Deel dit bericht

De beste elektrische fietsen van 2022 – Onze e-bike collectie 2022

De e-bike collectie 2022 is weer beschikbaar in onze online fietsenwinkel. Al jaren zien we een stijgende lijn in het gebruik van elektrische fietsen. Maar door het coronavirus werden e-bikes populairder dan ooit. In Nederland worden zelfs meer e-bikes verkocht dan ´gewone´ stadsfietsen. Al jaren zijn we bij Mantel gespecialiseerd in elektrische fietsen en ook bij de e-bike collectie 2022 zien we weer enkele trends opkomen. In deze blog laten we je graag kennismaken met onze meest veelbelovende e-bikes van merken als Cannondale, Gazelle, Pegasus, Sparta, Batavus, Koga, Cortina, Trek, Cube en Flyer.

E-bike trends 2022

Een aantal e-bike trends van 2021 zien we ook bij de e-bike collectie 2022 terug. Een van die trends is ´integratie´. Integratie is op te vatten op verschillende manieren. Ten eerste zie je steeds vaker dat de accu en de kabels geïntegreerd worden in het frame. Ook de middenmotor wordt steeds beter geïntegreerd in de e-bike. Fabrikanten besteden namelijk steeds meer aandacht aan de montage van de motor. Daardoor wordt stabiliteit in het frame, en daarmee de rijeigenschappen, verbeterd.

e-bike collectie 2022
Ook in 2022 zien we weer veel e-bikes met een accu die geïntegreerd is in het frame.
Daarnaast wordt de integratie van externe apparaten steeds belangrijker. Veel e-bike displays hebben al een USB-poort om je telefoon op te laden. Maar steeds vaker bieden leveranciers ook apps aan waarmee je jouw e-bike aan je telefoon koppelt. Hierbij krijg je de meest uiteenlopende opties aangeboden. Zo kun je bijvoorbeeld met de E-Tube app van Shimano niet alleen de firmware van je e-bike updaten, maar ook de pagina’s van je display aanpassen en zelfs de power output van de motor in bepaalde motorstanden veranderen.
e-bike collectie 2022
Met een grotere actieradius kun je al fietsritten maken van meer dan 80 km, perfect voor woon-werkverkeer.
Een andere e-bike trend is e-bikes met een grotere actieradius. Dit loopt parallel aan de ontwikkeling op het gebied van accu’s. Door vooruitstrevende techniek wordt de capaciteit hiervan steeds groter. Daardoor is het tegenwoordig mogelijk om lange ritten van meer dan 80 kilometer te maken op de elektrische fiets. En mocht je jouw e-bike willen gebruiken tijdens het dagelijkse woon-werkverkeer, dan hoef je de grotere accu’s niet meer elke dag op te laden.

Bosch Ebike Smart System 3 (BES3)

Bovenstaande trends komen samen in misschien wel dé belangrijkste ontwikkeling op het gebied van e-bikes: het Bosch eBike Smart System 3 (BES3). Dit systeem brengt fietsen naar een hoger niveau en bestaat uit een aantal nieuwe componenten. Ten eerste is dat een grotere accu, het is nu zelfs mogelijk om een 750 Wh accu te krijgen. Maar ook de motor is krachtiger geworden. De nieuwe Performance CX motor heeft een koppel van wel 85 Nm. Een ander handig component is de Bosch eBike Flow app. Een app met handige functies, zoals anti-diefstalbeveiliging en integratie met externe apps. Ten slotte bestaat het systeem uit Kiox 300 display en LED Remote bediening. Dit display is beter afleesbaar en bevat meer functies. Bij het display hoort de LED Remote bediening waarop alle knoppen te vinden zijn en die met behulp van sterke LED´s nog beter af te lezen is.

e-bike collectie 2022
De bijzonder krachtige Bosch motor (85Nm) zorgt voor geweldige ondersteuning.

Nexus 5-versnellingsnaaf

Een andere belangrijke ontwikkeling die we op 2022 modellen terugzien is de Nexus 5-versnellingsnaaf. Dit is de eerste naaf die speciaal gemaakt is om de krachten van steeds sterker wordende e-bikes aan te kunnen. Je vindt de versnellingsnaaf dan ook voornamelijk terug op hoogwaardige e-bikes met sterke motoren. De Nexus 5-versnellingsnaaf heeft een groter versnellingsbereik dan de bekende Nexus 7-naaf. Uit deze ontwikkeling blijkt dus dat meer versnellingen niet altijd beter hoeft te zijn!

