Garmin Rally XC Powermeter

Garmin Rally XC Powermeter
7 reviews
Enkel-/dubbelzijdig
Selecteer: Enkel-/dubbelzijdig
om de voorraad te zien
Vanaf 479,- 170,99 korting
Selecteer een uitvoering om de voorraad te zien

 • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Online besteld, gratis bezorgd

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice
mantel-customer-service

Probeer in de winkel

Bestel online, beslis en betaal in de winkel. Je zit nergens aan vast.

Meer informatie

Onze keuze voor een mountainbike powermeter

Onze keuze voor een mountainbike powermeter

Deze Garmin powermeter is speciaal voor mountainbikers en geschikt voor Shimano SPD pedalen. Hij geeft nauwkeurige en betrouwbare waarden met een afwijking van maar 1%. Deze powermeter geeft je veel vermogensdata om je trainingen naar een hoger niveau te tillen. Hij is verkrijgbaar in een enkelzijdige en een dubbelzijdige variant. Ze zijn gemakkelijk van fiets over te zetten, dus je hoeft nooit meer zonder vermogensmeter te fietsen.

Plus- & minpunten

Plus- & minpunten

 • De Garmin Rally XC powermeter is speciaal ontworpen voor mountainbikers en is compatibel met Shimano SPD schoenplaatjes.
 • Met de Garmin Rally XC meet je geavanceerde data, waaronder vermogen, maar ook vermogens- en performanceanalyses, cadans en de links-rechts balans.
 • De sensor-as is over te zetten naar andere uitvoeringen van de Rally (RS of RK) en Vector 3 pedalen.
 • Volledige integratie met het Garmin-ecosysteem, waaronder Garmin Connect, Edge-fietscomputers en Garmin sporthorloges.
 • De Garmin Rally XC powermeter is te verkrijgen in een enkelzijdige uitvoering en een dubbelzijdige uitvoering voor de meest geavanceerde en nauwkeurige metingen.
 • De Garmin Rally XC power meter heeft geen interne accu, waardoor je af en toe de knoopcelbatterijen moet vervangen.
Lees wat onze klanten zeggen over dit product

Specificaties

Specificaties

Merk
Garmin
Meetpositie
Pedaal
Oplaadbaar
Batterij
Type batterij
CR1/3N
Geschikt voor
Campagnolo / Shimano / SRAM
Connectiviteit
ANT+ / Bluetooth
Discipline
MTB / Cyclocross / Gravel
Cadans
Ja
Kleur
Zwart
Alle specificaties

Beschrijving

Beschrijving

De Garmin Rally XC powermeter is een uiterst nauwkeurige voor de fanatieke offroad-rijder en geschikt voor Shimano SPD pedalen. Met de Garmin Rally XC beschik je over alle geavanceerde vermogensdata, ook al fiets je over de weg, in het bos of over gravelwegen. De focus van de Rally XC ligt in ieder geval op accurate metingen en een zeer hoge robuustheid. De Garmin Rally XC powermeter is dusdanig getest dat Garmin een zeer hoge kwaliteit kan garanderen. Verder, omdat de meting in de as van het pedaal zit, hoef je alleen jouw pedalen los te maken en over te zetten op een andere fiets. Hiermee kun je je pedalen dus makkelijk overzetten van je MTB naar je gravel bike. Zo hoef je nooit meer zonder een vermogensmeter te fietsen!

Nauwkeurige meting en geavanceerde data
Van een powermeter verwacht je een uiterst nauwkeurige meting en de Garmin Rally XC is zeker geen uitzondering. Met een nauwkeurigheid van ongeveer 99% (een afwijking van ongeveer 1%) krijg je een zeer betrouwbare meting. Verder wordt je cadans ook standaard gemeten.

Verschil enkel- en dubbelzijdig
Bij de enkelzijdige meting wordt je vermogen alleen in je linkerpedaal gemeten. Deze waarde wordt verdubbeld, wat een indicatie is voor je totale vermogen. Bij de dubbelzijdige pedalen wordt je vermogen in zowel je linker- en rechterpedaal gemeten. Hierdoor zijn de vermogenswaarden accurater en krijg je extra data. Zo word je vermogen dat je zittend of staand levert in kaart gebracht en met elkaar vergeleken. En doormiddel van de vermogensfase kun je zien waar je op je pedalen de meeste kracht levert. Daarnaast geeft de Platform Center Offset (PCO) meting aan hoe je jouw kracht verdeeld over je pedalen. Tot slot geeft de links-rechts balans je inzicht in de krachtverdeling die je geeft tussen beide benen. Kortom, de dubbelzijdige versies geven een geavanceerde fietsdynamiek om te laten hoe jij jouw vermogen produceert en op welke punten je nog zou kunnen verbeteren.

