Menu
Terug

Fulcrum Wind 40 DB Racefiets Wielen

Fulcrum Wind 40 DB Racefiets Wielen
7 reviews
Ik ben op zoek naar een
Bodytype
Selecteer: Bodytype
om de voorraad te zien
989,- 310,- korting
Selecteer een uitvoering om de voorraad te zien

  • Online besteld, gratis bezorgd
  • Gratis retourneren
  • Klantenbeoordeling 9.6 uit 74.294 reviews

mantel-customer-service

Heb je een vraag?

Neem contact op met de klantenservice

Plus- & minpunten

Plus- & minpunten

  • Door de velghoogte van 40mm zijn de Wind 40 DB wielen erg breed inzetbaar; hoog genoeg voor aerodynamisch voordeel, maar laag genoeg voor gebruik over winderige polderwegen.
  • Het is mogelijk buitenbanden te monteren van 23 mm tot wel 42 mm. Dit zorgt ervoor dat de Wind 40 DB wielen zowel in je racefiets als gravelbike te gebruiken zijn.
  • Dankzij de Fulcrum 2-WayFit technologie is het mogelijk zowel clincher- als tubeless banden te monteren.
  • De gesealde industrielagers in deze wielen draaien soepel en zijn tegelijkertijd goed afgedicht tegen water en vuil.
  • Vanwege het geweldig mooie uiterlijk van deze wielen steel jij de blits bij je fietsmaten.
  • De Wind 40 DB wielen geven je minder aerodynamisch voordeel, dan de hogere Fulcrum Wind 55 DB wielen.
  • Alleen beschikbaar met AFS Centerlock remschijfbevestiging, Wanneer je rijdt met 6-gaats remschijven, zul je nieuwe remschijven moeten aanschaffen.
Lees wat onze klanten zeggen over dit product

Specificaties

Specificaties

Merk Fulcrum
Ik ben op zoek naar een Wielset
Eigenschap(pen) wielen Aerodynamische wielen
Gewicht fabrikant 1620 gram
Materiaal velg Carbon
Velghoogte 40 mm
Inbouwbreedte voornaaf 100 x 12 mm steekas
Inbouwbreedte achternaaf 142 x 12 mm steekas
Type rem Schijfrem - Centerlock
Alle specificaties

Beschrijving

Beschrijving

De Fulcrum Wind 40 DB racefiets wielen voor schijfremmen bieden je een diversiteit aan mogelijkheden. Aerodynamica en veelzijdigheid zijn dan ook de speerpunten geweest bij het ontwikkelen van de Wind 40 DB wielen. Deze wielen combineren een goede aerodynamica met een laag gewicht voor snelle acceleratie en nagenoeg geen windgevoeligheid. De Fulcrum Wind 40 DB is een rechtstreeks afgeleide van de Fulcrum Wind 55 DB. Door de velghoogte van 40mm ziet de Wind 40 DB er wat subtieler uit in je fiets en voelen de wielen stabieler in winderige omstandigheden of heuvelachtige gebieden.

De velgbreedte van 27mm extern en 19mm intern is gebaseerd op een zo nauw mogelijke sluiting met 25mm of 28mm banden. Dit verlaagt de turbulentie en weerstand enorm zodat je de fiets gemakkelijker op snelheid houdt. Het is overigens mogelijk banden te monteren van 23mm tot wel 50mm. De wielset op opgebouwd rond aluminium naven, CNC gefreesd, die de 24 straight pull spaken ondersteunen waardoor een maximale algehele stijfheid wordt gegarandeerd. Dit merk je zowel bij versnellingen als bij het remmen. De Fulcrum Wind 40 DB is de meest veelzijdige keuze met een sterke focus op aerodynamica om snel vlak, bergop én bergafwaarts te rijden.

Aerodynamica
Bij de ontwikkeling van de Fulcrum Wind 40 velgen is rekening gehouden met het effect van zijwind en stabiliteit op de weg. Het resultaat is een wielset die gemakkelijker op snelheid te houden is onafhankelijk van de omstandigheden. Dit merk je vooral wanneer je het tempo opvoert. Het kost minder moeite om de wielen recht te houden ondanks eventuele tegenwind of zijwind. Als "Aerodynamica" en "veelzijdigheid" de eerste woorden zijn die in je opkomen om je ideale wielen te beschrijven, moet je misschien de Fulcrum Wind 40 DB wielset beschouwen als je eerste keuze.

