Deel dit bericht

Alles wat je moet weten over de nieuwe Tacx Neo 3M fietstrainer (2023)

7 December 2023

Ontdek de evolutie in indoor fietsen met de lancering van de nieuwe Tacx Neo 3M fietstrainer. Deze krachtige direct-drive smart trainer verwent fietsers met zijn geïntegreerde multidirectionele beweging, waardoor een ongeëvenaarde realistische indoor rijervaring ontstaat. Of je nu kasseien, grind, of steile beklimmingen wilt trotseren, deze slimme trainer biedt een breed scala aan mogelijkheden. Met een voorgeïnstalleerde cassette, draagbaar handvat en nauwkeurigheid van minder dan 1% tot 2200 watt, is de Tacx Neo 3M de ultieme trainingspartner voor fietsers die streven naar topklasse prestaties, binnen handbereik. Ervaar een verbeterde ervaring tijdens het indoor fietsen!

Dit zijn de nieuwe en verbeterde functies van de Tacx NEO 3M fietstrainer

Ingebouwde multidirectionele beweging

Nieuwe ingebouwde bewegingsplaten (motion plates) kunnen naar wens worden ingeschakeld en uitgeschakeld. Ze zorgen, in combinatie met ontworpen laterale flexibiliteit, voor een realistisch rijgevoel van de hoogste klasse, terwijl ze ook helpen vermoeidheid te beperken.

page?image_id=5894
Met de ingebouwde motion plates wordt je fietservaring nog realistischer

Directe verbinding

De nieuwe Tacx smart netwerkadapter (apart verkrijgbaar) maakt gebruik van een verbinding met Ethernet of Wi-Fi®-technologie voor een stabielere verbinding wanneer er meerdere trainers op één locatie zijn, zoals bij virtuele races.

Geïntegreerd handvat

Het nieuwe ingebouwde handvat maakt het eenvoudig om de Neo 3M te vervoeren, en omdat het zichzelf van stroom kan voorzien, zijn er geen beperkingen aan waar je kunt trainen.

page?image_id=5895
De Tacx Neo 3M is inklapbaar en gemakkelijk te verplaatsen door het ingebouwde handvat

Cassette inbegrepen

Klaar om direct uit de doos te gebruiken met een nieuwe vooraf geïnstalleerde Shimano/SRAM-compatibele 11-speed cassette. Naadloos in-app onboardingproces en geen kalibratie vereist.

Nauwkeurig en betrouwbaar

Volg je prestaties en voortgang met betrouwbare en consistente metingen, waaronder vermogen, snelheid en cadans.  De metingen zijn nóg nauwkeuriger waardoor de maximale afwijking altijd binnen 1% zit, voor het hele vermogensbereik tot 2200 watt. Verder kalibreert de Tacx Neo 3M zichzelf automatisch, wel zo gemakkelijk!

Echt weggevoel

Gebouwd met het innovatieve Tacx virtuele vliegwiel, dat het gevoel van rijden op verschillende soorten wegen (zoals kasseien en grind) simuleert, zodat je kunt trainen voor verschillende wegen (in combinatie met de Tacx TrainingTM-app, Zwift of andere populaire trainings-apps).

Met deze vernieuwde Tacx fietstrainer zijn ze weer helemaal bij de tijd wat betreft gebruiksgemak en innovatie. Dankzij de automatische kalibratie en maximale afwijking van minder dan 1% kun je altijd op je fietstrainer vertrouwen. De Tacx Neo 3M levert dankzij het virtuele vliegwiel en de geïntegreerde bewegingsmogelijkheden de meest realistische indoor fietstraining. Met deze fietstrainer wordt fietsen op een fietstrainer een waar genot!

page?image_id=5896
Met de Tacx Neo 3M haal je de ultieme fietstrainer in huis

Wanneer is de nieuwe Tacx Neo 3M te koop en wat gaat hij kosten?

Hij is per direct geïntroduceerd voor een adviesprijs van €1.999, maar momenteel nog niet op voorraad. Meld je op de Tacx Neo 3M productpagina aan voor de ‘mail mij bij voorraad’ functie om een seintje te krijgen zodra hij beschikbaar is!

Wat zijn de verschillen tussen de vorige Tacx Neo 2T Smart en de nieuwe Tacx Neo 3M?

De grootste verschillen zijn dat de nieuwe Tacx Neo 3M ingebouwde multidirectionele beweging (motion plates) bevat, net als een geïntegreerd handvat, een cassette die is inbegrepen en de mogelijkheid biedt voor directe verbinding door middel van Wi-Fi voor verbeterde stabiliteit.

De nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en het echte weg gevoel zijn hetzelfde. Dit houdt in dat beide fietstrainers een maximale weerstand van 2200 Watt hebben, een maximale helling van 25% kunnen simuleren en de nauwkeurigheid bij beide modellen minder dan 1% is (waarbij de Neo 3M die nauwkeurigheid over een groter bereik vasthoudt).

Benieuwd naar alle specificaties en de beschikbaarheid? Bekijk dan de productpagina:

Tacx Neo 3M

€ 1.999,-

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Mark Jansen

Mark Jansen

Gerelateerde berichten

De mooiste winterroutes op de (elektrische) fiets

2 Februari 2024

Ontdek de winter op de fiets ...

Cadeautips voor de feestdagen: Voor elke fietser een geschikt fietscadeau!

8 December 2023

De feestdagen staan weer voor de deur! Als je niet zelf regelmatig op de fiets zit kan het misschien lastig zijn om een ...

Laat de kou je buitenavonturen niet in de weg staan met de nieuwe Calobra winterjacks! (2023)

6 December 2023

Zelfs wanneer de dagen korter worden en de temperatuur daalt, wil je natuurlijk graag op de fiets blijven zitten ...