Deel dit bericht

Shimano nieuwe collectie

2 September 2016

De Shimano fietsschoenen zijn al jarenlang een groot succes en onmisbaar in de fietswereld. Aankomend seizoen slaat Shimano een nieuwe weg in met verschillende lijnen voor de beginnende fietser tot de doorgewinterde wedstrijdrijder in het racesegment. In dit blog zal ik je wegwijs maken in de nieuwe wereld van Shimano zodat je de juiste keus kunt maken voor je nieuwe fietsschoenen.

Shimano

Shimano RaceWanneer je op zoek bent naar een schoen voor de racefiets heeft Shimano tegenwoordig drie lijnen voor je. De Road Competition, Road Performance en de Road Touring lijn. De naam zegt het eigenlijk al maar toch hier een korte uitleg voor elke lijn.Road CompetitionDit is de lijn voor de echte wedstrijdrijders. Deze schoenen zijn super stijf voor optimale krachtoverdracht op het pedaal. Van deze lijn hebben wij de RC7 in het assortiment opgenomen. Deze schoen heeft mooi strakke nieuwe kleuren, is vederlicht met 230 gram (maat 42) en is erg stijf met een dynalast pasvorm. De topschoen van Shimano.

Shimano

Road PerformanceWanneer je net wat minder fanatiek bent dan de wedstrijdrijder en voor meer comfort wilt gaan kun je kiezen voor de Road Performance lijn. De RP lijn heeft nog steeds hoogwaardige schoenen, maar met net wat meer comfort. Deze schoenen zijn dan ook zeer geschikt voor de langere ritten. De Shimano RP2, RP3, RP5 en RP9 waren al in ons assortiment. Bij de RP5 is hier alleen een nieuw kleurtje aan toegevoegd. Het lime geel is de nieuwe kleur voor iedereen die goed zichtbaar wilt zijn op de weg.

Shimano

Road TouringDaarnaast komt Shimano nog met een heel nieuwe lijn. Dit is de Road Touring. Dit zijn schoenen met net even een ander design wat mij persoonlijk erg aanspreekt. Het gaat een beetje terug in de tijd, maar met de afwerking van nu. Waar wel op gelet moet worden is dat deze schoenen enkel met SPD-pedalen compatibel is. Deze schoenen zijn te gebruiken op de mountainbike of met degenen die met een SPD-pedaal op de racefiets rijden. Erg mooie en comfortabele schoenen voor iedereen die met net een andere look op de fiets wilt zitten. Deze schoenen zijn er in twee uitvoeringen, de RT5 met klittenband en de RT4 met veter. Uiteraard zijn de dames ook niet vergeten met een speciale damesuitvoering.

Shimano

Shimano Mountainbike
Bij het mountainbike gedeelte zien we wat minder veranderingen. De lijn loopt door met een  kleine wijziging. Zo komt de XC7 nieuw in het assortiment. Ook weer een topschoen van maar 315 gram met stijve carbon versterkte tussenzool en BOA sluiting.

Shimano

Shimano Explorer
Voor iedereen die niet alleen op de fiets zit met zijn schoenen, maar ook wel eens een stukje wilt lopen is er de Explorer lijn. Deze schoenen zijn zo ontwikkeld dat je er makkelijk mee kunt lopen en toch ook kunt inklikken in je SPD-pedalen. De schoenen zitten uiterst comfortabel waardoor je er makkelijk mee kunt lopen en een hele dag aan kunt hebben. Hieronder vallen de RT’s, MT’s en CT’s. De RT staat voor de Road Touring, zoals eerder al apart beschreven. Daarnaast hebben we ook de Mountain Touring en de City Touring. Deze beiden lijnen zien er uit als sportschoenen waardoor je hier erg makkelijk mee van de fiets af kunt stappen om een rondje door de stad of natuur te lopen. De schoenplaatjes zijn in de zool verzonken waardoor je hier minimaal last van hebt. De zool is buigzamer dan de echte performance schoenen. Hierdoor lever je wat krachtoverdracht in op de fiets, maar kun je wel een stuk makkelijker lopen met je schoenen.

Shimano

Levering schoenen
De nieuwe modellen zijn helaas nog niet allemaal leverbaar vanuit Shimano, maar tussen september en december komen deze modellen binnen. Houd de website in de gaten zodat je precies kunt zien wanneer de Shimano schoenen allemaal op voorraad zijn en jij je nieuwe schoenen kunt bestellen!

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Agnes Ronner

Agnes Ronner

Baanfiets, racefiets of mountainbike. Alle soorten fietsen zijn bij mij welkom. Eerst het wielrennen als zomertraining voor het schaatsen. Daarna baanwielrennen op het hoogste niveau en het mountainbiken om de regenachtige zomerdagen en winter door te komen. Momenteel rij ik op een Giant TCR Advanced 1 LTD en een Sensa Merano SFB Pro. Wellicht volgend jaar weer in het bezit van een wedstrijdlicentie om de competitie weer aan te gaan.

Gerelateerde berichten

Ontdek de nieuwe Bliz fietsbrillen: Scandinavisch design voor maximale bescherming en stijl

18 April 2024

Bliz fietsbrillen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van veeleisende fietsers ...

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...

Cadeautips voor de feestdagen: Voor elke fietser een geschikt fietscadeau!

8 December 2023

De feestdagen staan weer voor de deur! Als je niet zelf regelmatig op de fiets zit kan het misschien lastig zijn om een ...