Menu
Terug
In onze Superstores mag je alles aanraken, testen en proberen! Kom langs.

Tacx

36
Tacx trainers worden door veel wielrenners en mountainbikers gebruikt. Het is niet alleen een leuke manier om de winter door te komen met bijvoorbeeld Zwift of de Tacx Desktop App. Alle fietstrainers van Tacx zijn ook geschikt voor een warming-up of cooling-down voor een wedstrijd of fietstocht. Tacx heeft een ruime keuze aan smart fietstrainers die geschikt zijn voor Zwift. Ook kun je bij Tacx terecht voor rollenbanken en gewone klassieke fietstrainers. Tacx Trainers zijn geschikt voor fietsers van elk niveau. Dus als je net begint en conditie op wilt bouwen of als je een fanatiek fietser bent en je conditie op peil wilt houden, met een Tacx fietstrainer zit je altijd goed. Hulp of advies nodig bij jouw keuze? Lees onze Tacx fietstrainer koopgids
Meer lezen

Gesorteerd op

Tacx Flux S Smart T2900S Fietstrainer
599,- 529,-
Onze keuze voor een instapmodel Interactieve Direct Drive trainer
Mantel's keuze

Tacx Neo 2T Smart T2875 Fietstrainer
1.299,- 1.069,-
Onze keuze voor een topklasse Interactieve Direct Drive trainer
Mantel's keuze

Tacx Neo 2 Smart T2850 Fietstrainer
1.099,- 919,-
Promoties

Tacx Antares T1000 Rollerbank
179,- 149,-
Onze keuze voor een middenklasse rollerbank
Mantel's keuze

Tacx Galaxia T1100 Rollerbank
249,- 209,-
Onze keuze voor een topklasse rollerbank
Mantel's keuze

Tacx Boost Fietstrainer
249,99 225,-

Tacx Ciro Bidonhouder
19,95 Vanaf 9,95
Promoties

Tacx Neo Bike Smart T8000
2.599,- 2.499,-

Tacx Deva Carbon Bidonhouder
59,- Vanaf 43,95

Tacx trainers

Tacx trainers zijn de populairste fietstrainers van dit moment. Tacx heeft smart fietstrainers, rollenbanken en klassieke fietstrainers. Vooral de Tacx smart trainers in combinatie met Zwift of de Tacx Desktop App zijn erg geliefd bij veel wielrenners en mountainbikers.

Populaire Tacx fietstrainers

Er is heel veel keuze in verschillende modellen Tacx fietstrainers. De smart fietstrainers hebben de rollenbanken en klassieke fietstrainers inmiddels ruimschoots ingehaald qua populariteit. De reden daarvoor is dat je een smart Tacx trainer kunt koppelen aan Zwift of Tacx Desktop App. Hiermee wordt jouw fietstrainer in combinatie met je computer of smartphone een interactieve fietstrainer. Jouw computer of smartphone kan dan automatisch de weerstand van jouw smart trainer aanpassen. Met de Tacx Desktop App kun je in echte landschappen fietsen die je kunt downloaden als video.

Tacx trainers voor Zwift

Zwift is op dit moment de populairste manier om van je interactieve fietstrainer gebruik te maken. Heb je een Tacx Smart trainer? Dan wordt het virtuele landschap van Zwift gebruikt om de weerstand van jouw fietstrainer automatisch aan te passen. De meest populaire smart trainers van dit moment zijn de Tacx Neo, Tacx Flux S, Tacx Flux 2, Tacx Satori, Tacx Vortex Smart en de Tacx Bushido.

Wat zijn de verschillen tussen de Tacx trainers?

Tacx trainers zijn te krijgen in verschillende prijsklassen. De goedkopere fietstrainers van Tacx hebben geen mogelijkheid om er interactief mee te fietsen. Je kunt dan zelf de weerstand aanpassen, maar dat is dus minder geschikt als je er interactief mee wilt fietsen. De Tacx Smart Trainers zijn te krijgen in twee varianten. Allereerst heb je de Tacx Trainers met remrol. Het achterwiel van jouw racefiets of mountainbike komt dan op een rol te staan en wordt met een quick release as of een speciale steekas-adapter vastgezet in de Tacx Trainer. De weerstand van de rol kan bij dit type Tacx Trainer automatisch worden aangepast. Voordeel van fietstrainers met een remrol is dat deze een relatief goedkoop. Nadeel is dat in sommige gevallen het achterwiel wel eens door kan slippen als er veel kracht op wordt uitgeoefend. Ook heb je een Tacx trainingsband nodig voor je achterwiel. Een Tacx trainerband is nodig omdat een gewone fietsachterband de warmte niet goed aan kan en daardoor veel eerder gaat slippen. Een fietstrainer met remrol maakt vaak verder meer geluid dan een direct drive fietstrainer.

Tacx fietsainers met Direct Drive

Tacx Direct Drive trainers hebben geen remrol. Bij een direct drive trainer moet je je achterwiel uit je fiets halen en komt de achterkant van je fiets vast te zitten op de fietstrainer zelf. Daarop zit een cassette die zorgt voor de weerstand. Het voordeel van een Tacx Trainer met direct Drive is dat deze preciezer zijn. Je hebt ook geen trainerband nodig en de meeste Direct Drive trainers van Tacx kunnen een hoger stijgingspercentage simuleren dan de gewone smart trainers met een remrol. Het nadeel van een Tacx Trainer met Direct Drive is dat deze zwaarder zijn en dus minder makkelijk mee te nemen. Ook zijn ze net wat duurder. Je hoeft geen aparte trainingsband te kopen, maar je hebt wel weer een cassette nodig om erop te zetten.

Welke Tacx Trainer?

Weet je niet welke Tacx Trainer voor jou geschikt is? Dat kan. We hebben alle Tacx Trainers op een rij gezet met alle voor- en nadelen.

Nog meer Tacx

Wist je dat Tacx meer maakt dan alleen maar fietstrainers? Ze hebben ook goed fietsgereedschap zoals wielrichters en een momentsleutel. Ook bekend bij de meeste fietsers zijn de Tacx bidons.