon wielen of toch aluminium, DT Swiss heeft het allemaal.

DT Swiss wielen zijn niet alleen kwalitatief uitstekend, ze zijn ook een streling voor het oog.

Welke racefiets wielen passen nou het beste bij mij? En welke wielen passen het beste bij de omgeving waarin ik het liefste fiets? Dit zijn vragen die veel voorkomen wanneer je op zoek gaat naar nieuwe wielen voor je racefiets. Daar komt nog eens bij kijken dat het aanbod van DT Swiss enorm is en elk soort wielset een andere soort benaming heeft. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor de DT Swiss PR 1600 Spline 23, de GR 1600 Spline 25 of de PRC 1400 Spline 35.

DT Swiss wielen zijn er in alle soorten en maten, maar welke zijn het meest geschikt voor jou?

Iedere soort heeft een unieke benaming

Al deze verschillende benamingen voor een wielset kunnen nogal wat overweldigend overkomen. Maar iedere letter en ieder cijfer in de benaming heeft een betekenis. Dit wordt in deze koopgids voor je uitgelegd. Wanneer de DT Swiss PRC 1400 Spline 35 wordt genoemd door een van je vrienden of vriendinnen op de aankomende fietsvakantie, weet jij precies welke wielen dit zijn en waar je ze het beste voor kunt gebruiken.

Hierboven zie je de DT Swiss PRC 1400 Spline 35 staan met de betekenis van ieder deel van de benaming. Zo zie je dat de naam van een wiel wat zegt over de wielserie, of het wiel van carbon of aluminium is gemaakt, de kwaliteit van de naaf en de velghoogte. In de komende alinea´s worden deze componenten van de naam van een DT Swiss racefiets wiel verder toegelicht.

Aluminium of carbon wielen?

Naast de eerste letter en de letter R die standaard bij veel wielen als tweede letter wordt gebruikt, staat bij sommige wielen een C als laatste letter en bij sommige niet. Dit onderscheid is heel makkelijk aan te duiden. Carbon wielen hebben een C in de benaming en aluminium wielen niet.

Carbon wielen zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook ook stuk lichter dan aluminium wielen.

Het onderscheid tussen aluminium en carbon racefiets wielen heeft alles te maken met het gebruikte materiaal en het gewicht. Carbon wielen zijn een stuk lichter dan aluminium wielen, wat ervoor zorgt dat je tijdens je fietsrit minder gewicht met je mee trapt waardoor je sneller zal gaan.

Verbeterde remprestatie met aluminium wielen

Zijn carbon wielen dan op elk vlak beter dan aluminium wielen? Dit is niet het geval. In tegenstelling tot carbon wielen hebben aluminium wielen betere remprestaties dan veel carbon wielen wanneer er gebruikgemaakt wordt van velgremmen. Wanneer je carbon wielen hebt kun je beter gebruik maken van schijfremmen omdat deze minstens zo veilig zijn als velgremmen.

Velgremmen werken een stuk beter op aluminium wielen.

Verschillende series DT Swiss wielen

Wanneer je naar de benaming van de wielen van DT Swiss kijkt, kun je zien dat de naam bestaat uit een aantal letters (P, E, C, G) gevolgd door een getal (1800, 1600, 1400, 1100). De letters staan ieder voor een bepaalde categorie waarin de wielen vallen en de bijbehorende velgbreedte. Zo heb je de:

Iedere categorie biedt een wielset aan die geschikt is voor een bepaald soort fietser en een bepaald soort fietsrit. Daarnaast geeft de velgbreedte aan dat niet elk soort band in de velg past. Hier zit een minimum en een maximum bandbreedte aan vast.

Het soort wiel dat je moet kiezen hangt af van de rit die je gaat maken en de soort fietser die je bent.

Performance serie

De Performance serie kan je zien als het standaard, meest gangbare wiel voor de racefiets. De Performance serie is vooral geschikt voor de prestatiegerichte wielrenner die snelle maar geen extreem lange ritten maakt. Qua omgeving is deze wielset perfect voor jou als je eropuit trekt met je racefiets en vooral op mooie geasfalteerde wegen fietst.

De DT Swiss Performance wielen zijn dus de standaard racefiets wielen.