Onze e-bike collectie 2022

Gazelle e-bikes 2022

Ultimate C8+ HMB

Het Nederlandse merk Gazelle staat bekend om haar fijne en goed afgewerkte fietsen. De Ultimate C8+ HMB is een van de beste e-bikes van Gazelle. Geen wonder dat dit model een absolute favoriet is van veel klanten. De e-bike rijdt zoals deze eruit ziet, namelijk super comfortabel en sportief. Dankzij een gunstig zwaartepunt en een stijf frame fietst deze elektrische fiets heerlijk stabiel. Door een geveerde voorvork, brede banden en lederen handvatten zullen je fietsritten aangenaam verlopen. De Gazelle Ultimate C8+ HMB is ook dit jaar weer één van de meeste comfortabele én sportieve e-bikes en behoort dan ook zeker tot de e-bike collectie 2022. De fiets is zowel verkrijgbaar met een traditionele fietsketting als met een riemaandrijving.

e-bike collectie 2022
De fraaie integratie van de motor en de accu geven de Ultimate C8+ HMB een mooie uitstraling.

Grenoble C8 HMB Connect

De Grenoble C8 HMB is nog net iets meer gericht op comfort dan de Ultimate C8+. Zo is de Gazelle Grenoble uitgerust met voorvorkvering en zadelpenvering. Doordat je ook nog eens heerlijk rechtop zit, ben je verzekerd van een aangename rit. Daarnaast zorgt de Bosch middenmotor, net als bij de Gazelle Ultimate, voor fijne prestaties en een goed zwaartepunt. Fietsen in alle comfort wordt met de Gazelle Grenoble C8 HMB nog net wat fijner.

De Grenoble C8 HMB is gemakkelijk te koppelen met de Connect app. Met deze app heb je inzicht in je fietsgegevens, zoals laadpercentage, actieradius, gereden afstand en de locatie van je fiets. Word je e-bike gestolen? Dan kun je gemakkelijk achterhalen waar je fiets is.
Gazelle Grenoble C8 HMB Connect

Orange C8 HMB Connect

Met de Gazelle Orange C8 HMB kun je comfortabele ritten op de elektrische fiets maken. Naast het hoge comfortniveau, staat de Orange bekend om haar rustige en stabiele rijgedrag. Optimaal geschikt voor de relaxte ritjes naar de stad of om in het weekend eens de natuur in te trekken.

Ook de Grenoble C8 HMB Connect is een e-bike met GPS protectie. Via de Gazelle Connect App ben je altijd verbonden met je elektrische fiets.Gazelle Orange C8 HMB Connect

Pegasus e-bikes 2022

Siena E7F Plus

Pegasus is al jaren een grote speler op de e-bike markt. Het merk weet kwalitatief hoogwaardige e-bikes te ontwikkelen voor een scherpe prijs. Veiligheid, comfort en design staan daarbij centraal. Zo ook bij de Siena serie. De Siena E7F beschikt over een geveerde voorvork en een verstelbare stuurpen. De zithouding is rechtop, wat zeker zorgt voor een aangenaam rijgevoel. De elektrische fiets dan ook het meest geschikt voor kortere toertochten en dagelijkse ritten naar bijvoorbeeld de supermarkt. Pegasus Siena E7F Plus

Siena E7F Plus Belt

De Siena E7F Plus is ook verkrijgbaar met riemaandrijving. Het voordeel van een belt drive is dat een riem tot wel 4 keer zo lang meegaat als een ketting. Daarnaast is een riem stiller en is het een efficiëntere krachtoverbrenging. Zo kun je dus net wat soepeler fietsen met deze Siena E7F Plus Belt.

Cannondale e-bikes 2022

Adventure Neo 2 EQ & 3 EQ

De Adventure Neo is een aangename elektrische fiets met een aantrekkelijk prijskaartje en zal dus veel mensen aanspreken. De Adventure Neo is perfect voor het maken van toerritten door de hoge mate van comfort, de Bosch middenmotor en de 9-speed derailleurversnelling.

cannondale e-bike
De Cannondale Adventure Neo 2 EQ is comfortabele e-bike voor je dagelijkse ritjes.

