DT Swiss E1900 SPLINE 30 MTB Wielen

DT Swiss E1900 SPLINE 30 MTB Wielen
Dit product is inmiddels uitverkocht en komt niet meer terug op voorraad.

Stel een vraag over dit product

Mail de klantenservice
mantel-customer-service

Probeer in de winkel

Bestel online, beslis en betaal in de winkel. Je zit nergens aan vast.

Meer informatie

Beschrijving

Beschrijving

De DT Swiss E 1900 Spline 30 MTB wielen zijn ideaal te gebruiken op enduro parcoursen. Dankzij de brede velgen met een interne velgbreedte van 30mm en 35mm extern ervaar je meer controle en stabiliteit op de trails en in afdalingen. Ook sluiten bredere banden beter aan op de velg. In combinatie met een lagere bandenspanning creëer je meer grip en comfort. De DT Swiss E 1900 Spline 30 wielen kunnen intensief Enduro gebruik prima aan door de sterke DT Champion straightpull spaken.

De spaken zijn gemonteerd in de velg met zelfborgende DT Pro Lock Squorx ProHead spaaknippels. De spaakspanning zal hierdoor veel langer optimaal blijven. De betrouwbare DT Swiss 370 naven hebben een goede afdichting tegen vuil en water waardoor ze een langere levensduur hebben. Daarnaast zijn de DT Swiss E 1900 Spline 30 wielen na montage van het meegeleverde tubeless velglint en ventielen ook nog eens Tubeless Ready. Lekrijden en een binnenband vervangen is dus verleden tijd!

Technologie

Pro Lock spaaknippels
Pro Lock is een proces waarbij een gepatenteerde 2-componenten lijmvloeistof in de nippel draad wordt geïnjecteerd, waardoor extreem duurzame wielconstructies mogelijk zijn. Door de nippel op de spaak te draaien, wordt de lijm geactiveerd en begint deze uit te harden. Het wiel kan nog steeds worden gesteld nadat de lijm volledig is uitgehard, met slechts een minimale afname van de borgfunctie. Hierdoor behouden je wielen een veel betere spaakspanning voor langere duur. Dit verlengt de duurzaamheid en de juiste spaakspanning tot wel 20 keer in vergelijking tot wielen zonder Pro Lock nippels.

Tubeless technologie
Alle DT Swiss mountainbike wielen zijn tubeless ready en worden geleverd met tubeless tape en ventielen. Zo zijn deze E 1900 wielen ook voorzien van een tubeless ready velg, die het mogelijk maakt om met tubeless buitenbanden en latex te rijden. Met deze set-up minimaliseer je lekke banden. Mocht je toch lek rijden, dan vult de latex het gat binnen enkele seconden op. Andere voordelen van tubeless rijden zijn een lagere rolweerstand, meer comfort en verbeterde grip. Het is natuurlijk ook nog steeds mogelijk om je oude vertrouwde vouwbanden met binnenbanden te monteren.

Standaard meegeleverd

• DT Swiss M 1900 Spline 30
• Tubeless tape 32 mm
• Tubeless ventiel 32 mm
Toon meer Toon minder


Alle specificaties

Algemeen

Merk
DT Swiss
Bandtype
Vouwband / Tubeless
Discipline
Enduro
Remtype
Schijfrem - centerlock
Maximaal totaalgewicht
130 kg
Gewicht
2110 gram
Kleur
Zwart

Wielen & Banden

Hookless?
Nee

Componenten

Type lagers
Industrie
Type nippel
Extern
Soort spaak
Straight pull
Materiaal velg
Aluminium
Materiaal spaak
RVS
Materiaal nippel
Aluminium
Aantal spaken voorwiel
28
Aantal spaken achterwiel
28

Maat

Wielmaat
29 inch

Afmetingen

Geschikte bandbreedte
54 mm / 55 mm / 57 mm / 60 mm / 62 mm / 65 mm
Inbouwbreedte voornaaf
110 x 15 mm steekas (Boost)
Inbouwbreedte achternaaf
148 x 12 mm steekas (Boost)
Velgbreedte (intern)
30 mm
Velgbreedte
35 mm
Velghoogte
20 mm

Overig

Garantie
2 jaar
Uitgebreide garantie
Nee
Crash replacement
Nee
Collectie
2024

Meegeleverd

Wieltassen bijgeleverd
Nee