Deel dit bericht

Fietscadeau-tips voor Sint en Kerstman - Wat geef je een fietser voor de feestdagen?

26 November 2016

Wat geef je een fietser voor de feestdagen? Dat is een vraag die in menig huishouden met een mountainbiker, racefietser of cyclocrosser wel langs zal komen. Om de sinterklazen en kerstmannen een handje te helpen vroegen we de Mantel-medewerkers wat zij graag op pakjesavond of kerstochtend uit zouden willen pakken. Dus ben je nog op zoek naar een fietscadeau voor de feestdagen? Laat je inspireren! Voor elk budget is er wel een fietscadeau te krijgen.

Martin

"Ik zou graag GripGrab AquaRepel beenwarmers in mijn schoen zien. Ik fiets graag buiten en wil toch wel een beetje warme benen houden als er een spatje valt onderweg.

En als de Sint nog een oude sok met geld heeft liggen zou ik graag een Garmin Fenix of Vivoactive willen dragen. Een mooi klokje die zowel in het dagelijks leven als met sport goed van pas kan komen."

Wouter

"Om mijn fiets in de winter goed te kunnen onderhouden - met het juiste gereedschap - zou ik graag de Topeak Nano Torqbar krijgen. En als er nog ruimte over is in mijn kleine schoenmaat zou - ik als ik mijn fiets weer in elkaar zet - nog wat nieuw Morgan Blue Aquaproof vet kunnen gebruiken in deze natte maanden."

Topeak Nano Torqbar

€ 23,95

Martin L.

"Ik zou graag de Morgan Blue Chain Keeper willen hebben. Het is echt fijn als de ketting gewoon strak blijft staan als ik m'n fiets aan het schoonmaken ben en het achterwiel er even uit haal. En als de Sint dan nog wat over heeft dan heb ik er graag een setje GripGrab Wintersokken bij."

GripGrab Merino Winter

Vanaf € 18,95

Gijs

"Ik zou graag mijn PK's (zie het paard als logo bij deze banden) willen vergroten op de Tacx, met de nieuw trainerbanden van Continental om mijn prestaties te verbeteren. Als er nog pakketjes over zijn, mag de Sint ook een Castelli Alpha Jacket geven, om de wind die door de bomen waait te verzachten."

Bart

"Het is weer flink koud aan het worden, dus de fiets is inmiddels naar de trainer verplaatst. Om mijn aanstaande onderburen niet helemaal gek te maken zou een Bkool Trainer Mat een welkom fietscadeau zijn van de goede Sint!

Om ook mijn fiets een plezier te doen, zou de Tacx zweetdoek perfect zijn als bescherming tegen het zweet wanneer ik de extra kilo's van de feestdagen er weer af mag rijden..."

Tacx Zweetdoek T2931

€ 26,95

Bram

"Een goggle voor het nieuwe bikeparkseizoen! Het is nog een paar maanden wachten totdat de sneeuw in de skigebieden weg is, en de liften weer openen voor bikers. Maar wellicht gaat deze Oakley goggle ook al mee op wintersport! Daarnaast wil ik graag de degelijke Shimano Saint Flat Pedals.

Goede pedalen voor een vriendelijke prijs! Zéker in de winter rij ik het liefst met flatpedals. Het kan nogal een 'slip & slide' zijn door de modder of sneeuw. Snel een voetje aan de grond kunnen zetten in een bocht is dan wel zo prettig.

Nu alleen nog de juiste flatpedal-schoenen op mijn verlanglijstje zetten... want de pinnetjes op de flatpedals prikken zó door je sneakers heen."

Ron

Zelfs in de wintermaanden zit ik regelmatig op mijn fiets. Medeweggebruikers hebben hun muts ver over de oren getrokken, waardoor ze me van achteren niet aan horen komen. Veiligheid boven alles, maar het oog wil ook wat natuurlijk, daarom de HidyMyBell!

Niets zo vervelend om binnen 10 kilometer rijden op nat wegdek al verkleumd te zijn door opspattend water. De SKS raceblade spatborden zijn snel en simpel te monteren. Ze maken de fiets er wellicht niet flitsender op, maar na een rit droog warme chocomel en appeltaart kunnen eten is me veel meer waard.

Stefanie

Ik zou graag de Craft Active Extreme 2.0 CN LS in de kleur zwart willen krijgen. Altijd handig voor het trainen. En aangezien ik elke dag op de fiets naar mijn werk moet heb ik in de winter ook goede handschoenen nodig. De Sealskinz Dragon Eye Road handschoenen zien er mooi uit en zijn waterdicht. Super handig!

Roel

Vorige winter heb ik verschillende erg koude tochten gereden waarbij het is voorgekomen dat ik meerdere keren een band moest verwisselen in de ijskoude regen. Om vervolgens, na minuten lang pompen met een minipomp, alsnog met een te zachte band de weg te vervolgen. Dat moet deze winter eens verleden tijd zijn!