Performance wielen hebben een velgbreedte van 18mm, die zich perfect leent voor gladde banden van 25 mm tot 32 mm. Mocht je bredere banden dan 32 mm op je wielen willen leggen, dan is het aan te raden om te kiezen voor DT Swiss wielen uit een andere serie.

PR 1400 Dicut OXIC

Binnen de Performance serie kun je kiezen voor de zeer unieke OXIC wielen. Deze wielen zijn niet van carbon, maar hebben wel de alom geliefde compleet zwarte kleur van carbon wielen. Het voordeel van deze speciale wielen is dus dat je de goede remprestatie van aluminium wielen hebt in combinatie met de mooie volledige zwarte kleur die je vaak ziet bij carbon wielen.

Daarnaast zijn de DT Swiss OXIC wielen een stuk lichter dan andere aluminium wielen normaal zijn. Deze gewichtsbesparing maken de OXIC wielen extra interessant voor de fanatieke wielrenner die het liefst zo snel mogelijk gaat. 

De OXIC variant van de Performance serie heeft een zeer uniek uiterlijk voor aluminium wielen.

Deze wielen komen dus goed van pas wanneer je in de bergen gaat fietsen en in de afdaling extra zekerheid wilt hebben. De gewichtsbesparing zorgt er aan de andere kant weer voor dat je een stuk sneller kan gaan. Met velgremmen geven de PR 1400 Dicut Oxic wielen je een extra goede remprestatie, meer snelheid en het mooie uiterlijk van carbon wielen.

Endurance serie

De Endurance wielen zijn perfect voor de allround wielrenner die lange ritten fietst en die een groot uithoudingsvermogen vergen. Deze DT-Swiss wielen, die alleen met schijfremmen verkrijgbaar zijn, leggen dus de focus op comfort zodat je de lange ritten door weer en wind op een zo fijn mogelijke manier kan rijden. De Endurance serie wielen zijn echter wel iets zwaarder dan de Performance serie. Fiets jij het liefste ritten van boven de 100 kilometer op een zo’n comfortabel mogelijke manier? Dan zijn de DT Swiss wielen uit de Endurance serie perfect voor jou!

De DT Swiss Endurance wielen zijn perfect voor de fietser die vaak lange ritten maakt.

Met een breedte van 20 mm zijn de velgen van de Endurance serie iets breder dan de Performance. De wielen passen het beste bij banden met een breedte van 28 mm tot 35 mm. 

Cross Road Serie

De DT Swiss Cross Road serie biedt je het beste van twee werelden. Als je eropuit trekt met je racefiets en er vooral onverharde wegen op de route kunnen liggen, dan zijn deze Cross Road wielen perfect. Ze bieden dus een comfortabele ervaring op zowel geasfalteerde als onverharde wegen.

De DT Swiss Cross wielen zijn uiterst geschikt voor een ondergrond als deze.

De Cross Road serie is vooral gemaakt voor de sport veldrijden. Deze wielen komen dus het meest tot hun recht wanneer je het liefst met je cyclocross fiets door de bossen rijdt. De Cross Road wielen hebben een velgbreedte van 22 mm. Deze breedte zorgt ervoor dat er banden in kunnen met een bandbreedte van 32 mm tot en met 40 mm.

Gravel serie

Mocht je het vooral fijn vinden om buiten de gebaande paden te fietsen op je gravelbike, dan zijn de Gravel wielen perfect voor jou. Of je nou recht door de drassige en hobbelige weilanden rijdt of op een hobbelig grindpad langs de rivieroever, met de DT Swiss Gravel wielen kom je op elke ondergrond uit de voeten.

De Gravel wielen zijn perfect voor wanneer je geasfalteerde wegen graag afwisselt met dit soort weggetjes.

Voor meer grip en comfort komen dikkere banden van pas wanneer je gaat fietsen op een andere ondergrond dan asfalt. Daarom hebben de DT Swiss Gravel wielen bredere velgen van 25 mm waar banden in kunnen van 38mm of groter.

Kwaliteit van de naaf

De naaf in de DT Swiss wielen zijn zeer populair en van een heel hoog niveau. De gebruikte techniek is zo goed dat veel andere populaire racefiets merken DT Swiss materialen gebruiken voor hun naven.