Volledige integratie met het Garmin Eco-systeem
Een Garmin is geen Garmin als het niet volledig geïntegreerd is in het Garmin Eco-systeem. Voor een eenvoudige gegevensanalyse, software- of instellingupdates is de Rally XC daarom gemakkelijk te verbinden met een Garmin sporthorloge, Edge-fietscomputers, Garmin hartsensoren en de Garmin Connect app. Door deze naadloze integratie is het ook mogelijk aan de hand van gegevens van de Rally XC sportadvies, trainingen, tips en workouts te ontvangen. Vervolgens kun je ook direct al jouw gegevens plaatsen op een platform naar keuze, zoals Strava. Vanzelfsprekend werkt de Rally XC ook voor indoor trainingsapps zoals Zwift en kun je dankzij Bluetooth en ANT+ ook met sportapparaten van andere merken verbinden. Kortom, de Garmin Rally XC completeert jouw efficiëntie in het sporten.

Batterijduur
De Garmin Rally XC heeft geen interne accu, maar maakt gebruik van knoopcelbatterijen. Het nadeel hiervan is dat je deze wel af en toe moet vervangen. Gelukkig gaat de batterij tot wel 120 uur mee, wat een stuk langer is dan de meeste interne accu's in powermeter pedalen. Ook is het batterijklepje en de schroefdraad gemaakt van metaal, en niet van plastic, waardoor de duurzaamheid en robuustheid van de Rally ten opzichte van de Vector flink is verbeterd.

Technologie

• Meetafwijking: 1%
• Batterijduur: 120 uur
• Type batterij: LR44/SR44 (4 maal) of CR1/3N (2 maal)
• Q-factor: 53 mm (55 mm met 2 mm tussenring)
• Stackhoogte: 13.5 mm
• Maximaal gewicht rijder: 105 kilogram

Gewicht (beide pedalen samen):
• Enkelzijdig: 451 gram
• Dubbelzijdig: 444 gram

Standaard meegeleverd

• Garmin Rally XC100 (enkelzijdige meting) of XC200 (dubbelzijdige meting) pedalen
• Shimano SPD schoenplaatjes
• Documentatie

Montage

De Garmin Rally XC pedalen zijn gemakkelijk te monteren en demonteren. Je hoeft niks anders te doen als bij het vervangen of monteren van standaard MTB-pedalen.

Gebruikerstips

• Haal je pedalen elke 6 maanden los om ze even schoon te maken. En natuurlijk weer goed invetten als je ze erop zet.
Toon meer Toon minder

Lees meer op ons blog

Verbind al je Garmin apparaten met elkaar met Garmin Connected Bike!

Lees meer

Met de Garmin Rally powermeter haal je echt alles uit je training! [Review]

Lees meer

Hoe doe je een FTP-test, wat kun je ermee en hoe train je op vermogen?

Lees meer

Reviews

Reviews

4.3 / 5
Gemiddelde uit 7 reviews
5
5 reviews
4
1 review
3
0 reviews
2
0 reviews
1
1 review

Foto's van klanten


Meest recente reviews

5 / 5

Duur maar heel goed

- Hans 26 maart 2024

Makkelijk te installeren op de fiets te monteren geen problemen.

Plus- & minpunten

Makkelijk te koppelen.
Veel gegevens tip koop de duo gelijk.
Werkt prima.
Een kant meten dus ik moet de rechter nog kopen
Prijzig

5 / 5

Top product

- Xavier 11 december 2023

Geweldig product. De hoeveelheid data die je hier uithaalt helpt niet enkel met je performance, maar ook met het instellen van de juiste positie op je fiets etc. Geweldig product.

Plus- & minpunten

Gemakkelijk te monteren
ongeëvenaarde hoeveelheid data
Precisie
Geen fool proof instructs links rechts etc

5 / 5

Top product

- Alex 10 november 2023

Al meerdere keren gefietst met deze Vermogensmeter. De koppeling met mijn horloge ging eenvoudig. Er is veel data beschikbaar bij deze vermogensmeter zoals het gemiddelde vermogen per ronde, het maximale geleverde vermogen, de tijd gefietst in de verschillende vermogensklasse en je VO2 Max. Al met al een fijn middel om effectiever te trainen.

Plus- & minpunten

Eenvoudige installatie
Makkelijk te koppelen met Garmin horloge
Spd pedalen werken goed
Veel data beschikbaar
Prijs

5 / 5

Mooi setje

- Danny 4 mei 2023

Ik was eerst bang dat ie niet zou werken met mn Polar Vantage, of dat er verkeerde waarden uit zouden komen, maar werkt prima.

Plus- & minpunten

Goed te monteren
Makkelijk in te stellen
Werkt met Polar Vantage

4 / 5

you get what you pay for

- Laurens 25 augustus 2022

De eerste keer Garmin product, prijzig maar kwaliteitsvol. Heel gemakkelijke installatie, zelfs voor een leek. Ik heb op mijn wegfiets reeds een left crank doch dit is veel gemakkelijker, ook naar bv. op vakantie gaan, gewoon pedalen meenemen ipv de MTB en aldaar een huren, gemakkelijker dan bv. bij een crank-based power systeem. Voor een amateur zonder preëxistent pathologisch links-rechts beenverschil is een left-sided only meer dan genoeg. Wel trapte ik gevoelig hogere wattages dan op mijn wegfiets of op zwift, wat me doet vermoeden dat de calibratie allesbehalve top is out-of-the-box. Gemakkelijker pairen met de app, zelfs voor een Wahoo-user. So far nog maar 50 km mee gedaan dus moet nog zien wat de toekomst zal bieden. Perfect inklikken met mijn shimano SPD-schoenen.

