Mantel Helmet Replacement – Extra crash replacement naast die van de fabrikant!

Deel dit bericht

Helaas overkomt het bijna iedereen wel een keer; een valpartij met de fiets. Vaak (en hopelijk) blijft het bij een paar schaafwonden. Maar je fietskleding en je fietshelm komen er vaak wat minder goed vanaf. En het kan best prijzig zijn om dat allemaal te moeten vervangen. Sommige fabrikanten van fietshelmen hebben – om je leed een beetje te verzachten – beperkte fietshelm crash replacement. Daarmee kun je dan met een kleine korting een nieuwe fietshelm kopen. Maar dat vonden wij niet genoeg. Daarom is er nu Mantel Helmet Replacement.

Crash Replacement na een valpartij is niet iets gloednieuws. Maar niet iedere fabrikant heeft deze service. Ook verschillen de voorwaarden en de vergoeding voor crash replacement bij de merken onderling sterk.

Gevallen met de fiets? Met Mantel Helmet Replacement kun je voordelig een nieuwe fietshelm uitzoeken als je je kapotte inlevert.
Gevallen met de fiets? Met Mantel Helmet Replacement kun je voordelig een nieuwe fietshelm uitzoeken als je je kapotte inlevert.

Om orde te scheppen in de chaos aan regeltjes en voorwaarden is er nu dus Mantel Helmet Replacement. Daarmee krijg jij, als klant van Mantel, altijd een korting van 40 procent van de aankoopwaarde van je oude fietshelm, ongeacht het merk van je oude en nieuwe helm!

Hoe werkt de Mantel Helmet Replacement?

Heb je bij ons in onze online fietswinkel of een van de superstores een fietshelm gekocht? En val je binnen twee jaar na aankoop en sneuvelt je helm daarbij? Dan krijg jij een korting die gelijk is aan 40 procent van de aanschafwaarde van je oude fietshelm.

Mantel Helmet Replacement
Deze Giro Cinder Mips is een van onze populairste fietshelmen.

Je kunt heel makkelijk zelf bepalen wat je korting is. Kijk eerst wat je oude helm je heeft gekost. Neem daar 40% van en dat is jouw korting! Die korting gaat van de prijs van je nieuwe fietshelm af. Is je nieuwe fietshelm veel goedkoper en is de korting groter dan de prijs van de nieuwe fietshelm? Dan krijg je alleen je nieuwe helm gratis, je krijgt geen geld terug.

Mantel Helmet Replacement
We maken het kiezen van een nieuwe fietshelm wel lastig met zo’n grote keuze…

Let er wel op dat als je de fietshelm in de fietswinkel hebt gekocht je – met de helm en de aankoopbon – even teruggaat naar de winkel. Heb je de helm online besteld? Dan kun je makkelijk via je account de kapotte helm als garantie aanmelden en retour sturen.

Even een rekenvoorbeeld

Stel je hebt de Giro Synthe voor €179,95 gekocht en je wilt dezelfde fietshelm weer terug na een valpartij. Is deze fietshelm toevallig in de aanbieding voor €159,95? Dan gaat jouw korting daar nog vanaf. Dan profiteer je dus gewoon mee van de aanbiedingsprijs.

Kapot...
Kapot…

Je krijgt een korting ter waarden van 40% van de aanschafprijs. Dat is dus 40% van €179,95 = €71,98. Omdat de Giro Synthe nu in de aanbieding is voor €159,95 gaat de korting daar dus nog eens vanaf. Met jouw Helmet Replacement korting van €71,98 betaal je nu dus slechts €87,97!

Zijn er nog uitzonderingen?

Ja, er zijn 2 uitzonderingen, maar wel in jouw voordeel! Bontrager heeft namelijk als enige een hele mooie service in het eerste jaar dat je een helm gekocht hebt. Zij geven jou helemaal gratis een nieuwe helm mocht je in het eerste jaar na aankoop vallen met je helm.

Je bent helemaal vrij in de keuze van je nieuwe fietshelm.
Je bent helemaal vrij in de keuze van je nieuwe fietshelm.

Wanneer je dus een Bontrager helm hebt en je valt in het eerste jaar krijg je een nieuwe helm. Val je in het tweede jaar? Dan geldt gewoon onze Mantel Helmet Replacement.

Bij de fietshelmen van Bell en Giro kun je zelfs tot drie jaar na aankoop gebruik maken van Mantel Helmet Replacement.

Niet zeker over je maat? Kom je nieuwe fietshelm gewoon passen in een van onze superstores!
Niet zeker over je maat? Kom je nieuwe fietshelm gewoon passen in een van onze superstores!

Nog twee voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de Mantel Helmet Replacement:

 • De fietshelm moet gekocht zijn bij Mantel, online of in de superstore
 • Crash Replacement geldt tot maximaal 2 jaar na de aankoopdatum

De 2 jaar crash replacement geldt dus vanaf de aankoopdatum van de fietshelm. Koop je met de crash replacement korting een nieuwe fietshelm? Dan gaan die 2 jaar dus niet opnieuw lopen! Val je binnen 2 jaar na de aankoop van de eerste fietshelm opnieuw? Dan kun je er wel gebruik van maken.

Maar we hopen natuurlijk dat je de Mantel Helmet Replacement nooit nodig zult hebben!

Deel dit bericht
Agnes Ronner

Agnes Ronner

Baanfiets, racefiets of mountainbike. Alle soorten fietsen zijn bij mij welkom. Eerst het wielrennen als zomertraining voor het schaatsen. Daarna baanwielrennen op het hoogste niveau en het mountainbiken om de regenachtige zomerdagen en winter door te komen. Momenteel rij ik op een Giant TCR Advanced 1 LTD en een Sensa Merano SFB Pro. Wellicht volgend jaar weer in het bezit van een wedstrijdlicentie om de competitie weer aan te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 fietsers over “Mantel Helmet Replacement – Extra crash replacement naast die van de fabrikant!”

 1. Beste,

  Gisteren ben ik gevallen met mijn lazer genesis helm, die ik bij jullie kocht. Waardoor deze gekraakt is.
  Ik vroeg me af ofdat ik gebruik kan maken van de Helmet Replacement?
  Factuurnummer MA746551.
  Dit was een nieuwe helm owv garantie voor een fabrieksfout.
  Vrijdag 27/07/2018 vertrek ik op fietsvakantie en vraag dus graag even na wat er mogelijk is in dit geval?
  Vorige keer hebben jullie me heel goed geholpen.

  hartelijke dank
  Toon Van Hoof

 2. Beste,

  Vorige zondag (19/08/2018) ben ik gevallen met mijn Giro helm, bij jullie gekocht op 14/02/16 (factuurnummer MA241099). Dus binnen de drie jaar na aankoop. De helm is gescheurd.

  Valt dit onder de Helmet Replacement-regeling (van jullie of van de fabrikant)?

  Bij voorbaat dank.

  Vriendelijke groet.

  Philippe

Gerelateerde berichten


Meest gelezen