Ieder cijfer aan het einde van de naam van DT Swiss wielen heeft zijn eigen unieke betekenis. Dit heeft alles te maken met de kwaliteit van de naaf die in het wiel zit. De naaf is het cilindervormige blok in het midden van een racefiets wiel waardoor de as gaat en waarin de spaken zitten. Bij DT Swiss heeft een wiel een getal in de naam variërend van 1800, 1600 of 1400. Hoe lager het getal, hoe beter de naaf in het wiel is.

1800 naaf

De 1800 is de simpelste naaf van DT Swiss. De naaf, ook wel de 370 serie naaf genoemd, heeft drie pallen. Al met al functioneert de 1800 gewoon goed, maar qua afdichting en duurzaamheid is de 1800 minder goed dan de duurdere naven.

DT Swiss 1800 naaf.

1600 naaf

De 1600 naaf is beter dan de 1800 en wordt ook wel de 350 serie naaf genoemd. De 1600 heeft twee ratchet ringen en stalen lagers. Het ratchet systeem werkt zeer goed en de ratchet ringen zorgen ervoor dat de naaf enorm duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is.

De 1600 Dicut variant van de naaf biedt meer voordelen dan de standaard Spline naaf.

1400 naaf

De 1400 is de beste naaf die wij aanbieden, ook wel de 240 serie naaf genoemd. Net zoals de 1600 naaf heeft de 1400 twee ratchet ringen. De 1400 heeft echter roestvrijstalen lagers, wat een verbetering is ten opzichte van de 1600. Dit maakt dat de 1400 met het ratchet systeem nog beter werkt en nog duurzamer is.

De DT Swiss 1400 naaf werkt nog beter en is een stuk duurzamer.

Spline of Dicut

Achter elk getal dat wat zegt over de naaf staat Spline of Dicut. Deze benaming zegt ook wat over de kwaliteit van de naaf. De spline is de standaard naaf die in de DT Swiss wielen zit. De dicut variant is wat lichter, wat dus weer zorgt voor een gewichtsbesparing van het wiel. Daarnaast is de Dicut naaf nog mooier afgewerkt en minimaal qua design.

Een ander belangrijk voordeel van de dicut variant is dat deze naaf sneller aangrijpt waardoor je sneller op gang komt. Deze verschillen zijn echter minimaal, maar als je een rit maakt waarbij je op veel momenten op de pedalen moet gaan staan om weer op gang te komen, dan kan de dicut naaf je een voordeel bieden.

Velghoogte

Ten slotte zie je bij de productnamen een getal dat de hoogte van de velg in millimeters aangeeft. Zo heeft DT Swiss hoge en lage velgen in het assortiment. Hoge en lage velgen hebben verschillende voor- en nadelen. Het hangt dus geheel af van wat je persoonlijke voorkeur is en voor wat voor rit je de wielen wilt gaan gebruiken. Hieronder vind je de plus- en minpunten van lage en hoge velgen:

Voor- en nadelen lage velg

  • Lichter van gewicht
  • Comfortabeler door de lange spaken
  • Minder direct bij het aanzetten
Een lage velg in minder direct bij het aanzetten maar is wel stuk lichter dan een hoge velg.

Voor- en nadelen hoge velg

  • Hogere stijfheid, dus directer bij het aanzetten
  • Minder comfortabel
  • Gevoeliger voor zijwind
Met een hoge velg kun je veel directer aanzetten waardoor je sneller op een hoog tempo komt.

Voor ieder wat wils

Zo zie je dat DT Swiss talloze wielen voor de racefiets in het assortiment heeft. Het hoeft zeker niet zo te zijn dan het ene wiel beter is dan het andere. Dit ligt volledig aan de soort fietser die je bent en voor welk doel je de racefiets wielen wilt gaan gebruiken. Één ding is bij DT Swiss zeker, je vindt hier altijd een hoogwaardig wiel dat bij jou past!

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Mees Janssen

Mees Janssen

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met fietsen. Ik vind het dan ook heel bijzonder dat ik dit tijdens mijn werk ook mag doen. Omdat ik in Arnhem woon, vind ik het heerlijk om in mijn achtertuin (de Posbank) erop uit te trekken met mijn racefiets. Naast het zelf fietsen, vind ik het ook heerlijk om wielrennen te kijken op de televisie. Mijn televisie draait overuren met klassieke wielerrondes zoals de Giro, de Tour de France en de Vuelta. Voor mij was het dan ook een persoonlijk hoogtepunt toen de Giro d´Italia door Arnhem heen kwam in 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten


Meest gelezen