2-Way Fit
De Fulcrum WInd 40 DB wielen beschikken over de 2-Way Fit technologie van Fulcrum. Dit betekent dat de velgen zijn ontworpen om een perfecte aansluiting te bieden op zowel clincher- als tubeless buitenbanden. Daarbij is er dankzij de Mo-Mag technologie geen velglint nodig om de velgen tubeless te maken. De wielen hebben immers geen open spaakgaten maar een volledig gesloten velgbed. De Fulcrum Wind 40 DB wielen zijn dus klaar voor gebruik met en zonder binnenband.

Technologie

2-WAY FIT
De techniek van Tubeless is in eerste instantie afgeleid van de auto industrie, vervolgens werd het overgenomen in de motor industrie, tenslotte heeft het ook de fietsindustrie bereikt. Na het debuut in het mountainbiken is het nu doorontwikkeld voor de toepassing in het wegwielrennen waar wij graag aan helpen mee ontwikkelen.

We hebben het 2-way fit systeem ontwikkeld zodat het ook compatibel is voor gewone draad- en vouwbanden. De 2-way fit race wielsets zijn zeer veelzijdig in verschillende situaties. Dankzij een rand in de velg vallen de tubeless banden perfect op de plek om een maximale afdichting te garanderen. Als het ventiel goed geplaatst zit maakt het in eerste instantie niet uit of de band volledig recht zit, bij het opvoeren van de druk in de band zal de band vanzelf op zijn plek schieten.

De voordelen zijn onvoorstelbaar:
Uit testen komt naar voren dat er een ontzettend groot voordeel ontstaat met betrekking tot de rolweerstand. Omdat er geen binnenband gebruikt wordt valt die weerstand volledig weg. Tubeless banden hebben niets te lijden wanneer de band wordt doorgeprikt vanwege de latex in de band wordt het gat moeiteloos opgevuld. Klapbanden of snakebites zijn verleden tijd en komen de veiligheid ten goede. Mocht het toch zijn dat het gat niet opgevuld wordt bij bijvoorbeeld een sneetje in de band, kan er nog altijd een normale binnenband gemonteerd worden om thuis te komen.

RIM DYNAMIC BALANCE
Het concept is simpel en elegant: Het in balans brengen van het wiel door middel van toegevoegd gewicht exact tegenover het ventiel.

DRSC - DIRECTIONATED RIM-SPOKE COUPLING
Exclusieve velg/spaak verbinding. Maakt het mogelijk om exact dezelfde spanning op de velg, spaken, nippels en naaf te krijgen in alle omstandigheden.

MOMAG
Een systeem waarbij de spaaknippels vervangen kunnen worden met een magneet. Dit is nodig wanneer er geen spaakgaten aan de buitenkant van de velg zitten.

ANTI-ROTATION SYSTEM
Dit nieuwe systeem brengt het spaken van wielen naar een hoger niveau. De ingenieurs van Fulcrum hebben de spaken en naaf aangepast om zo een nog stijvere constructie te creëren. Het resultaat is dat de spaken:
Nooit hun zijdelingse stijfheid verliezen, dus altijd volledig gecentreerd blijven. De geteste positie uit de windtunnel behouden tijdens het rijden, voor maximaal behoud van de aerodynamica.

AFS AXLE SYSTEM
Dit is het systeem dat Fulcrum ontwikkelde voor de montage van de remschijven op de naven. Deze passing is zo gemaakt dat centerlock schijven optimaal presteren met betrekking tot het doseren en direct remmen.

Standaard meegeleverd

• Fulcrum Wind 40 DB wielset
• Tubeless ventielen
• Shimano cassette spacer 10 speed
• Bandenlichters
• Handleiding
Toon meer Toon minder

Reviews

Reviews

4.7 / 5
Gemiddelde uit 7 reviews
5
5 reviews
4
2 reviews
3
0 reviews
2
0 reviews
1
0 reviews

Meest recente reviews

5 / 5

mooie strakke velgen welke lekker soepel rollen

- Jochem 22 november 2020

Soepele lagers waardoor de velgen goed rollen. Energie voel je direct terug in snelheid. Mooie strakke velgen qua looks, niet te opzichtig

5 / 5

Ottimo acquisto

- Stefano 3 september 2020

Native tubeless, più sicure senza dover effettuare la nastratura. Profilo giusto compromesso tra leggerezza e aerodinamicità. Combinazione canale interno/esterno perfetto per sezioni pnematico da 28.