Plus- & minpunten

kwaliteit
plug & play
praktisch
SPD compatibel
calibratie
prijzig

5

Hans, 26 maart 2024

Duur maar heel goed

Makkelijk te installeren op de fiets te monteren geen problemen.

 • Makkelijk te koppelen.
 • Veel gegevens tip koop de duo gelijk.
 • Werkt prima.
 • Een kant meten dus ik moet de rechter nog kopen
 • Prijzig

5

Xavier, 11 december 2023

Top product

Geweldig product. De hoeveelheid data die je hier uithaalt helpt niet enkel met je performance, maar ook met het instellen van de juiste positie op je fiets etc. Geweldig product.

 • Gemakkelijk te monteren
 • ongeëvenaarde hoeveelheid data
 • Precisie
 • Geen fool proof instructs links rechts etc

5

Alex, 10 november 2023

Top product

Al meerdere keren gefietst met deze Vermogensmeter. De koppeling met mijn horloge ging eenvoudig. Er is veel data beschikbaar bij deze vermogensmeter zoals het gemiddelde vermogen per ronde, het maximale geleverde vermogen, de tijd gefietst in de verschillende vermogensklasse en je VO2 Max. Al met al een fijn middel om effectiever te trainen.

 • Eenvoudige installatie
 • Makkelijk te koppelen met Garmin horloge
 • Spd pedalen werken goed
 • Prijs

5

Danny, 4 mei 2023

Mooi setje

Ik was eerst bang dat ie niet zou werken met mn Polar Vantage, of dat er verkeerde waarden uit zouden komen, maar werkt prima.

 • Goed te monteren
 • Makkelijk in te stellen
 • Werkt met Polar Vantage

4

Laurens, 25 augustus 2022

you get what you pay for

De eerste keer Garmin product, prijzig maar kwaliteitsvol. Heel gemakkelijke installatie, zelfs voor een leek. Ik heb op mijn wegfiets reeds een left crank doch dit is veel gemakkelijker, ook naar bv. op vakantie gaan, gewoon pedalen meenemen ipv de MTB en aldaar een huren, gemakkelijker dan bv. bij een crank-based power systeem. Voor een amateur zonder preëxistent pathologisch links-rechts beenverschil is een left-sided only meer dan genoeg. Wel trapte ik gevoelig hogere wattages dan op mijn wegfiets of op zwift, wat me doet vermoeden dat de calibratie allesbehalve top is out-of-the-box. Gemakkelijker pairen met de app, zelfs voor een Wahoo-user. So far nog maar 50 km mee gedaan dus moet nog zien wat de toekomst zal bieden. Perfect inklikken met mijn shimano SPD-schoenen.

 • kwaliteit
 • plug & play
 • praktisch
 • calibratie
 • prijzig

Vaak samen gekocht

Vaak samen gekocht


Vergelijkbare producten

Vergelijkbare producten

Garmin Rally XC
Garmin Rally XC
Vanaf 479,-
Huidig product
Favero Assioma PRO MX
Favero Assioma PRO MX
Vanaf 445,-
4iiii XT M8100 Precision 3+
4iiii XT M8100 Precision 3+
364,95
Bovenstaande producten vergelijken
Garmin Rally XC Favero Assioma PRO MX 4iiii XT M8100 Precision 3+
Garmin Rally XC Favero Assioma PRO MX 4iiii XT M8100 Precision 3+
7 reviews 1 review 0 reviews
Meetpositie Pedaal Pedaal Crank
Oplaadbaar Batterij Oplaadbare accu Batterij
Type batterij CR1/3N Oplaadbare batterij CR2032
Geschikt voor Campagnolo / Shimano / SRAM Shimano
Connectiviteit ANT+ / Bluetooth ANT+ / Bluetooth
Enkel-/dubbelzijdig Enkelzijdig / Dubbelzijdig Enkelzijdig / Dubbelzijdig Enkelzijdig
Vanaf 479,- Vanaf 445,- 364,95
Huidig product Bekijk product Bekijk product

Alle specificaties

Algemeen

Merk
Garmin
Meetpositie
Pedaal
Oplaadbaar
Batterij
Type batterij
CR1/3N
Geschikt voor
Campagnolo / Shimano / SRAM
Connectiviteit
ANT+ / Bluetooth
Discipline
MTB / Cyclocross / Gravel
Cadans
Ja
Kleur
Zwart
Type Schoenplaatje
Shimano SPD
Kwaliteit
Best
Ondersteunt 'Apple Find My'
Nee