Ondanks dat de Nederlandse winter vaak niet meer is dan wind, veel regen en soms wat kou, is warm blijven tijdens winterritjes natuurlijk wel erg fijn. Ook als je naast je fiets je band aan het verwisselen bent. Wat is er nou een mooier winters fietscadeau dan een heerlijk warme muts!

Bram O.

"De winterperiode is ideaal om mijn fiets eens een goede schoonmaakbeurt te geven. Met de Muc-off Ultimate Bicycle Kit gaat hij vast weer mooi blinken. Om overal goed bij te kunnen zou ik hem graag in de garage aan de muur ophangen met de Trivio Wandsupport junior. Dat scheelt bovendien weer ruimte!"

Muc-Off Ultimate Bicycle Kit

€ 74,95

Trivio Wandsupport junior

€ 37,99

Carina

Van de Sint al in mijn schoen gekregen, want alles dat uitsteekt is altijd koud bij mij. Maar met deze sokken alles, behalve mijn voeten :-) En nee, ze kriebelen niet.

GripGrab Merino Winter

Vanaf € 18,95

Thalia

"Beste Sint,
Ik heb even moeten denken wat ik op mijn verlanglijstje zou moeten zetten.
Een muts voor onder mijn fietshelm, eentje die mijn oren ook bedekt..ja dat lijkt me fijn!
Ik heb gezocht in de winkel van Mantel en ik zag er eentje die mij perfect lijkt.
De skullcap van Gripgrab.
Niet te dik, warm genoeg en hij valt over mijn oortjes. Geen rode oortjes meer op de fiets.
...Klein cadeautje, voor een warm gevoel."

Ben

"De Sint mag mij na een lange 'brave' periode belonen met een Magura MT8 RaceLine remmen set. In mijn andere schoen ( maat 46 ) past de Ortlieb Bikepacking seat pack. Dank u Sinterklaasje!"

Ortlieb Seat Pack

Vanaf € 136,95

Kenneth

Een goed boek sla ik nooit af! Graag zou ik van Sinterklaas het boek ¨De regels¨ van de Velominati ontvangen. Dit boek bevat alle regels van het fietsen. Zo kan ik mij voorbereiden voor een nieuw fietsseizoen als een echte pedaalridder. - Nooit vergeten, Regel #65: Koester en onderhoud je fiets!

Om na de winter fris en in topconditie te kunnen beginnen zou ik graag een goeie trainer hebben. Mijn oog is gevallen op de Tacx Blue Motion Tour de France T2325. Dit model is prima geschikt om een paar keer per week binnen te trainen.

Stef

Ik weet dat het veel gevraagd is maar eigenlijk wil ik een Tacx Spider Team T3350 montagestandaard in of naast mijn schoen krijgen. Liever zou ik een Wahoo fietstrainer krijgen maar ik ben bang dat het niet past in het budget van Sinterklaas. Al zou een fietstrainer wel goed zijn zijn om "scherp" de winter door te komen.

Maar met de Tacx montagestandaard kan ik lekker klussen aan m'n fiets en zorgen dat alles weer in orde is voor het nieuwe wegseizoen.

Olle

"Ik zou graag de Sealskinz MTB-sokken krijgen. Ik heb altijd last van koude voeten op de fiets en een beetje extra warmte kan geen kwaad. En als de Sint nog wat budget over heeft kan ik de Renthal Fatbar wel gebruiken als vervanging van mijn huidige MTB-stuur."

Wat is jouw ideale fietscadeau?

Staat jouw ideale fietscadeau voor de feestdagen er niet tussen? Laat weten in de reacties wat jij wel zou willen krijgen van de Sint of Kerstman. Kijk voor meer inspiratie bij onze cadeautips.

Wat vind je van dit blog artikel?

Deel dit bericht

Olle Vastbinder

Olle Vastbinder

Je komt mij bijna elke dag wel ergens op de fiets tegen. Ik fiets elke werkdag, door weer en wind, van huis naar mijn werk en weer terug. Vaak op de racefiets, maar in de winter ook op een fijne oude crosser. In het weekend ben ik ook niet van de fiets af te krijgen. Ik pak dan de racefiets voor een lange tocht. Of mijn mountainbike om daar de nodige kilometers mee te maken, liefst met mijn hond Runa. En kun je me buiten trouwens niet vinden? Dikke kans dat ik dan binnen aan het zweten ben op Zwift.

Gerelateerde berichten

De Ongeschreven Regels die je Moet Weten Voor je Eerste Groepsrit [Beginners]

13 Juli 2017

Als beginnende wielrenner kun je veel leren van een groepsrit ...

BMC Teamelite Mountainbikes 2017

24 Januari 2017

BMC heeft het carbon frame van de BMC Teamelite TE01 XT in 2016 geheel nieuw ontwikkeld ...