Plus- & minpunten

profilo
TL ready
adesivo colorato

4 / 5

Super hjulsæt til pengene

- Jan Kirkegaard 11 augustus 2020

Super hjulsæt til en god pris, man kan sikkert få meget bedere hjul, men så ryger prisen jo også op, og så skal man jo huske man jo kun er supermotionist

Plus- & minpunten

Hjemmesiden
Overskuelig
Prisniveau
Udvalg

5 / 5

Super roues

- Eric 2 juli 2020

J'ai attendu longtemps avant de passer à des roues carbonnes avec un profil plus haut que mes roues habituelles et, franchement, il n'y a pas photo. La vitesse et le plaisir du pilotage sont au rendez-vous. Je les recommande !

Plus- & minpunten

Esthétiques
Réactives
Rigides
L écrou spécifique pour serrer le disque.

5 / 5

A great pair of aero carbon disc wheels at a great price.

- Nicholas 22 mei 2020

Great looking and well made wheels which I could easily install with tubeless tyres. They are stiff wheels which provide a firm ride which feels fast and responsive, with no noticeable lateral rim movement during hard efforts. Hard to quantify but appear to accelerate quickly and hold speed well. They are not deflected by side winds and the free hub is quiet. A 28 tyre sits flush with the rim. My only negative thoughts are that the tyres seem to lose air more rapidly than other rim/tyre combinations I have, but this may be down to my installation and the amount of sealant used. I know on paper there are lighter wheels and wheels which have wider internal rims which appear to be in vogue but I am uncertain these would make any tangible difference for me who is just a cycling enthusiast. These wheels which I bought from Mantel were a bargain and I have no regrets about my purchase apart from not buying the wind db55 as well.

Plus- & minpunten

Fast
Good looks
Stable
Stiff
Well made
Internal rim size?
Weight?

Aangeraden door de productspecialist


Vergelijkbare producten

Vergelijkbare producten

Fulcrum Wind 40 DB
Fulcrum Wind 40 DB
989,-
Huidige product
DT Swiss ARC1400 Dicut 50 DB
DT Swiss ARC1400 Dicut 50 DB
Vanaf 719,-
DT Swiss ERC1400 Spline 47 DB
DT Swiss ERC1400 Spline 47 DB
Vanaf 759,-
Vision SC 40 Disc
Vision SC 40 Disc
869,-
Bovenstaande producten vergelijken
Fulcrum Wind 40 DB DT Swiss ARC1400 Dicut 50 DB DT Swiss ERC1400 Spline 47 DB Vision SC 40 Disc
Fulcrum Wind 40 DB DT Swiss ARC1400 Dicut 50 DB DT Swiss ERC1400 Spline 47 DB Vision SC 40 Disc
7 reviews 7 reviews
Ik ben op zoek naar een Wielset Wielset / Voorwiel / Achterwiel Wielset / Voorwiel / Achterwiel Wielset
Eigenschap(pen) wielen Aerodynamische wielen Lichte Klimwielen / Aerodynamische wielen Lichte Klimwielen / Aerodynamische wielen
Gewicht fabrikant 1620 gram 1550 gram 1590 gram
Materiaal velg Carbon Carbon Carbon Carbon
Velghoogte 40 mm 50 mm 47 mm 40 mm
Inbouwbreedte voornaaf 100 x 12 mm steekas 100 x 12 mm steekas 100 x 5 mm QR / 100 x 12 mm steekas / 100 x 15 mm steekas 100 x 12 mm steekas
989,- Vanaf 719,- Vanaf 759,- 869,-
Huidige product Bekijk product Bekijk product Bekijk product

Alle specificaties

Merk Fulcrum
Ik ben op zoek naar een
Wielset
Eigenschap(pen) wielen
Aerodynamische wielen
Gewicht fabrikant
1620 gram
Materiaal velg
Carbon
Velghoogte
40 mm
Inbouwbreedte voornaaf
100 x 12 mm steekas
Inbouwbreedte achternaaf
142 x 12 mm steekas
Type rem
Schijfrem - Centerlock
Collectie
2020
Maximaal rijdersgewicht
109 kg
Velgbreedte
27 mm
Velgbreedte (intern)
19 mm
Bandtype
Clincher / Tubeless
Geadviseerde bandbreedte
23 mm / 25 mm / 28 mm / 30 mm / 32 mm / 35 mm / 37 mm / 40 mm / 42 mm
Type lagers
Industrie
Aantal spaken voorwiel
24
Aantal spaken achterwiel
24
Soort spaak
Straight pull
Materiaal spaak
RVS
Materiaal nippel
Aluminium
Type nippel
Extern
Remblokken meegeleverd
Nee
Snelspanners meegeleverd
Nee
Wieltassen bijgeleverd
Nee
Garantie
2 jaar
Uitgebreide garantie
Nee
Crash replacement
Nee
Decal kleur
Grijs
Kleur
Zwart