Deel dit bericht

Laat de kou je buitenavonturen niet in de weg staan met de nieuwe Calobra winterjacks! (2023)

6 December 2023

Zelfs wanneer de dagen korter worden en de temperatuur daalt, wil je natuurlijk graag op de fiets blijven zitten. Ik heb de laatste jaren echt geleerd om me goed aan te kleden en investeer dan ook vaak in goede fietskleding. Voor mij is comfortabele kleding minstens zo belangrijk als een goed gesmeerde fietsketting. In mijn zoektocht naar een nieuw herfst-/winter jack stuitte ik op de nieuwe wintercollectie van Calobra. En ik had het geluk om het Calobra Arvid Comfort Fietsjack te mogen testen.

Calobra is een relatief nieuw fietskledingmerk en heeft prijs-kwaliteitverhouding hoog in het vaandel staan. Bij het ontwikkelen van deze nieuwe wintercollectie hebben ze volledig ingezet op comfort. En ik kan je vertellen, ze hebben deze missie met vlag en wimpel volbracht. Dit comfortabele jack heeft mij dat extra beetje motivatie gegeven om ook tijdens de koude maanden door te blijven fietsen. In dit artikel deel ik graag mijn ervaringen en vertel ik je waarom dit jack zo bijzonder is.

page?image_id=5886
Naast het zwarte Arvid fietsjack zijn er nog vier anders jacks onderdeel van de nieuwe Calobra wintercollectie.

Een collectie van 5 fietsjacks

Ik kreeg even keuzestress toen ik de 5 verschillende jacks met elk hun eigen benaming op de website zag. Maar eigenlijk is het heel simpel: de eigenschappen zijn identiek, het verschil zit hem in de kleur en doelgroep. Jonas (donkerblauw), Arvid (zwart) en Odin (donkergroen) zijn voor de mannen, terwijl Isa (donkergroen) en Signe (zwart) speciaal voor dames is ontwikkeld. Smaken verschillen, en voor mij als man is het meteen een pluspunt dat ik kan kiezen uit 3 verschillende kleuren. Zelf kies ik de zwarte variant, omdat ik dat persoonlijk toch wel de makkelijkste kleur vind.

Calobra heren winterjacks

Calobra Arvid Comfort

€ 99,95

Calobra Comfort

€ 99,95

Calobra Jonas Comfort

€ 99,95

Calobra dames winterjacks

Calobra Comfort W

€ 99,95

Calobra Iza Comfort W

€ 99,95

Mijn eerste indruk

Bij het plannen van een fietstocht in de wintermaanden is een goed fietsjack altijd het eerste kledingstuk dat ik klaarleg. In de loop der jaren heb ik er al heel wat versleten. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan niet al te opvallende kleding, en wanneer ik het jack uit de kast haal, word ik blij van het kleine, soepele Calobra-logo op de borst. Het jack valt op door zijn elasticiteit, waardoor het prettig aansluit op mijn lichaam. Met de twee zakken aan de achterzijde is er ruimte voor een snack of een telefoon. Als je echter van plan bent lange tochten te maken, is de opbergruimte enigszins beperkt. In eerste instantie dacht ik ook een ritszakje te missen, maar de zakken sluiten zo goed dat ik de keuze eigenlijk wel begrijp.

page?image_id=5887
Met de elastische achterzakken heb je voldoende opbergmogelijkheden tot je beschikking.

Geslaagd op de fiets in koude wintermaanden

Ik ben zeer tevreden over hoe goed het jack past en hoe goed het ademt. Hoewel ik geen expert ben op het gebied van kledingmaterialen, merk ik vooral tijdens dit koude weer dat er gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen. Het jack laat regen echt van je lichaam afglijden, waardoor je warm en droog blijft, zelfs als het tegen het vriespunt is. Ken je dat gevoel dat je jezelf aan het opblazen bent omdat je te warm bent aangekleed? Ondanks de dikke binnenvoering heb ik hier geen last van. De isolatie en het ademend vermogen geven het gevoel alsof je een warme cocon op de fiets draagt. De binnenvoering is dik en lekker warm en beschermt goed tegen de koude Nederlandse windvlagen op open vlakke stukken.

Een ander aspect waar ik altijd kritisch op ben, is de rits. Hoe vaak gaan die dingen niet kapot? De rits gaat soepel open en dicht, als een goed gesmeerde fietsketting. Het enige minpunt is dat het koordje aan de rits wat aan de smalle kant is. Met dikke handschoenen aan kost het wat moeite om de rits goed tot bovenaan dicht te krijgen.

Comfort en bewegingsvrijheid

Tot slot wil ik mijn aandacht nog even richten op de flexibiliteit van het jack. Het bevat stretchmateriaal dat in meerdere richtingen rekt. Hierdoor vind ik het jack niet alleen geschikt voor op de racefiets, maar zeker ook voor op de gravelbike. Het beweegt soepel mee over smalle, wat technische bospaadjes waar je veel moet sturen. Het jack sluit zowel goed aan bij je handen als aan de bovenzijde van je fietsbroek, wat zeker niet vanzelfsprekend is bij ieder jack.

page?image_id=5888
De soepele en elastische stoffen bieden een perfecte balans tussen warmte en vochtafvoer.

Trotseer de koude seizoenen

In deze nieuwe Calobra winterlijn komt voor mij alles samen. Calobra laat met deze lijn zien dat fietsen net zo leuk is in de koude maanden als tijdens warm weer en dat je je buiten plannen niet moet laten dwarsbomen door het koude weer. Het comfortabele jack met al zijn eigenschappen heeft mij echt een boost gegeven om lekker door te blijven fietsen in de winter.

Bovenstaande tekst is geschreven door collega Ruben Brinkman. Hij werkt in onze Superstore in Den Bosch, dus kom vooral eens langs en wie weet spreek je hem daar zelf wel! Woon je niet in de buurt van Den Bosch? Kom dan eens langs in onze Superstores in Rotterdam, Utrecht of Arnhem.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Ruben Brinkman

Gerelateerde berichten

Ontdek de nieuwe Bliz fietsbrillen: Scandinavisch design voor maximale bescherming en stijl

18 April 2024

Bliz fietsbrillen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van veeleisende fietsers ...

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...

Cadeautips voor de feestdagen: Voor elke fietser een geschikt fietscadeau!

8 December 2023

De feestdagen staan weer voor de deur! Als je niet zelf regelmatig op de fiets zit kan het misschien lastig zijn om een ...