Mavaro Neo 5

De Mavaro Neo 5 is erg comfortabel. Dit komt onder andere door de lage instap, soepele
HeadShock-vering, maar ook het zeer robuuste frame zorgt voor aangenaam rijgedrag. Volgens Cannondale heeft de e-bike een actieradius van 125 kilometer. Toch schatten wij een actieradius van ongeveer 100 kilometer wanneer de krachtige ondersteuningsstanden regelmatig gebruikt worden. Oftewel deze elektrische fiets van Cannondale is prima geschikt om lange ritten mee te maken!

Cannondale Mavaro Neo 5
De combinatie comfort, gebruiksgemak en een sportieve uitstraling maken de Cannondale Mavaro Neo 5 een interessante e-bike.

Canvas Neo 2 & Tesoro Neo X 3

De Canvas Neo 2 en de Tesoro Neo X 3 e-bikes zijn zowel innovatief als sportief. De Canvas Neo 2 heeft snelle banden en een starre carbon voorvork, wat vooral de sportieve forens zal aanspreken. De elektrische fiets zal daarom vooral wielrenners aanspreken. De Tesoro Neo X 3 heeft brede banden met noppenprofiel en vering, waardoor je er ook gemakkelijk mee over zand- en gravelpaden kunt rijden. Deze Cannondale e-bike zal dan ook in trek zijn bij de mountainbikers onder ons. Met beide e-bikes kun je in ieder geval in stijl aankomen op je werk!

e-bike Cannondale
De Cannondale Tesoro Neo X 3 heeft een frame dat gebaseerd is op mountainbikes. Geschikt voor avontuurlijke ritten dus!

Batavus e-bikes 2022

Batavus Velder E-go Power en Batavus Velder E-go Power Plus

De Batavus Velder E-go Power (Plus) is zonder twijfel de meest interessante e-bike op de markt. De elektrische fiets heeft een erg goede prijs-kwaliteitsverhouding. De e-bike beschikt namelijk over hoogwaardige onderdelen, zoals een Bosch middenmotor, een volledig geïntegreerde accu en een onderhoudsarme versnellingsnaaf. Daarnaast beschikt de Batavus Velder over een hoge mate van comfort. Een echte topper dus!
Batavus Velder E-go PowerWil je een nog krachtigere ondersteuning? De Batavus Velder E-go Power Plus beschikt over een Bosch Performance Line middenmotor met 65 Nm aan koppel. Hiermee kun je iedere heuvel bedwingen.

Batavus Dinsdag E-go Sport

Ben je op zoek naar een lichte en sportieve e-bike? Dan zit je met de Batavus Dinsdag E-go Sport goed! Deze sportieve hybride elektrische fiets beschikt over een krachtige Bosch middenmotor en derailleurversnellingen, waardoor je gemakkelijk heuvelachtig terrein kunt bedwingen. De accu van de e-bike is op het frame geplaatst, waardoor je deze er gemakkelijk af kunt halen en op kunt laden. Zo kun je snel weer je sportieve kilometers maken.Batavus Dinsdag E-go Sport Hybride E-Bike

Cortina e-bikes 2022

Cortina E-Silento Pro

Zoek je een elektrische fiets waarmee je gemakkelijk naar het werk kunt fietsen? De Cortina E-Silento Pro is de perfecte commuter e-bike. De fiets heeft een mooie matte kleur, een sportieve zit en met de belt aandrijving heb je er weinig onderhoud aan. Daarnaast heeft de elektrische fiets een krachtige aandrijving door de Shimano middenmotor van 60 Nm. Met de aparte bagagedrager kun je gemakkelijk je werktas vastklikken. Een perfect alternatief voor de auto dus!

Sparta e-bikes 2022

Sparta c-Grid Energy M7Tb en Sparta c-Grid Ultra M7Tb

Deze top e-bikes zijn een onderdeel van de C(ity)-serie van Sparta. Ben je op zoek naar een hippe elektrische met fijne rijeigenschappen dan ben je bij de Sparta c-Grid Energy M7Tb aan het juiste adres. Met een 50 Nm motor, een hoge mate van comfort en de sterke 500 Wh accu is deze e-bike zeer geschikt voor woon-werkverkeer of recreatieve tochten.
Sparta c-Grid Energy M7Tb
Ben je op zoek naar een e-bike met riemaandrijving? Kies dan voor de Sparta c-Grid Ultra M7Tb. Deze elektrische fiets heeft dezelfde eigenschappen als de Energy, maar heeft als eye-catcher de stille en onderhoudsvrije riemaandrijving.

