Menu
Terug

Brooks

22
Een Brooks zadel staat voor veel mensen gelijk aan het ultieme comfort op het gebied van fietszadels. Een Brooks zadel is gemaakt om jaren mee te gaan. Je kunt de kleinere onderdelen van Brooks fietszadels zelfs vervangen mocht er toch eens iets stuk gaan. Het inrijden van een Brooks zadel is bijna niet meer nodig met de nieuwste fietszadels van Brooks. Brooks fietszadels zijn geschikt voor heren en voor Dames dankzij de grote keuze in verschillende type en maten zadels. Welk Brooks zadel jij moet hebben hangt af van de breedte van je zitbotten, maar ook van wat voor soort fietser je bent.
Meer lezen
Categorieën

Gesorteerd op

Achtergrond

In 1866 begon J.B. Brooks & Co Ltd. met een grote zadelfabriek in de suburbs van Birmingham. Aanvankelijk richtte de productie zich op de paardensport en bijbehorende accessoires. Dit veranderde toen Mr. Brooks zijn paard voor de fiets inruilde. Het zadel kon stukken comfortabeler en zo begon de productie van het eerste leren fietszadel: de B-17 (1896). Hierop volgde een succesvolle reeks aan mooie, leren (deels handgemaakte) fietszadels. Brooks zadels zijn uniek vanwege de combinatie van leer en metaal en vertegenwoordigen echt vakmanschap. Het is niet zozeer de naam die het zadel goed maakt, maar het uitstekende zadel dat het merk zijn exclusiviteit geeft.

Producten

De producten van Brooks hebben naast de degelijke kwaliteit ook een chique en vrij retro uitstraling. Buiten de welbekende zadels om, bestaan er ook fietstassen gemaakt van natuurlijk leer, canvas en waterdichtmateriaal. Binnen de keuzemogelijkheden vallen daarnaast ook stuurlinten of ´leather grips´, die allen geproduceerd zijn uit restanten van leren Brooks zadels en vaak nog eens behandeld zijn met een speciale coating. Dit zorgt voor een uitstekende duurzaamheid!

Sinds we first began to make Cycle Saddles, our aim has been the best of everything, the best Design, the best Materials, the best Constructions that experience skill and money can procure. J.B. Brooks