Sparta a-Shine Energy M8b

De Sparta a-Shine Energy M8b is een erg comfortabele e-bike en beschikt over hoogwaardige onderdelen. Dat deze elektrische fiets gericht is op comfort zie je onder andere terug aan de lage instap, de verende voorvork en de verende zadelpen. Met de 50 Nm Bosch middenmotor, hydraulische schijfremmen en 8 versnellingen is dit een prima uitgeruste stads- en toerfiets.Sparta a-Shine Energy M8b

Trek e-bikes 2022

Trek District+ 6

Het merk Trek werd ooit bekend door de successen van Lance Armstrong. Maar tegenwoordig maakt Trek ook hele goede e-bikes. De technieken die ontwikkeld zijn in de sporttak, worden ook gebruikt bij de stadsfietsen. De Trek District+ 6 heeft een mooi afgewerkt en lichtgewicht frame met zowel sportieve als comfortabele eigenschappen. Ook beschikt de elektrische fiets over goede voorvorkvering en zadelpenvering. De Trek District+ 6 is dan ook absoluut een waardige concurrent van de Gazelle Ultimate C8+ HMB, zowel op sportief als comfortabel vlak.

Trek District+ 6
De Trek District+ 6 is naast sportief ook erg comfortabel.

Trek Verve+ 1

Ook in een lagere prijsklasse heeft Trek goede elektrische fietsen, zoals de Trek Verve+ 1. Deze solide en comfortabele e-bike laat je meer genieten van elke rit en zorgt ervoor dat je net wat langer wilt fietsen. De betrouwbare Bosch technologie weet je probleemloos over het vlakke land te leiden. Of dat nou op weg naar de winkel of een tijdens een toerrit door de natuur is. In de basis heeft deze fiets vrijwel dezelfde eigenschappen als de District+ 6, maar de Verve+ 1 technologisch net wat minder geavanceerd. Daarnaast is de e-bike net wat minder verfijnd. De Trek Verve+ 1 heeft zeker een goede prijs-kwaliteitsverhouding.Trek Verve+ 1 Hybride E-Bike

Koga e-bikes 2022

Koga E-Nova Evo PT en Koga E-Nova Evo PT Pro

Koga staat al decennialang voor kwalitatief hoogwaardige fietsen met sportieve frames. Deze fietsen worden handgemaakt in Nederland. De extra lage instap van de Koga E-Nova Evo PT is een absoluut pluspunt, net als de riemaandrijving Ook is de e-bike voorzien van een frame met geïntegreerde accu en heeft daarom stabiele rijeigenschappen.Koga E-Nova Evo PT
Wil je nog soepeler rondfietsen op je e-bike? Dan is de Koga E-Nova Evo PT Pro wat voor jou. Deze elektrische fiets beschikt namelijk over een Enviolo naaf. Een Enviolo naaf schakelt traploos, waardoor je altijd een traptempo vindt dat je prettig vindt.

Cube e-bikes 2022

Kathmandu Hybrid Pro 625

Cube staat bekend om fietsen met sportieve prestaties voor een gunstige prijs. Dat weten ze bij de Kathmandu Hybrid Pro 625 helemaal waar te maken. In deze prijsklasse een fiets vinden met 85Nm Bosch Performance CX middenmotor en een 625Wh PowerTube accu lijkt onmogelijk. Maar niet voor Cube! Daarnaast heeft de e-bike een sportief en stabiel frame, waarop je een licht actieve zithouding hebt. Ook heeft de Kathmandu Hybrid Pro 625 een aandrijflijn met 10 Speed derailleurversnellingen. De e-bike is dan ook prima geschikt voor woon-werkverkeer of voor een toertocht.e-bike collectie 2022

Touring Hybrid Pro 500

De Touring Hybrid Pro 500 is ook geschikt voor toertochten, maar komt net wat beter tot zijn recht op de iets kortere ritten. Een krachtige 65Nm middenmotor van Bosch en een 500Wh Powertube accu maken het rijden over zwaar terrein tijdens lange ritten namelijk net wat minder makkelijk dan bij de Kathmandu Pro 625. Toch is ook met deze e-bike geen heuvel meer te hoog. Waar de Kathmandu net wat sportiever en krachtiger is, is de Touring iets subtieler.e-bike collectie 2022

Flyer e-bikes 2022

Flyer Upstreet 5 7.43

De Flyer Upstreet 5 7.43 is een krachtige e-bike waarmee je kunt genieten van ultiem gemak. Wil je graag een comfortabele fiets voor zwaar terrein? Dan ben je op het juiste adres met deze elektrische fiets met een krachtige motor (65Nm) en krachtige versnellingsnaaf. Deze e-bike is dan ook absoluut een van de bestsellers van Flyer.

Flyer Gotour 6 3.40

Zoek je een geweldige e-bike om mee te toeren? Dan zit je goed met de Flyer Gotour 6 3.40. De elektrische fiets biedt een hoge mate van comfort, hoogwaardige onderdelen en betrouwe ondersteuning en heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Deze e-bike voldoet aan alle eisen om probleemloos de mooiste ritten te kunnen maken.e-bike collectie 2022

Deel dit bericht

Wat vind je van dit blog artikel?

Eva van den Berg

Eva van den Berg

Sinds ik bij Mantel werk, schrijf en lees ik dagelijks veel over fietsen. Daarnaast mag ik ook nieuwe producten uittesten. Dit zorgt ervoor dat het steeds meer begint te kriebelen om mijn eigen collectie fietsen uit te breiden. Ik ben dan ook benieuwd hoe de inhoud van mijn schuur er over een paar jaar uitziet. Gelukkig heb ik thuis een grote schuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 fietsers over “De beste elektrische fietsen van 2022 – Onze e-bike collectie 2022”

  1. Hallo Marga,

   Stella levert vanuit een eigen netwerk, niet via dealers.
   Wij kunnen je daarom niet aan Stella fietsen helpen, ook onderhoud kunnen wij niet uitvoeren.

   Robbert|Mantel

     1. Trek 9.9 een van de beste op de markt en on de 10.000 andere gaan al snel naar de 15 voor het zelfde

  1. Hoi Manon,

   Bedankt voor je toevoeging! Wij hebben dit merk alleen niet in ons assortiment…
   In deze blog komen alleen fietsen voorbij die wij zelf verkopen.

   Vriendelijke groeten,

   Roos | Mantel

 1. Buiten dat er iets in de bestelling is fout gegaan is jullie klantvriendelijkheid uitstekend.
  Wil jullie van harte bedanken voor het mooie boeket en de persoonlijke telefonische service.
  Ga er van uit dat we samen een oplossing vinden.

  Zal jullie zaak ook van harte aanbevelen bij mijn vrienden.
  De after sales is tot nu toe top.
  Hiervoor nogmaals mijn dank.

  1. Hallo J.
   Wanneer we de Chamonix C5 op voorraad gaan krijgen is helaas nog niet bekend.
   Hartelijke groeten,
   Boudewijn I Mantel

 2. Mooi artikel en duidelijk. Mooi gemaakt in het Mantel format.

  Maar….

  kunnen jullie nog eens kritisch kijken naar de links en de prijzen op deze pagina? Al bij de Gazelle Ultima kwam ik verkeerde prijzen tegen.
  Niet zo fijn als mensen in de winkel zien dat de fiets duurder is geworden.

  Peter uit de Hoek

  1. Hallo Peter, goed dat je ons scherp houd.
   Wij zullen hier extra aandacht opgeven, zodat je je niet ongemerkt verrast wordt.

   Antoine I Mantel

 3. Beste, kan het zijn dat de Gazelle miss grace C7 HMB niet meer voorkomt in type jaar 2022 en enkel nog verkrijgbaar is in type jaar 2021?

  1. Hey Jean Marie,

   Voor nu zijn die inderdaad niet op voorraad.
   Ik verwacht dat de nieuwe levering ook al het 2023 model gaat zijn.

   Robbert|Mantel

Gerelateerde berichten


Meest gelezen